analyzator Opublikowano 1 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca Widzieliście kiedyś zymola w średnim słoiku? Kto zgadnie? 1
analyzator Opublikowano 2 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca Nie bądźcie nieśmiali do wygrania talon na balon
Tomas-sg Opublikowano 2 Marca Zgłoś Opublikowano 2 Marca 1 godzinę temu, analyzator napisał(a): Nie bądźcie nieśmiali do wygrania talon na balon Fantasy ?
analyzator Opublikowano 3 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca @Tomas-sg wciąż nie talon dalej dostępny
analyzator Opublikowano 3 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca W dniu 1.03.2026 o 20:36, analyzator napisał(a): Widzieliście kiedyś zymola w średnim słoiku? Kto zgadnie? zacytuję sam siebie z obrazkiem A btw. Jest zaleta sampler set 3. Ma atlantique. Mam dwa atlantique. Jak masz czerwone auto to pożyczę ci atlantique a ty go pomęczysz chciałbym żeby wrócił za miesiąc czy dwa bo będę tęsknił ktoś chętny? 1
analyzator Opublikowano 9 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca Mówiłem że ital pokaże pazurki w słońcu? 7 1
MMCzysci Opublikowano 9 Marca Zgłoś Opublikowano 9 Marca @analyzator, może się nie obrazisz za OT. Od października bywam w Lublinie przynajmniej raz w tygodniu. Jak Wy jeździcie po tych dziurach? Chyba bym umarł ze strachu o te felgi Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka
analyzator Opublikowano 10 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca @MMCzysci o proszę jak Ci się podoba? mamy takie specjalne miejsca jak np ulica głęboka. Omijamy Wpadnij pożyczyć jakieś woski
MMCzysci Opublikowano 10 Marca Zgłoś Opublikowano 10 Marca Super, pękła mi od tego czasu już jedna sprężyna w Kolubrynie, więc jest w pytę XDZa to Stare Miasto to mata ładne Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka
analyzator Opublikowano 10 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca Wrzucam ponownie bo się skończył czas edycji. Koincydencja fajna. Auto małżonki w stanie nie myte z 6 tygodni = sól błoto wszystko. Poskarżyła mi się, że już auta nie widać. Jej szczęście, że kombo bonus bo i już pora, i dzień kobiet, i ma męża detailera z czasem w weekend i nadmiarem wosków. Dobrze być moją żoną tak mi się wydaje To start Mycie, dekon, brak glinki jest okey. Czego na foto nie ma a było grane. Całe auto przeleciane tak z miłością HDC, DA15 + czarny ADBL. Zymol potwierdza, że moje HDC to wersja nowsza sio2 i innej już nie oferują. Klasycznie zapach czekoladowy wszędzie i córcia chciała mi zjeść pada. To i danie dnia i próba odpowiedzi, gdzie kończy się w zasadzie Zymol. Półka wysoka czy wręcz zbyt wysoka. W składzie dużo białej nuby. Co mówi zymo? Vintage contains 61% Brazilian No. 1 White Carnauba by volume, the highest in any product designed to protect automotive finishes. Among the protective ingredients in Vintage are evergreen, honeydew, coconut, cantaloupe and sunflower oils. nóweczka prosto z juesej Wylany na gorąco. Ładny kolorek niemalże idealnie biały I tu pierwsze zdziwienie bo wosk jest jak na zymola bardzo twardy. W spektrum zymola gdzie titanium to budyń ten jest na drugim końcu skali - najtwardszy. Ale nabiera się spoko. Aplikator zymol, do pary. Wosk trudno złapać na lakierze. Jest zupełnie przezroczysty. Aplikacja. Po pierwsze przyda się dobre światło bo wosk rozkłada się mega cienko. Poślizg jak na zymola 8/10. Nie ciągnie się ale też nie ma go dużo żeby się ślizgać. Nie wymaga wmasowania jak niektóre Z. Zapach delikatny, słodki owocowy i olejkowy ale bez wskazania, przy aplikacji miesza się z HDC. Jest nienachalny ale dwie godziny po aplikacji cały garaż wciąż pachnie. No dzieje się. Druga warstwa wosku już dotarta to pogadajmy. Np tu między fajnymi zdjęciami, które coś mówią. Look. Nie mam foto na zewnątrz ale oglądałem. Głębia, połysk petarda. Idzie to w stronę looku copetizione ale bez wad aplikacji. Połysk tego wosku jest mega i całość wygląda jednoznacznie lepiej ale i lekko inaczej niż swiss utopia na HDC którym zdaje się