Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Najlepszym sposobem na usunięcie gumy jest jej zamrożenie. Kupujecie choćby zwykły spray dla sportowców albo sprężone powietrze i spiskujecie gumę do zamrożenia. Później spokojnie odrywacie, a resztę delikatnie wyskrobać nożykiem

dokladnie tak- albo zamrazamy albo stosujemy dedykowane srodki do usuwania gum, tego wyzej wspomnianego akurat nie znam. po calym procesie warto przeplukac ekstraktorem.

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

• 1 miesiąc temu...
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Polecam Chemspec Liqua Gel - przepięknie cytrusowo pachnie, świetnie rozpuszcza gumę, plastelinę, smołę, wszelkie kleje itp. Jeden z moich ulubionych produktów Chemspeca

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Usuwałem ostatnio wgniecioną gumę w welurowy dywanik,zamroziłem i odeszła bez najmniejszego problemu.

+1 Ja również zamroziłem takim aerozolem dla sportowców przy kontuzjach.

Opublikowano

na tapicerce można delikatnie podziurawić gumę widelcem lub gwoździem dla lepszej penetracji zamrażacza. Też używałem w areozolu chyba Profchemu ale raczej każda poważana firma z chemią ma coś do gum.

Opublikowano

Kiedys szukalem jak usunac ze spodni i znalazlem 2 szkoly:

- zamrazanie i kruszenie

- goraca woda + szczoteczka do zebow (podobno sklad gumy przez lata zmienial sie na tyle, ze goraca woda zaczela sie lepiej sprawdzac)

Z jeans'ow zeszło: wrzatek + szczoteczka, 20sek i po problemie