Radek7 Opublikowano 5 Lipca Zgłoś Opublikowano 5 Lipca Cześć Koledzy i Koleżanki. Szukałem i nie znalazłem. Jaka może być maksymalna długość węża wysokociśnieniowego do myjki klasy K5 K7? Czy 25 metrów to zbyt wiele?
pablo15005 Opublikowano 6 Lipca Zgłoś Opublikowano 6 Lipca Podstawą jest odpowietrzenie myjki po podpięciu węża. Czyli podłączasz go i pistoletem wypuszczasz wodę np do wiadra na mycie. W trakcie będziesz miał strzały powietrza z woda. Im dłuższy wąż tym dłużej musisz przelać myjkę aż woda będzie ładnie leciała Ps. Wszystko robisz na wyłączonej. Dopiero po odpalasz 1
Radek7 Opublikowano 7 Lipca Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca @pablo15005 Dzięki bardzo. 20 godzin temu, pablo15005 napisał(a): Podstawą jest odpowietrzenie myjki po podpięciu węża. Czyli podłączasz go i pistoletem wypuszczasz wodę np do wiadra na mycie. W trakcie będziesz miał strzały powietrza z woda. Im dłuższy wąż tym dłużej musisz przelać myjkę aż woda będzie ładnie leciała Ps. Wszystko robisz na wyłączonej. Dopiero po odpalasz
analyzator Opublikowano 7 Lipca Zgłoś Opublikowano 7 Lipca A jak ze spadkiem ciśnienia przy tej długości? Zwykło ogrodowy 10 vs 30 jest duża różnica
Radek7 Opublikowano 7 Lipca Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca Właściwie, to właśnie o to mi chodziło. Czy myjka tak samo pracuje przy długości węża wysokociśnieniowego 10 m i np. 20?
przemas.p Opublikowano 7 Lipca Zgłoś Opublikowano 7 Lipca Właściwie, to właśnie o to mi chodziło. Czy myjka tak samo pracuje przy długości węża wysokociśnieniowego 10 m i np. 20?W K5 mam wąż 15 m i nie widzę różnicy .Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka
Slovak Opublikowano 8 Lipca Zgłoś Opublikowano 8 Lipca Używam ok. 20 metrowego węża i nie zauważyłem spadku ciśnienia, a używam Lavora 28.
Moderator Domel Opublikowano 8 Lipca Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 18 godzin temu, przemas.p napisał(a): W K5 mam wąż 15 m i nie widzę różnicy . tak? Bo ja mam 10 metrowy i myslalem zeby wymienic na 15 własnie do K5. Przy pianownicy PA też no problem z cisnieniem przy 15m ?
przemas.p Opublikowano 8 Lipca Zgłoś Opublikowano 8 Lipca tak? Bo ja mam 10 metrowy i myslalem zeby wymienic na 15 własnie do K5. Przy pianownicy PA też no problem z cisnieniem przy 15m ?Myślę że jeżeli jest spadek to nieznaczny. Gdybym zauważył to pewnie od razu bym zwiększył ciśnienie a cały czas używam myjki na tym samym ustawieniu . Za to praca 15 metrowym nie zwijającym się jak sprężynka wężem niebo a ziemia w porównaniu do oryginału. K5 Premium Smart Control. Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka 1
Moderator Domel Opublikowano 8 Lipca Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 24 minuty temu, przemas.p napisał(a): Za to praca 15 metrowym nie zwijającym się jak sprężynka wężem Dokładnie, ja mam 10 metrów i włąsnie mi brakuje tych 5 Także chyba czas na wymiankę Jedyny minus K5 to brak bebna - na wąż jak w Nilfisku - było by prima sort
przemas.p Opublikowano 8 Lipca Zgłoś Opublikowano 8 Lipca Dokładnie, ja mam 10 metrów i włąsnie mi brakuje tych 5 Także chyba czas na wymiankę Jedyny minus K5 to brak bebna - na wąż jak w Nilfisku - było by prima sort No widzisz ja mam bęben ale niestety nowy wąż cały się nie mieści . I tak nie żałuję 15m wąż w połączeniu z krótkim pistoletem to najlepszy upgrade jaki mogłem zrobić .Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka 1
Moderator Domel Opublikowano 9 Lipca Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 12 godzin temu, przemas.p napisał(a): 15m wąż w połączeniu z krótkim pistoletem to najlepszy upgrade jaki mogłem zrobić . Dokładnie Uwielbiam ten zestaw
MMCzysci Opublikowano 9 Lipca Zgłoś Opublikowano 9 Lipca Nie ma problemu ze spadkiem ciśnienia, najwyżej odpowietrzanie węża przed uruchomieniem myjki potrwa dłużej. Myję czasem wezem, który ma 30 metrów i jest spoko.Wyryte w skale z S20 FE 5G
Rekomendowane odpowiedzi