Jump to content

Recommended Posts

• Administrator
Posted

Witam serdecznie.

W związku z tym ,że jak to mówi moja żona nie mogę z du...... w domu wysiedzieć i ciągle muszę coś czyścić (czyt. auto) a zdrowie mi nie pozwala na konkretny projekt postanowiłem dzisiaj wziąć się za mój dwukołowy pojazd. Pacjentem był GIANT HCM-3.

Operacja polegała na dokładnym oczyszczeniu maszyny, nawoskowaniu i przesmarowaniu tego i owego.

Najpierw użyłem APC Meguiar's i za pomocą pędzelka wszystko oczyściłem. Następnie w ruch poszła myjka karcher.

Później przyszła kolej na AG SRP i na koniec wosk Colli 476 i Endurance na opony.

Żona stwierdziła ,że powinienem się leczyć. Wszystko ok ale kto mi skierowanie wystawi?

Oto efekt mojej pracy.

p1050222.jpg

p1050223j.jpg

p1050224.jpg

p1050231o.jpg

p1050226f.jpg

p1050228.jpg

p1050229v.jpg

• Administrator
Posted

Dodam ,że ma ok 10 lat

Posted
:good: w zeszłym tygodniu rozkminiałem czy jak coś podobnego zrobię z moim dwukołowcem, to czy będzie to coś nienormalnego ;D jak widać... NIE będzie :D
Posted

Heh sam mam corrateca biała perłe ;] i dostaje cały czas wosk lusso orro bo jest po lasach zajeżdzany ostro

ps. nigdy nie myj rowera myjką bo woda mozę się dostać w łożyska przy kierownicy i bedzie :/ kicha

• Dystrybutor
Posted
ps. nigdy nie myj rowera myjką bo woda mozę się dostać w łożyska przy kierownicy i bedzie :/ kicha

Dokładnie. Naprawiam rowery i kiedyś prowadziłem serwis. Za takie mycie wielki minus :P a sam rower prezentuje się ok, byleby jeździł długo, smacznie i zdrowo.

Posted

sam miałem ochote kiedyś wypucować moją Konę :) ale na razie brak czasu ;) potwierdzam! roweru nie myje się myjką ciśnieniową bo woda wtedy dostaje się nawet w uszczelniane łożyska ze smarem stałym! czyt. suport, stery, piasty. I wtedy jest kicha ;)

• Administrator
Posted

myjka umyłem ramę , kierownice i obręcze.reszta wody nie widziała.

Posted

:good:

Mogło być gorzej - ja kładłem sealant na wszystkie elementy, łącznie z mostkiem, obręczami, kierownicą itp ...

drage.jpg

A sam rower to dobra konstrukcja, kiedyś przewinął nam się taki w domu... :)

Posted

No dobra roweru ;)

ja jutro postaram się swojego corrateca wrzucić ;]

jak na 10 lat naprawdę bling jest mega :P

• Moderator
Posted

Ja też się zastanawiałem nad wypolerowaniem mojego 15 letniego roweru który ma przejechane chyba z 250km ale trochę się obawiałem reakcji domowników.

Ale teraz mnie zmobilizowałeś :)

A gdzie fotki 50/50 :lol:

• Dystrybutor
Posted
Fajniutko - jak widać kosmetyki przydają się nie tylko do naszych aut :good:

Łukasz, a wiesz jak mi się dobrze spisują kosmetyki do skóry i elementów gumowych przy pielęgnacji obuwia? Miodzio ;)

Posted

A mnie się niesamowicie podoba zadbany trawnik :o Piękny jest, kiedyś jak będę miał dom na działce będzie jedno drzewo i właśnie taki nieskazitelny trawnik!

To ja lece myć i woskować obudowę od komputera :D:kox:

• Administrator
Posted

victor89, ...no z trawnikiem jest więcej roboty niż z autem żeby taki efekt był :)

Posted

Sporo świetnej roboty, wyrobiłeś się w 1 dzień, miałeś pomocnika? Nie dałeś Autosol-a na szprychy?:P