Moderator Streat Opublikowano 10 Listopada Moderator Zgłoś Opublikowano 10 Listopada Witam wszystkich ponownie tym razem przychodzę do was z nietuzinkowym autem jakim jest Mercedes klasy S w nietypowym wydaniu Coupe z stajni AMG. Auto to świeży nabytek prosto z Japonii mojego bardzo dobrego znajomego który postanowił oddać mi swoje nowe oczko w głowie na dopieszczenie. Auto do mnie przyjechało względnie czyste i zadbane ale wiadomo zawsze mozna cos poprawić Mycie/dekontaminacja: -SG Sleek Premium Shampoo -SG Citrus Oil -SG ALL Round APC -SG Red Devill Deegreser -SG Disolver T&G -SG Pure Black Tire Cleaner -SG D-tox -SG Fruit snow foam -SG EF Wheel Cleaner -Claytowel -Pędzelki CARPRO -Vikan -EZ Detail EZ-GO Brush -Karcher K520 Wnętrze: -Binder Premium Interior Cleaner -SG Perfect Glass Cleaner -SG Fabric Cleaner shampoo -CT Inside Cleaner -Colourlock Soft -Colourlock Versiegelung -Good Stuff Leather Milk -ScrubPad Polerowanie: -Zentool 21 -Flex PXE -LE A1000 -Niebieski pad cuttingowy Royal Pads -Niebieski pad Cuttingowy Royal Pads -Żółty pad (ADBL/Royalpads) -3D ONE -Neoxal Primer -Colinite Metal Wax -Ipa 50% -K2 Klinet -ADBL Wipe Out Zabezpieczanie: -Ewocar Hydro36 -Neoxal QD -Aqua Glass Protection -Soft99 Glaco -SG Back 2 Black -Meguiars Gold Class Trim Detailer Tak auto do mnie przyjechało: Jak to mowie nie ma tragedii ale i tak będzie co robić, standardowo zaczynam od mycia kół: Felgi ogarniete to pora zajać sie lakierem na początek piana zrobione z SG CO: Stara wersja wiec piana dość kaszkowata a ja zaczyna pędzelkowa szczeliny: Wstępne umycie za mną wiec por na mycie właściwe: Auto umyte wiec pora na dekontaminacje: Disolvera postanowiłe wzrouszyć i troche mu pomoc rekawicą: Po nim czas na D-toxa Na to wskakuje piana: I przechodzę do glinkowania: Finalne spłukanie i wjazd na garaż w celu osuszenia auta: Pierwsze mocne zadrapanie już zauważone: Ogólnie lakier w niezłym stanie jest: Kombinacja na ten lakier: Wyszło całkiem niezłe wiec jedziemy z całym autem Rant drzwi oczywiście cały obity wiec kupiłem zaprawkę w kolor i postanowiłem zamalować uszkodzenia: Tylne lampy mocno zniszczone: Przejechane tą sama kombinacja co lakier wiec 3D One i wyszły naprawdę dobrze Ciężko na tym lakierze uchwycić rysy Auto wypolerowane z grubsza i juz wyglada to całkiem dobrze Elementy black piano pokryte waterspotami i rysami wyglądały okropnie: Ideału nie ma ale jest o niebo lepiej Elementy lusterka gdzie sie dalo to zrobiłem maszyna a gdzie nie to recznie musiałem sie wspomoc: Lista progowa wyglądała strasznie: Ja jestem zadowolony jak na tak uszkodzone listwy wyszło naprawdę dobrze, Znaczek miał uszkodzenie wiec postanowiłem to zamalować zaprawka Oczywiscie zapomniałem zrobić zdjecie po... Przednie lampy tez nie wygladały za dobrze od zaschnietych WS i chemi grill również nie wygladał zbyt dobrze, liczne odbarwienia wiec zająłem sie nim recznie: Efekt naprawde dobry wiec lecimy z całym grillem: Zbedne naklejki zostały usuniete: Szyby były w dobrym stanie jedynie troche WS'ów było ale Neoxal Primer poradził sobie z nimi bez problemu: Dolny grill wyglądał jeszcze gorzej niż górny gdzie sie dało to zrobiłem maszyna na przedłużce a gdzie nie to musiałem robić ręcznie, na zdjęciu może nie wiadc ale roznica była koloslna. Tutaj przed: Małe 50/50 Pod klamkami rownież masa syfu sie zabrała: Bardzo ładnie zeszło. Miedzy listami zostało troche pasty wiec nimi tez trzeba sie zająć: Koncówki wydechowe nie wygladały nieźle ale zawsze moga wygladac lepiej Uszczelki zewnetrzne wyczysciłem CT Inside Clenaer plus Magiczna gąbka Małe 50/50 Lakier skonczony pora zabrac sie za wnetrze: skóry niby czyste ale zrobilem 50/50 i widac juz spora roznice w odcieniu ale do skóry to jeszcze wróce pora na dalsze czyszczenie: Zaczynam od tyłu: Zestaw gotowy: Na początku odkurzanie: z tyłu było w miare czysto Chciałem zobaczyc czy bedzie jakaś róznica widoczna przy czszczeniu skóry ale była tak minimalna ze ledwo było ją widać Szyby w dół i szczyscimy wszystkie szczeliny: Za pasażerem z tyłu było dość bnrudno wiec postanowiłem to przeprać: Jasna tapicerka i brud niewiadomego pochodzenia wiec nie spodziewałem sie cudów. Wracam do czyszczenia wnetrza na skóry wleciał Colourlock Soft a na plastiki i dekory Binder: W listwach drzwiowych zostało sporo syfu ktorego udało sie wyciagnąć wykałaczką Na