Jump to content

Recommended Posts

Posted

Trzeba iść do przodu i zacząć robić zaprawki przy korektach.

Z uwagi na powyższe postanowiłem u znajomego w ramach nauki i zabawy zrobić zaprawki.Lakier srebrny metalic, a do zaprawek zamówiłem Fluid Pen.

Jakieś rady?Podpowiedzi?

Jak wyjdzie to wyjdzie ale pasuje się nauczyć i robić to profesjonalnie.Oczywiscie trzeba ćwiczyć ,dużo ćwiczyć ale jakieś tipy by się przydały.

Posted
10 godzin temu, marcineke napisał(a):

Trzeba iść do przodu i zacząć robić zaprawki przy korektach.

Z uwagi na powyższe postanowiłem u znajomego w ramach nauki i zabawy zrobić zaprawki.Lakier srebrny metalic, a do zaprawek zamówiłem Fluid Pen.

Jakieś rady?Podpowiedzi?

Jak wyjdzie to wyjdzie ale pasuje się nauczyć i robić to profesjonalnie.Oczywiscie trzeba ćwiczyć ,dużo ćwiczyć ale jakieś tipy by się przydały.

Rozcieńczalnik do lakierów ci się przyda i silikonowa rakla 🙂 

Posted

Zaprawki będziesz robił lakierem zaprawkowym (baza+niewielka ilość klaru), czy baza a na to bezbarwny? 

Jak masz możliwość wziąć od kogoś to bym wziął trochę utwardzacza do klaru. Szybciej schnie 🙂

Na YT polecam kanał AutoAktywni, gość jest MEGA 🙂 

• Lubię to 1
Posted

Strasznie dużo czasu zajmuje takie dziubanie żeby zrobić to prawie idealnie. Ja wszelkie odpryski jak robię to tylko po to aby się to mocno w oczy nie rzucało i tyle bo mało kto chce dodatkowo za to płacic.  Jak planujesz każdy odprysk zalewać baza potem klarem, szlifować nadmiar i polerować to zejdzie Ci ponad pół dnia na to, a często i tak różnica pozostaje. 

Fluid pen jest fajny na cienkie rysy, odpryski to lepiej zalewać od razu pędzelkiem. Mało go używam, ale jak już jest potrzebny to ratuje sytuację wzorowo 👍

• Lubię to 1
  • Super 1
Posted
6 hours ago, zeea said:

ak planujesz każdy odprysk zalewać baza potem klarem, szlifować nadmiar i polerować to zejdzie Ci ponad pół dnia na to, a często i tak różnica pozostaje.

Z czego jak to zderzak czy inna maska, to pierwsza lepsza trasa i znowu sie coś pewnie pojawi v: jak robienie jakiś dłuższych rys albo odprysków na boku auta (bo ktos np. z drzwi pod marketem przywalił) to jeszcze spoko, tam sie można bawić, to z frontu troche syzyfowa praca - no ale skoro robione pod nauke żeby w przyszłości z tego kase kosić, to w sumie sie można bawić nawet na froncie