Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zielona gąbka od Pure Chemie jest rewelacyjna, przynajmniej do mycia rinseless, tradycyjnymi szamponami nie myję więc się nie wypowiem.

W ostatni tydzień 4 razy było nią myte, 2 różne auta, na każdym rewelacyjnie się spisuje - najlepsze jest to, że ostatnio myłem auto po 250km trasie, gdzie przód był cały uwalony owadami - nie robiłem żadnego prewasha ani nic, po prostu oprysk i  na 2 razy gąbką jechałem, nie dość że wszystkie owady zeszły bez śladu, to jeszcze nawet najmniejszej ryski przy przybyło.

Jak dla mnie fenomenalna gąbka, osobiście zdecydowanie lepiej mi się nią myło niż wcześniej Soft Qjutsu która w mojej opinii stawia dziwny, niezrozumiały dla mnie opór na lakierze podczas mycia. Dodatkowy plus dla gąbki PC to jej kolor - widać wszystkie zanieczyszczenia, na Qjutsu już tak fajnie nie jest.

• Lubię to 5
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 21.05.2024 o 15:19, powerf napisał(a):

Zielona gąbka od Pure Chemie jest rewelacyjna, przynajmniej do mycia rinseless, tradycyjnymi szamponami nie myję więc się nie wypowiem.

W ostatni tydzień 4 razy było nią myte, 2 różne auta, na każdym rewelacyjnie się spisuje - najlepsze jest to, że ostatnio myłem auto po 250km trasie, gdzie przód był cały uwalony owadami - nie robiłem żadnego prewasha ani nic, po prostu oprysk i  na 2 razy gąbką jechałem, nie dość że wszystkie owady zeszły bez śladu, to jeszcze nawet najmniejszej ryski przy przybyło.

Jak dla mnie fenomenalna gąbka, osobiście zdecydowanie lepiej mi się nią myło niż wcześniej Soft Qjutsu która w mojej opinii stawia dziwny, niezrozumiały dla mnie opór na lakierze podczas mycia. Dodatkowy plus dla gąbki PC to jej kolor - widać wszystkie zanieczyszczenia, na Qjutsu już tak fajnie nie jest.

Nadal używasz Pure Chemie Pro Green Sponge i możesz polecić? nadal uważasz, że jest lepsza niż od Softa?

Opublikowano

@karacz Używam cały czas, wg mnie lepsza od Soft99,  po kilku myciach robi się idealnie elastyczna i miękka, jak nowa to trochę twardsza i bardziej sprężysta ale to chyba każda gąbka niezależnie od marki tak ma

• Dziękuję 1
Opublikowano

A jak tam wolę Qjitsu, Pure Chemie kompletnie mi nie podeszła, przez to klejenie się do lakieru. 

Opublikowano

@Mumins Przy rinseless nic się nie klei 🙂 Może nie wyłapałem kontekstu, do mycia tradycyjnym szamponem nie używam gąbki, bo nie myję tradycyjnymi szamponami 🙂 @karacz jeśli chodziło Ci o gąbkę do tradycyjnych szamponów to moją opinię możesz zignorować, bo ja w kontekście rinseless pisałem.

• Lubię to 1
Opublikowano

Ok, ale lubię gąbek używać w myciu klasycznym i rinseless, i patrząc pod kątem użytkowania, dla mnie Qjitsu wygrywa i z Pure Chemie i z Honeyem. 

Niemniej, zmotywowałeś mnie do popełnienia nowych testów w tej materii 😉 

Opublikowano

Na ten moment interesuje mnie kontekst rinseless 🙂 

Czy przy takim myciu stosujecie się do rozcieńczenia producenta, czy np. dorzucacie trochę towaru ze względu na takie gąbki?

Opublikowano

@karacz stosuj rozcieńczenie takie jak mówi producent, nie zauważyłem żadnych korzyści przy stosowaniu wyższych rozcieńczeń tj mocniejszych stężeń.

• Dziękuję 1