początku zdjemuje jakies japońskie ustrojstwo które i tak nie działało: O dziwo udało sie zdjąć bez wiekszych szkód myslałem ze bedzie gorzej. Środek nie jest jakoś mocno brudny wiec postanowiłem użyć mojego ulubionego IC: Bezpieczny dla skóry wiec nie obawiam sie go uzywac w mercedesie gdzie wiekszość wnetrza jest pokryta skórą Niby nie było brudne ale mimo wszystko widac różnice po czyszczeniu Wszystkie ekrany przetarłem ADS: Kierownica wygladała na bardzo czysta wiec tylko przetarłem ja delikatnie aby moc ja zabezpieczyć na nowo Tu małe 50/50 z czyszczenia skóry na drzwiach nie zapoimnam o szczelinach okiennych bo przy tym aucie szczególnie widac brud w nich oraz o dobrym wyczyszczeniu szyb odrazu lepiej Stare niepotrzebne naklejki z szyb również znikły Odtłuszczam całe auto: W czasie jak rozpuszczalniki odparowywuja ja zabezpiecze opony: Auto gotowe na przyjcie powłoki: Wybór padł na Hydro36 Powłoka moze nie jest mocarzem ale daje niesamowity wygląd Zdjeć z aplikacji nie mam bo tam jednak liczy sie czas. Po ceramice przyszła pora na zabezpieczenie skór: Pieknie chłoneły skóry Versigelunga dostaly porzadna warstwe a na to aby dac im jeszcze lepszego wygladu i troche zapachu wpadł nieoceniony Leather milk Na wneki drzwi wpadł: na przednia szybe wleciał NW od Aquy: A na boczne glaco Rollon Pozostałe elementy zabezpieczyłem Binderem premium interior wax: Uzbrajam auto w dywaniki: I pora wyjechać na słońce Dziękuje za doscrollowanie do końca mojej relacji. Mam nadzieje że się podoba i jak zawsze liczę na wasze komentarze! 11 1 19
gprzesniak Opublikowano 10 Listopada Zgłoś Opublikowano 10 Listopada Piękne auto, super robota i relacja. Ps. Dawno Cię nie było na forum. 1
zeea Opublikowano 10 Listopada Zgłoś Opublikowano 10 Listopada Auto istny kocur Jedynie wnętrze nie odpowiada mi kolorem, ale na fotkach dobrze się to ogląda Powiedz jak działasz Neoxal'em na szybach? Rozumiem maszyna DA, ale wymywasz potem czy zostawiasz ? Nie tworzą się jakieś smugi? 1
AndrewZS Opublikowano 10 Listopada Zgłoś Opublikowano 10 Listopada Sama przyjemność pracować przy takim aucie. Good job! 1
Moderator Streat Opublikowano 10 Listopada Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 10 Listopada Godzinę temu, gprzesniak napisał(a): Piękne auto, super robota i relacja. Ps. Dawno Cię nie było na forum. dziekuje ten rok mialem bardzo zabiegany i nie było czasu na dodawanie relacji ale w zime bede mial wiecej czasu to bedzie cos jeszcze 39 minut temu, zeea napisał(a): Auto istny kocur Jedynie wnętrze nie odpowiada mi kolorem, ale na fotkach dobrze się to ogląda Powiedz jak działasz Neoxal'em na szybach? Rozumiem maszyna DA, ale wymywasz potem czy zostawiasz ? Nie tworzą się jakieś smugi? Dzieki Neoxala z szyb nie wymywam tylko docieram, docieranie jest bajeczne. Trzeba tylko przetestowac trwałość jaka jest po takim zabiegu ale ogolnie fajna opcja na szybkie doczyszczenie szyb. 1
karacz Opublikowano 10 Listopada Zgłoś Opublikowano 10 Listopada Nie wiem co lepsze auto czy wykonana praca i efekt końcowy. Kozak 1
keza Opublikowano 10 Listopada Zgłoś Opublikowano 10 Listopada Piękny samochód, wnętrze eleganckie ze smaczkiem. Widać, że samochód bardzo zadbany. Lakier nie wymagał wiele pracy żeby podkreślić jego kolor i wyciągnąć połysk. Bardzo fajnie zadbałeś o detale na grilu. Neoxal bardzo fajny cleaner, ciekaw jestem Twoich obserwacji jak wpłynie na działanie NW od Aqua. 1
grechut Opublikowano 10 Listopada Zgłoś Opublikowano 10 Listopada Zacna gablota ile to miało przebiegu ? 1
Putkowski07 Opublikowano 11 Listopada Zgłoś Opublikowano 11 Listopada Super robotę. Podziwiam wytrwałości przy grillu. Ja podczas mycia pędzuje na kwasie by dużej ilości osadów się pozbyć i duuuuzo pomaga. 1
analyzator Opublikowano 11 Listopada Zgłoś Opublikowano 11 Listopada Wpada PSB i dzień staje się lepszy sztos. Wielkie dzięki! Podoba mi się patent z patyczkami do grilla. Namęczyłem się ostatnio palcem. Zachowuję w serduszku na następny raz Bardzo ciekawe auto. Ciekaw jestem jak będzie wyglądało życie z tymi białymi dywanami 1
damiano87 Opublikowano 11 Listopada Zgłoś Opublikowano 11 Listopada Niesamowite auto, moje marzenie i kawał bardzo dobrej roboty 1
maazur Opublikowano 12 Listopada Zgłoś Opublikowano 12 Listopada Takich relacji właśnie nam tu potrzeba Kawał dobrej roboty 1
Rekomendowane odpowiedzi