Dystrybutor NEOXAL EUROPE Posted March 19 Dystrybutor Report Share Posted March 19 Witajcie! Wraz z premierą nowego Neoxal Show Cars quick detailer booster 2023 i rozpoczęciem testu tego produktu, na forum w ręce Recenzentów trafiły próbki kolejnej nowości od Neoxal. To popularna 12-ka - ceramiczna ochrona reflektorów, vinyli i felg. Zmiany w formulacji chemicznej produktu miały na celu nie tylko łatwiejszą aplikację i docieranie, ale przede wszystkim lepszą trwałość powłoki, hydrofobowość i przyciemnienie ciemnych vinyli. Czy się udało? Myślę że tak. Czy jesteś podobnego zdania? Podziel się proszę swoimi opiniami w tym wątku. Pozdrawiam, Grzegorz z Neoxal-u 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeea Posted March 24 Report Share Posted March 24 Neoxal No12 Powłoka trafiła na felgi, które przeszły pełną dekontaminacje oraz odtłuszczenie za pomocą IPA 50/50. Opakowanie klasycze jak dla wszelakich powłok. Zapach klasyczny jak dla wszelakich powłok. Aplikacja bezproblemowa. Dotarcie w moim przypadku to max. 10 min od aplikacji, gdzie w garażu panowała temp. 21st. Już w tym momencie było czuć wyraźny opór. Efekt końcowy idzie w kierunku szkiełka, gdzie ładnie wyciąga element metaliczny lakieru. Felgi mam pod stałym "dozorem" więc jak mawiał klasyk: " jeździć, obserwować..." Na ten moment żadnych zastrzeżeń 8 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patryk14 Posted March 26 Report Share Posted March 26 @Domel połączysz dwa tematy dotyczące powłoki. Utworzyłeś inny temat i tam przeniosłeś większość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Domel Posted March 26 Moderator Report Share Posted March 26 Tu jest dział testow: Jakos nie moge wydzielic tego postaw wyzej i zcalic może @Administrator pomoże. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dystrybutor NEOXAL EUROPE Posted March 27 Author Dystrybutor Report Share Posted March 27 W dniu 26.03.2023 o 11:58, Domel napisał(a): Tu jest dział testow: Jakos nie moge wydzielic tego postaw wyzej i zcalic może @Administrator pomoże. Cześć, jak to zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
polll Posted March 27 Report Share Posted March 27 Neoxal 12 aplikowany na lusterka 9 dni temu. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ad.am Posted April 3 Report Share Posted April 3 @NEOXAL EUROPE jaki jest przewidywany termin przydatności powłoki po otwarciu opakowania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dystrybutor NEOXAL EUROPE Posted April 3 Author Dystrybutor Report Share Posted April 3 Nie nie ma. Dopóki nie skrystalizuje nadaje się do użytku. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaroMCZ Posted April 13 Report Share Posted April 13 @NEOXAL EUROPE Kiedy powłoka w nowej formule będzie dostępna do kupienia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dystrybutor NEOXAL EUROPE Posted April 14 Author Dystrybutor Report Share Posted April 14 Już jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcineke Posted May 18 Report Share Posted May 18 Tak na szybkiego ode mnie bo dopiero za tydzień będę coś więcej kładł 12 na plastikach. Musiałem przepolerowac reflektory w Volvo i pasowało je zabezpieczyć ....więc poszła 12 na lampy....położone 3 warstwy w odstępie ok godzinnej.Aplikscja bajeczna , trwałość ciężko określić raczej tego auta już nie zobaczę.....ale na dziś jestem zadowolony.....poszło szybko i bezproblemowo. 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeea Posted June 4 Report Share Posted June 4 Póki co ceramika na felgach sprawdza się bajecznie. Czyszczenie bezdotykowe daje rade Dziś z kolei położyłem '12 na jedną lampe wcześniej wyszlifowaną. Tylko 1 warstwa, zobaczymy na jak długo utrzyma się efekt 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcineke Posted June 4 Report Share Posted June 4 Ja wczoraj nakładałem na plastiki i felgi , na końcu nałożyłem na felgi od czoła grubą warstwę wypolerowałem plastiki i zapomniałem o felgach ....wygrzewały się na słońcu 3 godziny i byłem pewny że będzie tragedia, ale fibra i szybko się spolerowało Ogólnie sporo teraz tego nakładam, dodatkowo zrobilem test na podszybiu Subaru, po lewej powłoka, w środku nic a po prawej dressing Chemical Guys , zobaczę za 2-3 miesiące jak to będzie wyglądać Położone 20 maja. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcineke Posted Monday at 02:56 PM Report Share Posted Monday at 02:56 PM Dziś idzie następne auto więc znów zabezpieczenie plastików , a że stare auto to idzie wersja black.Niestery nie mam porównania D-Luxem ale ten robi robotę 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablo15005 Posted Monday at 03:45 PM Report Share Posted Monday at 03:45 PM @marcineke ciekawe jak z czasem Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcineke Posted Monday at 04:00 PM Report Share Posted Monday at 04:00 PM @pablo15005 Podszybie zrobiłem 2 tygodnie temu, relingi w weekend, ta Cytryna jest w rodzinie więc będę obserwował. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts