Jump to content

Cleantle - Fabriclean+

Cleantle

Recommended Posts

• Dystrybutor

Następca Shot Foam!

Fabriclean+
Fabriclean+ to nowoczesny produkt przeznaczony do czyszczenia tapicerki
materiałowej, alcantary oraz wykładzin.
Jest bezpieczny dla wielu tkanin. Dzięki nowoczesnej i ekologicznej formule można
prać w temperaturze już od 30°C, co zmniejsza ryzyko uszkodzenia delikatniejszych
materiałów.
Fabriclean+ jest mocno skoncentrowany, dzięki czemu z łatwością usuwa
uporczywe zabrudzenia nie pozostawiając po sobie zacieków i plam. Produkt może
być używany na mocno zabrudzone elementy plastikowe.
Produkt łatwo biodegradowalny.

Dostępne pojemności: 1l, 5l

Cena:

1l - 39,99 zł

5l - 129,99 zł

Cechy produktu:
● może być używany jako pre-spray / odplamiacz, a także do prania ręcznego
i ekstrakcyjnego
● mocno skoncentrowany
● bez piktogramów
● maksymalnie skuteczny już w 30°C
● nie pozostawia zacieków
● nie zawiera wodorotlenku sodu
● łatwo biodegradowalny
● przyjemny zapach świeżego prania
Rozcieńczanie:
● 1:1 – 1:10 – pre-spray / odplamianie
● 1:10 – 1:30 – pranie ekstrakcyjne / pranie ręczne
Dodatkowe zalecenia:
Produkt najlepiej rozcieńczać z wodą o temperaturze 30-60°C stopni.

fabriclean_1l_202308_1000.jpg.4572ce0f7eb7499be6e6b14fe0dbbdca.jpg

Sposób użycia:
1. Rozcieńcz produkt zgodnie z zaleceniami
2. Pranie ekstrakcyjne / pianowe – postępuj zgodnie z instrukcją producenta
odkurzacza do prania
3. Pranie ręczne / bonnetowanie – spryskaj mikrofibrę lub szczotkę produktem,
następnie wyczyść brudny element. W przypadku dużych plam – nanieś
produkt bezpośrednio na zabrudzenie i odczekaj parę minut. Następnie
wyczyść szczotką / mikrofibrą. Przetrzyj wilgotną mikrofibrą element, a
następnie wytrzyj do sucha kolejną mikrofibrą.

• Lubię to 7

Fajnie że nowy produkt do prania 🙂 

4 godziny temu, Cleantle napisał(a):

może być używany jako pre-spray

W celu wypłukania z tapicerki presprayu wystarczy sama woda w odkurzaczu piorącym? 

Kurcze właśnie jestem na kupnie chemii do prania i mam zagwozdkę, może jakieś testery dla forumowiczów?

Do brudasów to Pure Chemie Attack ale do takich normalnych to miałem kupić Maxifi i teraz zastanawiam się czy nie wsiąść Cleantle.

U mnie 5l to pójdzie szybko więc zakup małej butelki jest bez sensu ekonomicznie.

Zaczynacie mieć bardzo fajne produkty, coraz bardziej się do nich przekonuje no chyba oprócz Apc ale często stosuje ale jeszcze się nie zachwyciłem.

• Dystrybutor

@marcineke oj testerków niestety nie praktujemy 😉 więcej kosztuje ich wytworzenie niż 1l butelki 😉 Produkt był na testach u różnych "praczy" i przy stężeniach 1:5 - 1:10 w praniu ekstrakcyjnym nie odstawał od LCK 🙂 
346096724_634269001461777_3731274097563441393_n.jpg.9fa657310268b25f3e236b83346e499d.jpg346107239_6244905638931134_4873521014832938286_n.jpg.b88084a1a7d64d329c65bb7ad2700f1b.jpg341733802_186131010918559_7320136824699168488_n.jpg.e9263a652b03fb8a9098b8c7697956b9.jpg

• Lubię to 3

@Cleantle używałem APC2 jako prespray (1:10 z ciepłą wodą) i też się sprawdził, czasem na szybko bonnetuje nim jakąś świeżą plame na fotelach przy okazji przecierania plastików. Co zyskuję zamieniając APC na Fabriclean+? 

Ogromny plus za użycie zapachu świeżego prania 🙂 

• Dystrybutor

@bolek181 Dużo mniej się pieni, główne składniki są niskopienne. Jest trochę dodatku pieniących się.  Jeśli nadal będzie zbyt pienny dla większości użytkowników to wdrożymy poprawkę. Z testów półrocznych wynika że stopień piany jest ok ( oczywiście tutaj zależne jest też stężenie) ale chcieliśmy żeby w wyższych stężeniach się trochę pienił szczególnie do prania ręcznego/bonnetowania.

@luk45z Fabriclean+ na pewno mniej się pieni w wyższych stężeniach niż APC2. Ma bardziej rozbudowany skład co powoduje, że może się sprawdzić na większej ilości różnorakich plam (z tłustymi też sobie poradzi). Fabriclean+ jest bez piktogramów. Tutaj kwestia już Twoich testów i obserwacji z czym Ci się lepiej pracuje ponieważ dużo osób używa naszego APC (i innych) do prania tapicerki i to też jest ok ale czasem może braknąć mocy przy bardzo dużych zabrudzeniach.

• Lubię to 1

• Dystrybutor
4 godziny temu, SZERRY CHERR napisał(a):

Jakie ma pH ? mocno zasadowy ?? 

nada się do czyszczenia padów polerskich, testowaliście pod tym kątem ? Aktualnie używam attack 1:7 i ładnie daje rade. 

W koncentracie około 11,3.

Do czyszczenia padów nada się zarówno Fabriclean+, jak i APC2 a także Industrial Degreaser w rozcieńczeniu. Kwestia co masz pod ręką 🙂

20 minut temu, Cleantle napisał(a):

Do czyszczenia padów nada się zarówno Fabriclean+, jak i APC2 a także Industrial Degreaser w rozcieńczeniu. Kwestia co masz pod ręką 🙂

powiem Wam szczerze, że normalnie używałem Aqua APC, jest silne ale dusi. Zawiera wodorotlenek jednak czyściło pomimo braku pad washera. Próbowałem waszym Apc w koncentracie ale ciężko mu było ruszyć pastę bez szczotk. Optymalnie używam Attack ale i tak zakupie Fabriclean+ . Sprawdzę jeszcze industrial do padów choć myślałem że zawiera jakieś ciężkie rozpuszczalniki po tym jak umył komorę silnika byłem w szoku 🙂

@SZERRY CHERR Industrial 1:5 działa rewelacyjnie do padów moim zdaniem. Z tego co Cleantle mówiło to zawiera jakieś alkoholowe rozpuszczalniki w sobie, prawdopodobnie temu tak świetnie rozpuszcza pasty.

@Cleantle propozycja dla Was: może udostępnicie karty charakterystyki na stronie? Mało który producent to robi, a jest to mega ułatwienie bo czasem lubię sobie pozaglądać i poczytać 🙂 Tym bardziej, że bezpiecznym składem trzeba się chwalić 😄 

• Dystrybutor

@SZERRY CHERR Ok

Industrial bedzie ogarnial takie tematy najlepiej ale stestuj fabriclean w wyższych stężeniach też.

@luk45z karty sa oczywiscie dostępne na żądanie,  raczej nie chcemy wrzucać na stronę bo wtedy łatwiej innym będzie nas kopiować, a tak się muszą natrudzić  😉

• Lubię to 1