conrado Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2010 po ekstrakcyjnej będą białe (siwe) ślady,nałożysz jakiś dressing i znikną, po takiej z dystrybutora nie wiem, po płynie Carvalet nie zostają ślady (przynajmniej u mnie nie było)
maestro00 Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2010 Panowie nie róbmy druciarstwa. Dobry środek do usuwania smoły do koszt ok. 14zł. Nie wiem czy jest sens bawić się benzyną ekstrakcyjną która jeszcze mocno wysusza lakier i może odbarwiać plastiki.
dariusz68 Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2010 lepiej aby takiego środka nie znaleziono bo stracimy robotę Najlepiej niech się trochę ryszą i oklejają smołą asfaltem i czym tam jeszcze chcemy Osobiście zmywam to rozpuszczalnikiem nitro a potem polerka woski i wszystkie cudne bajery
Arglist Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 Odpowiadając na pytanie w temacie ja zauważyłem, że jeśli stosujesz QD po myciu i myjesz samochód co mniej więcej dwa tygodnie to kropki asfaltu schodzą w większości przy zwykłym myciu.
majkelradom Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 Ja używam środka z Cartec do smoły 20zł litr środek cudo naprawde polecam, ma tylko dwie wady, baaardzo śmierdzi w garażu nie idzie tym robić, druga to to że jest troszkę tłusty mi to akurat nie przeszkadza bo jadę później szamponem a po umyciu glinkuje i nic nie zostaje
Lucas_UK Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2010 Ja polecam Autoglym Intensive Tar Remover 325ml kosztuje 5.99£ więcej informacji jak również filmik jak działa znajdziecie na stronie producenta http://www.autoglym.com/engb/product-proddetail.asp?v06VQ=GD&Range=1 Miałem na swoim Golfie IV mnóstwo asfaltu, Tar Remover bardzo ładnie to wszystko ściągnął, preparat nie jest tłusty, ładnie pachnie i jest na pewno bardziej bezpieczny od benzyny czy innych tandetnych specyfików.
Marco Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2010 To ciekawe bo produkt ten nie ma dobrych opinii...
Tery Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2010 czy innych tandetnych specyfików. Jakie masz na myśli?
Lucas_UK Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2010 To ciekawe bo produkt ten nie ma dobrych opinii... Możliwe, z guru forum się nie będę kłócić, polecam tylko ten produkt z ,którym miałem do czynienia możliwe ,że dla Was car detailerów środek ten nie spełnia oczekiwań, mnie mile zaskoczył bo ściągnął te wszystkie kropki z auta. Na zdjęciu jest to miejsce gdzie było go najmniej innego nie mogłem znaleźć więc dałem to Jakie masz na myśli? Chociażby te ze stacji benzynowych czy tanich sklepów wielobranżowych Jeden z przykładów poniżej w porównaniu z preparatem Autoglym ten był: - bardzo tłusty, trzeba było po nim kilkakrotnie myć powierzchnie z dużą ilością szamponu, - śmierdział niemiłosiernie, - był w sprayu i połowa leciała na auto połowa ciekła na ręce,
Marco Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2010 z guru forum się nie będę kłócić, Ktoś kiedyś testował AG i opisywał słabą skuteczność jego działania. Ale jeśli Tobie odpowiada to ok. Ja używam nafty oświetleniowej i spisuje się bardzo dobrze.
Lukas G Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2010 z guru forum się nie będę kłócić, Ktoś kiedyś testował AG i opisywał słabą skuteczność jego działania. Ale jeśli Tobie odpowiada to ok. Ja używam nafty oświetleniowej i spisuje się bardzo dobrze. Ktos, kiedys, gdzies... Jedyne niepochlebne opinie jakie wyplula szukajka to: firmek napisał/a: PrzemekS26, mam AG Intensive Tar Remover. Środek ma dobra opinie, jednak w moim przypadku uzyskałem średnie rezultaty - po prostu plamy smoły nie chciały schodzić. Szczerze to pewnie dlatego, że jakoś specjalnie się nie przykładałem, po prostu przetarłem plamy szmatką nasączoną środkiem. Pytanie: - jak stosować ten środek - nakładanie, wycieranie, ile możne być na lakierze, czy plamy należy jakoś nasączać, ogólnie co zrobić by osiągnąć zamierzony rezultat, - czy po zastosowaniu należny go jakoś zmyć - czy są jakieś przeciwwskazania do stosowania środka Z góry dziękuje za odpowiedzi Miałem te same jak Ty odczucia co do ITR. Ostatnio walczyłem z autem, które przy progach i dolnych partiach drzwi wręcz usiane było kropkami asfaltowymi. ITR lałem na szmatkę i po prostu wcierałem w lakier. Nie byłem zadowolony z efektów. Dopiero lektura forum DW uświadomiła mi jak należy stosować ten środek. Jest dokładnie jak pisze strzema, pozostawienie środka na ok 5 minut w moim przypadku pomogło znacząco, przy następnym kontakcie ze szmatką plamy schodziły praktycznie same. Reszta opini jak najbardziej pozytywna. Wiec ja bym nie skreslal produktu tylko dlatego ze ktos nie umial go zastosowac
bucki Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2010 Marco, gdzie kupujesz tą nafte oswietleniową??czy mozna dostac ja w marketach ??
Marco Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2010 Lukas G, no racjo troche w tym jest bucki, pewnie w budowlanych marketach będzie. Ale ja zakosiłem Teściowej ,a nie pytałem gdzie kupiła Naftę przelewam do atomizera,spryskuje dolne partie auta, odczekuje 5min,następnie spryskuje pianą aktywną -jeden ruch rękawicą/gąbką/szczotką i nie ma śladu po smole jak i po nafcie.
aro_77 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2010 Nafta oswietleniowa jest np w Castoramie tam gdzie wszystkie specyfiki typu: benzyna ekstrakcyjna, benzyna lakowa itp
Tery Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2010 No i wyszło na to, że środek AG ma zwolenników i nieźle sobie radzi Lucas_UK, dzięki za porównanie z tym śmierdzącym sprayem. Będę unikał
lukas93cs Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2012 Witam chciałem się dowiedzieć czy można używać nafty do usuwani asfaltu/smoły.Bo ja używam i dział, ale nie wiem czy niema negatywnego wpływu na lakier
dzinkins Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2012 Witam chciałem się dowiedzieć czy można używać nafty do usuwani asfaltu/smoły.Bo ja używam i dział, ale nie wiem czy niema negatywnego wpływu na lakier Można, wiele osób tak robi
Rekomendowane odpowiedzi