rudi0018 Opublikowano 5 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2022 Cześć, czy znacie i korzystacie z płynów do mycia szyb, które mają w sobie NW lub podbijają położone wcześniej NW? Jak z odparowaniem i przede wszystkim hydro, warto? Mi na ten moment płyny, które udało się znaleźć to: 1. Deturner Hydro Glass Cleaner 2. Ultracoat Superior Glass Jednak nie znalazłem zbyt wiele opinii na ich temat, jak i innych produktów, dlatego założyłem ten temat.
Moderator Domel Opublikowano 5 Listopada 2022 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2022 1. Autograph Emerald 2. ADBL
penkus5 Opublikowano 5 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2022 Rain-X 2in1 jest jeszcze, ale szału się nie spodziewaj.
rudi0018 Opublikowano 5 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2022 4 godziny temu, Domel napisał(a): Autograph Emerald W necie nie mogę znaleźć a macie porównanie między tymi płynami i który robię najlepsza robotę?
penkus5 Opublikowano 5 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2022 @rudi0018 Np. Glossfactory mają to w ofercie, to tak na szybko... Porównania niestety nie mam.
AudiBlask Opublikowano 5 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2022 @rudi0018 ADBL Hybrid Glass i Soft99 Glaco De Cleaner , pobiją Ci hydro i zdecydowanie podbiją śliskość. Efekt jest zbliżony obu produktów , ADBL pachnie chyba winogronem. Jest jeszcze Duragloss 751 , ale miałem go bardzo dawno temu. Dorzucę do koszyka dla przypomnienia
Coove Opublikowano 5 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2022 Ja używam ADBL Hybrid Glass, również w domu. Na szybie kabiny prysznicowej siedzi już drugi miesiąc.
MikeLBN Opublikowano 5 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2022 Ja korzystałem z (od najgorszego do najlepszego): 4) Glaco DeCleaner - mycie słabe, efekt hydro taki sobie i szybko znikł (dosłownie parę przejazdów wycieraczek). Łatwy w użyciu 3) ADBL Hybrid Glass - bardzo słabo myje, nieprzyjemny zapach, hydrofobowość na wysokim poziomie i trwałość też (w większości przypadków pewnie mięsiąc+). W ciepły dzień dosyć mocno się mazał 2) RainX 2in1 - aspekt mycia na dobrym poziomie, efekt hydrofobowy spoko ale bardzo krótki (max tydzień). Bardzo łatwy w użyciu 1) Ultracoat Superior Glass - Mycie dobre, hydrofobowość bardzo dobra, trwałość bardzo dobra (na firmowym busie już prawie 3 miesiące, ~4500km). Zapach taki sobie. Łatwy w użyciu. Tak mi się spodobał że kupiłem baniak 5L 4 1
R3AVER Opublikowano 26 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2022 A używał ktoś płynu z deturnera?
Rekomendowane odpowiedzi