Jump to content

Recommended Posts

Posted

20241227_122438.jpg.6c119b9ca1551b901bc46d0d4651c889.jpgScreenshot_20241230_183043_SamsungInternet.jpg.26c50dc2fc531f4784e9a42e1f47b486.jpgScreenshot_20241230_183134_SamsungInternet.jpg.9963641642f8b6c847745787e071b498.jpg

Dziś po raz pierwszy miałem okazję użyć w/w dmuchawy więc pomyślałem że napiszę kilka słów.
Sprzęt sprawia wrażenie solidnego. Sama dmuchawa nie jest ciężka, ja działałem z Aku 5ah i nie przeszkadzała mi waga urządzenia. Przeszkadza natomiast hałas , niemalże piszczący więc słuchawki obowiązkowo . Po "osuszeniu" dużego sedana została połowa baterii. Czy polecił bym do osuszania całego auta ? Od biedy ale luxusowo nie będzie bo zajmuje to trochę czasu. Zabezpieczenie na moim aucie nie jest najświeższe ale jeszcze jest. Ostatnie dwa mycia były rinseless szamponem Idrosave , dziś Labocosmetica Revitax . Przy płukaniu hydro wszędzie spoko , dolne partie wolniej . Dmuchawa poradziła sobie z dachem i maską ale z krótką dyszą trzeba się naciągnąć . Część wody dostała rozbita na mikro krople które zebrałem ręcznikiem . Zdecydowanie lepiej poszło na szybach i panelach pionowych tu pewnie gdybym poświęcił więcej czasu na dmuchawę ręcznik nie byłby potrzebny . Na koła po myciu wpadł beadprince i tu poszło elegancko. Generalnie auto zostało osuszone hybrydowo . Na drugim aucie mam świeżo zaaplikowany BT finis wax i tu mocniejszy wiatr przesuwa krople po lakierze więc ta mała dmuchawa powinna zrobić lepszą robotę , zobaczymy.
Wnioski na tą chwilę? Idealna do osuszania kół/opon , wszystkich szczelin , ramek szyb , lusterek , szczelin tylnych i przednich świateł, klamek.
Kiedy odpaliłem ją pierwszy raz przy osuszaniu dachu to pomyślałem że słaba no ale miała być do wspomagania osuszania i tu robi to co ma robić.
Suszenie przodu auta czyli grile ,wloty itp lub klamek idzie sprawniej i nie trzeba poprawiać bo wycieka woda. Pierwszy raz nie wkurzała mnie woda wypływająca z odblasków w tylnym zderzaku F10.
Sprzęt ma plusy jak i minusy które nie są niespodzianką.
Muszę się nią jeszcze pobawić na świeżym zabezpieczeniu.
@Domel

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 5
  • Dziękuję 1
Posted

Wrzuć jakiś filmik z jej działania, bo tez od jakiegoś czasu przyglądam się jej. Ale jakoś nie mam zaufania do dotychczasowych prezentacji na YT.

• Lubię to 1
  • Moderator
Posted
3 minuty temu, xadamx napisał(a):

Wrzuć jakiś filmik z jej działania, bo tez od jakiegoś czasu przyglądam się jej. Ale jakoś nie mam zaufania do dotychczasowych prezentacji na YT.

No ja też proszę o filmik bo jakby sie udało w kiedys dorwać w jakiejś promce to będę kminił.

Posted

Do mnie też dotarła. Huraganu z tego nie ma, ale na bank jest lepiej jak u chińczyka.

• Lubię to 1
  • 2 weeks later...