mancini Opublikowano 21 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2023 Jak wypada pasta RUPES UNO PURE na tle konkurencji w wykończeniu lakieru, szczególnie na miękkich lakierach. Jaka noc cięcia tej pasty. Podobnie do 3D 520 czy cleanerów collinite 390 , HoW Amber. Jak zachowuje się w pracy ( pylenie, docieranie, wymywanie )
Strus Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Też się chętnie dowiem o niej więcej. Ktoś, coś ?
Eidos71 Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2023 W dniu 21.02.2023 o 12:38, mancini napisał(a): RUPES UNO PURE Wg mnie posiada właściwości zbliżone do pasty finiszowej. Dobór pada pozwala uzyskać nawet efekt lekkiego polishu (jednak nie na twardym lakierze). Jednak dodane zabezpieczenie cechuje mierna trwałość. Z kolei Uno Advanced ma właściwości ścierne bliżej możliwości Lime Prime (a więc takiego cleanera ściernego), ale za to zabezpieczenie (przy zachowaniu poleceń producenta dot. aplikacji) potrafi siedzieć na lakierze kilka miesięcy. Aplikowany jesienią ub. roku Advanced jeszcze wykazuje hydrofobowość na lakierze niegarażowanego daily car, po przebiegu +/- 15000 km.
mancini Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Pierwsze testy za mną. Na maszynce 8mm i czerwonym nacie miękki lakier można bardzo przyjemnie odświeżyć. Porównywalna do 520 3D. Mocniejszych rysek nie ruszy ( nie jestem też fanatykiem usuwania wszystkiego do zera, szczególnie na miękkich lakierach i tam gdzie jest ich mało ) Praca przyjemna, nie pyli. Raz dłużej próbowałem nią popracować to delikatnie pyliła ( to tak bardziej testowo ile można ). Z wymyciem nie ma problemu. Domówiłem rupes polish‑finish.
Strus Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2023 8 minut temu, Eidos71 napisał(a): Jednak dodane zabezpieczenie cechuje mierna trwałość Ale czekaj.... Pure nie ma zabezpieczenia ani wypełniaczy. Stad jej nazwa. Producent mówi wyraźnie że to pasta przygotowująca pod LSP. 6 minut temu, mancini napisał(a): Z wymyciem nie ma problemu I tu też wydaje mi się, że tej pasty wymywać nie trzeba. Bazuję również na tym co o niej mówi producent.
Eidos71 Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2023 @Strus - z rozpędu Masz 100 % racji. Jestem trochę padnięty po pracy i byłem pewien (zabiłbym za to), że mowa o Uno Protect... Uno Pure nie posiadam, więc nie wypowiadam się 1
mancini Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Ja pastę wymywam zawsze.
Strus Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Podejrzewam, że to może być coś co może się sprawdzić do lekkiego odświeżenia nawet na maszynce Baseusa przed LSP. Tylko rozumiem, że do niej wypada jakiegoś delikatnego pada?
mancini Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Ja nie próbowałem twardszego. W opisie na stronie sklepu pisze aby używać miękkich padów, jednak nic nie stoi na przeszkodzie aby użyć czego twardszego
Strus Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Zakupiłem i sprawdziłem. Użyłem z tą słabiutką maszynką do cleanerów od Baseusa. Wrzucona na one-stepowym padzie od Royal Pads oraz na niebieskim Lake Country. i faktycznie jest to bardzo fajna pasta do odświerzenia lakieru. Stopień wycinania na miękkim lakierze jest niewielki ale nie sprawdzałem na normalnej maszynie, gdzie oczywiście byłoby dużo lepiej. Z Baseusem na twardym lakierze nie wycina praktycznie nic za to lakier dostaje blasku. jeśli faktycznie LSP będzie na niej siedzieć tak jak deklaruje producent pasty to widzę ją jako ciekawą alternatywę dla cleanerów.
Strus Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2023 Uwaga eksperyment Na górze Pure bez wymywania Na dole Pure z wymyciem. czas pokaże 4
Rekomendowane odpowiedzi