Jump to content

Neoxal 12 Ceramiczna Ochrona Reflektorów, Vinyli i Felg - Formuła 2023 - Dyskusja ogólna.

Recommended Posts

• Dystrybutor

Witajcie!

Wraz z premierą nowego Neoxal Show Cars quick detailer booster 2023 i rozpoczęciem testu tego produktu, na forum w ręce Recenzentów trafiły próbki kolejnej nowości od Neoxal. To popularna 12-ka - ceramiczna ochrona reflektorów, vinyli i felg. 

Zmiany w formulacji chemicznej produktu miały na celu nie tylko łatwiejszą aplikację i docieranie, ale przede wszystkim lepszą trwałość powłoki, hydrofobowość i przyciemnienie ciemnych vinyli. 

Czy się udało? Myślę że tak. Czy jesteś podobnego zdania? Podziel się proszę swoimi opiniami w tym wątku.

Pozdrawiam, Grzegorz z Neoxal-u 

• Lubię to 7

Neoxal No12 

Powłoka trafiła na felgi, które przeszły pełną dekontaminacje oraz odtłuszczenie za pomocą IPA 50/50. 

Opakowanie klasycze jak dla wszelakich powłok. Zapach klasyczny jak dla wszelakich powłok. Aplikacja bezproblemowa. Dotarcie w moim przypadku to max. 10 min od aplikacji, gdzie w garażu panowała temp. 21st. Już w tym momencie było czuć wyraźny opór. Efekt końcowy idzie w kierunku szkiełka, gdzie ładnie wyciąga element metaliczny lakieru. 

Felgi mam pod stałym "dozorem" więc jak mawiał klasyk: " jeździć, obserwować..." 

Na ten moment żadnych zastrzeżeń 👍

IMG_20230324_111954.jpg

IMG_20230324_111836.jpg

IMG_20230324_111646.jpg

IMG_20230324_111805.jpg

• Lubię to 8
  • Dziękuję 1

• Domel changed the title to Neoxal 12 Ceramiczna Ochrona Reflektorów, Vinyli i Felg - Formuła 2023 - Dyskusja ogólna.
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Tak na szybkiego ode mnie bo dopiero za tydzień będę coś więcej kładł 12 na plastikach.

Musiałem przepolerowac reflektory w Volvo i pasowało je zabezpieczyć ....więc poszła 12 na lampy....położone 3 warstwy w odstępie ok godzinnej.Aplikscja bajeczna , trwałość ciężko określić raczej tego auta już nie zobaczę.....ale na dziś jestem zadowolony.....poszło szybko i bezproblemowo.

IMG_20230513_104441.jpg

• Lubię to 2
  • Dziękuję 1

• 3 weeks later...

Póki co ceramika na felgach sprawdza się bajecznie. Czyszczenie bezdotykowe daje rade 👍 

Dziś z kolei położyłem '12 na jedną lampe wcześniej wyszlifowaną. Tylko 1 warstwa, zobaczymy na jak długo utrzyma się efekt 😉

IMG_20230604_122421.jpg

• Lubię to 2
  • Dziękuję 1

Ja wczoraj nakładałem na plastiki i felgi , na końcu nałożyłem na felgi od czoła grubą warstwę wypolerowałem plastiki i zapomniałem o felgach ....wygrzewały się na słońcu 3 godziny i byłem pewny że będzie tragedia, ale fibra i szybko się spolerowało

Ogólnie sporo teraz tego nakładam, dodatkowo zrobilem test na podszybiu Subaru, po lewej powłoka, w środku nic a po prawej dressing Chemical Guys , zobaczę za 2-3 miesiące jak to będzie wyglądać 

IMG_20230520_103233.jpg

Położone 20 maja.

IMG_20230520_103240.jpg

• Dziękuję 1