otwierałem poprzedni sezon. I lepiej żeby tak było jakbym wydał 5 kilo dolarów. Refleksy, szkło, metalik się fajnie zapala. Nie widzę przyciemnienia ale głębokość lakieru jest zauważalna. Nie widzę dodanego ciepła. Na zewnątrz miałem takie złudzenie ale to kwestia światło otoczenie. Nie, nie ociepla. No i lusterko. Wow. Czerwony i tak szybszy i ładniejszy, Zymole mają już swój domek ale ale co tu robi konkurencja? Trzyma lampkę bo się przykleja To podsumowując. Wosk bezapelacyjnie wspaniały. Cena jest abstrakcją i mam wrażenie, że to jest success statement dla studia a nie realnie odzwierciedlona wartość produktu. Cena się nigdy nie obroni - koniec. Powracając do aplikacji. Wosk na lakierze wydawał się gotowy szybko i miałem obawę ile można go zostawić. Niesłusznie. Wosk się dociera znakomicie i może leżeć. Druga warstwa poszła na całe auto, potem przerwa, potem dotarcie. Bez problemu zwykły ręcznik ~320gsm ruch czy dwa ręką. Minimalnie staje jak było grubiej ale to opór źdźbła trawy Czy polecam? No ba. Jak już miałeś wszystko i palisz dolarami w kominku - to ma sens! disclaimer. W usa na promo sampler set 3 to ok 2000k pln. Czyli słoiczek wychodzi mniej więcej w cenie utopii i masz do tego hdc. Tu widzę sens i spełniam jedno z moich woskowych marzeń W tym pozyskanie drugiej puszki atlantique. Domykając temat szczęścia mojej małżonki fura została odkurzona, dywany umyte, bonecik gdzie trzeba. Można znowu przerabiać na śmietnik połączony z szafą i schowkiem na wszystko. Tydzień daję edit - nie napisałem o wydajności! dwie warstwy na kompakta szacuję, że zużyłem do 3g wosku. Rekord świata być może. Być może psychologia bo drogie Wydajność jest mega 5 1
ad.am Opublikowano 10 Marca Zgłoś Opublikowano 10 Marca @analyzator skoro już wywołałeś Utopię, to jaki werdykt, Atlantyk czy Utopia? Bez rozkminy czy te woski są w ogóle porównywalne
analyzator Opublikowano 10 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca @ad.am to zależy ale atlantique ukochałem Utopia fajnie że jest ale bym mógł bez niej żyć Nie zmienia to faktu że ital jest zajebisty i wczoraj wpadła warstwa na alfę 2
ad.am Opublikowano 10 Marca Zgłoś Opublikowano 10 Marca @analyzator Fajnie wygląda, lata temu kładłem Itala na grafitowy metalik i jakoś nie wyrwał z butów. Od tamtej pory stoi nieużywany. Nowik też kiedyś mówił, że Ital dobrze wypada na ciepłych lakierach, może coś w tym jest. Kładłeś go na lexusa? 57 minut temu, analyzator napisał(a): bym mógł bez niej żyć
analyzator Opublikowano 10 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca @ad.am nie ale bym się nawet założył, że zamuli. Jeden powie ciekawie a drugi że lipa. Jest specyficznie. Souveran na lexie daje dobry gloss ale już gasi ziarno a ital jest co najmniej równie skupiony. 1
karacz Opublikowano 13 Marca Zgłoś Opublikowano 13 Marca Ogólnie piękny temacik z tymi zymolami to są chyba nowe pokemony dla Ciebie pytanie czy któryś z tych wosków ma właściwości kryjące?(carbon, concours, titanium) czy raczej rola hdc jest tego? Ogólnie kupiłem nowy sprzęt na 2 kołach prawie nowy a rys na plastikach lakierowanych więcej niz na moim kilkunastoletnim aucie i na razie chce wrzucić wosk i zastanawiam się który.. ogólnie docelowo chyba jakaś polerka i ppf wjedzie… był plan na powłokę jakąś, ale skoro tyle wosków mam to trzeba zużyć te 5-8 tys na moto to raczej każdy wytrzyma, nawet na felgach
analyzator Opublikowano 13 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca @karacz wiesz co mam problem bo nie mam na czym testować krycia, autka bez swirli. Zgaduje że ital najpredzej. Jak chcesz fajnie schować to bilthamber cleanser Polish trudno przebić. Z double speed ma trwałość w miesiącach. Jest ciężko dostępny. Mogę ci odlać.
karacz Opublikowano 14 Marca Zgłoś Opublikowano 14 Marca @analyzator dziękuję, ale na razie chcę wykorzystać to co mam, bo nawet już miejsca brakuje
analyzator Opublikowano 14 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca @karacz a to wyjmuj co masz i testuj 1
Rekomendowane odpowiedzi