kocos Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2010 witam i proszę o pomoc samochód był myty przez jakiś czas szczotkami o twardym włosiu wczoraj go robiłem umyłem i był lekko matowy stosowałem megsa UC na gąbce twardej farecli próbowałem teb twarda z boola nie miałem innych zerknijcie i powiedzcie mi dlaczego to nie schodzi może UC z megsa jest za słaby na to ? POMOCY
aro_77 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Wygladaja na dosc glebokie - pod paznokciem czuc?
kocos Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2010 właśnie że nie i to jest dziwne
Dystrybutor m.k. Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Gąbka farecli i bolla to na maszynę, więc powinno zejść. Na jakich obrotach pracujesz i czy "wypracowujesz" UC? Ewentualnie jak nie masz dobrego aplikatora weź watę (taką higieniczną), ubij w poręczną kulkę i mozolnie poleruj z UC.
Łukasz Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Próbowałeś użyć papieru ściernego ? Myślę, że tutaj jest to jedyne rozwiązanie.
kocos Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Gąbka farecli i bolla to na maszynę, więc powinno zejść. Na jakich obrotach pracujesz i czy "wypracowujesz" UC? Ewentualnie jak nie masz dobrego aplikatora weź watę (taką higieniczną), ubij w poręczną kulkę i mozolnie poleruj z UC. ja robiłem mechanicznie robiłem 1500 obrotów i raz średni raz mocny docisk [ Dodano: 10 Sierpień 2010, 21:43 ] Próbowałeś użyć papieru ściernego ? Myślę, że tutaj jest to jedyne rozwiązanie. nie próbowałem boje się ze UC nie wyprowadzi mi tego jest jakiś mocniejszy środek od UC megsa ?? np 105 ??
Dystrybutor m.k. Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Jeśli zmatowisz papierem 2500, 3000 i na koniec 5000 to nawet ręcznie powinieneś to wyprowadzić z pomocą UC. Tę pastę należy dobrze wypracować, czyli rozbijać przy niższych obrotach, a potem na średnim docisku (choć to zależy od twardości padu, którego się używa) zwiększamy obroty.
Łukasz Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2010 nie próbowałem boje się ze UC nie wyprowadzi mi tego jest jakiś mocniejszy środek od UC megsa ?? np 105 ?? Wyprowadzi. Tę pastę należy dobrze wypracować, czyli rozbijać przy niższych obrotach, a potem na średnim docisku (choć to zależy od twardości padu, którego się używa) zwiększamy obroty. Wypracowanie to jedno, ale tutaj nie ma co się rozbijać, bo jest to pasta, której cząsteczki nie rozpadają się podczas pracy także wszystko reguluje się obrotami i siłą docisku
kocos Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2010 posiedziałem przy drzwiach prawie godzinę zeszło mi duzo pasty na ten samochód ale efekt dobry rysy zostaną bo papiery odpadają kolega chciał tylko usunąć zmatowienia delikatne i większość rysek po myjniach PROSZE POWIEDZCIE MI czy warto inwestować w Meguiars Ultra Cut Compound 105 i Meguiars Ultra Finishing Polish 205 ????? do pierwszego produktu zastosować Wool Cutting Pad czy lepiej inwestowac w zestaw 3M http://klakiernik.pl/_var/edytor/3m%20s ... lerski.jpg może się ktoś wypowiedzieć ??
Mazder Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Też by mnie interesowała odpowiedź na powyższe pytanie. Od siebie dodam jeszcze trzecią opcję, którą wyczaiłem w trakcie lektury forum: pasta Surf-Ace Rapide. Ponoć killer.
kocos Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2010 panowie nie wierze ze nikt nie testował tego 3m i megsa wiec jak ?
kuflik Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2010 SZUKANIE NIE BOLI! http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=1031 http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=1250 Od siebie dodam jeszcze trzecią opcję, którą wyczaiłem w trakcie lektury forum: pasta Surf-Ace Rapide. Ponoć killer. Owszem, bardzo mocna i bardzo fajna pasta:)
Kamil Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2010 a czy element nie byl lakierowany? Mozliwe ze ktos madry polakierowal element porysowany i te rysy sa pod lakierem
kocos Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2010 dobra panowie wszystko ok dziś dostałem paczkę z 105 205 i wool pad szok szok i jeszcze raz szok
SJake Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2010 kocos, odtłuść to dobrze, bo Ci może "kwiatek" po kilku myciach wyjsć... Rozumiem, ze taki efekt uzyskałeś samym wełniakiem i M105, tak?
kocos Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2010 to na zdjeciu jest kawałek dachu mojego czerwonego i kiedys kolega testował kompresor i zrobił czarny pasek mam to w piwnicy i sobie testuje na tym jeszcze wczoraj odebralem spojler z bmw i na nim tez prze testuje a na zdjeciach jest efekt po 105 + wełniak i 205 + gąbka pomarańczowa z 3m co i jak odtłuścić i jaki kwiatek ?
kuflik Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2010 205 + gąbka pomarańczowa z 3m Przecież pomarańczowa to jest cutting;/ Wykańczasz potem powierzchnie jakimś miękkim padem jeszcze?
kocos Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2010 pomarańczowy miałem pod ręką będę stosować do 205 niebieski z 3m
Rekomendowane odpowiedzi