Lozek Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2010 Witam. Mam Srebrną Hondę civic. Jest trochę ubytków w lakierze (auto z Włoch...), czasem znikną (część już znikła). Chcę zadbać o to co mam. Ostatnio wyglinkowałem auto, wypolerowałem ręcznie, i nałożyłem słaby wosk, jedyny który kiedyś kupiłem - jakiś wynalazek K2. To była już końcówka owego wosku. Chce teraz kupić coś dobrego. Budżet to 100zł. Potrzebuję coś co poprawi trochę wygląd lakieru, nada mu błysk, poprawi wizualnie. Jako, że nie mam gdzie myć ręcznie auta ( tylko raz na jakiś czas gdzieś mi się uda ) myję auto na myjni ręcznej. Mycie proszkiem i woda. Staram się stosować jak najmniej proszku, by nie ściągał wosku, ale mycie nim jest nieuniknione, więc mój wosk musi być też dość wytrzymały. Lubie często czyścić auto więc Teoretycznie mógłbym woskować auto co 2 miesiąca, ba nawet co miesiąc, ale w zimę tego się nie da zrobić, więc wosk musi jednak troche wytrzymywać. Zastanawiałem się głównie nad Megsem 16 i Collinite 476. Megs podobno daje lepszy efekt wizualny a collinite jest wytrzymalszy. Już nie wiem co wybrać, pogubiłem się. Ktoś ma jakieś propozycje? opisałem swoją sytuację, więc myślę, że fachowcowi te informacje wystarczą by doradzić jakiś wosk. Pozdrawiam
aro_77 Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2010 A moze Collinite 845 Liquid Insulator Wax albo Finish Kare 1000P Hi-Temp Paste Wax ?
Administrator CleanerFreak Opublikowano 22 Lipca 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2010 ...Zastanawiałem się głównie nad Megsem 16 i Collinite 476... To dobre i godne polecenia woski za przystępną cenę. Wybór należy do Ciebie .
Administrator AreK Opublikowano 22 Lipca 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2010 Ja na swoim srebrnym lakierze zastosowałem colli467 i jestem bardzo zadowolony. Proponowałbym Ci kupić próbkę PoorBoys World White Diamont 120ml i przelecieć lakier przed woskiem.
vanquisz Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2010 Lozek, ten temat napewno Ci pomoże. http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=2458 Do ankiety należy pochodzić sceptycznie, zazwyczaj każdy poleca to co ma. Przy srebrnym lakierze sugerował bym się łatwością aplikacji i wydajnością/ceną. Powiedzmy sobie szczerze, srebrny kolor jest strasznie niewdzięczny.
duniek Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2010 Na swoim samochodzie jak dotad stosowalem dwa woski: - NXT 2.0 - Finish Kare Pink Paste I jak na moj gust ten drugi wychodzi lepiej, troche trudniej sie go poleruje ale efekt ciekawszy.
Lozek Opublikowano 22 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2010 A co myślicie o Poorboy'a world natty's wax / wax blue / wax red DO srebrnego tp pewnie zwykły biały natty's wax. Teraz tylko pytanie czy warto w to inwestować. do tego kupiłbym PoorBoys World White Diamond. Taki zestawik będzie wporządku? pytam o ten wosk, bo w sklepie gdzie znajduje się PoorBoys World White Diamont megs 16 i collinite są drogie
firmek Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 Co prawda nie na srebrnym ale bialym kladlem PB WD + PB EX-P i Natty's Red. Efekt calkiem ok .
Lozek Opublikowano 31 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2010 ktoś by sie jeszcze wypowiedział o Nattys wax? Warto? ile to trzyma?
pro rider Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Używam Natty's Red i jestem bardzo zadowolony, (łatwy w aplikacji i ścieraniu) co do trwałości to jest na dobrym poziomie. Myję auto raz tygodniu (duragloss 901) i wosk po miesiącu nadal jest na aucie, po myciu używam PB QD+
Sucre Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2010 U dziewczyny na Audi A4 natty's red po 6 tygodniach łądnie kropelkuje. Nie używa żadnego detailera a auto myte jest 901. Jestem miło zaskoczony jego trwałością, jest dużo lepsza niż purple haze..
@tomek@ Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2010 hmm to ciekawe co piszecie bo ja też używam praktycznie cały okres letni natty's red i mam wrażenie że tak do 4tyg jest oki ale powyżej to już słabiutko kropelkuje, może to też dlatego że pod woskiem jest black hole??Ale do ciemnych lakierów mogę polecić mimo wszystko,na jasnym nie miałem okazji przetestować
Sucre Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Być może jest to wina black hole..przed nattysem użyłem djlp. Na swoim aucie mam właśnie black hole + purple haze, wygląd piękny ale trwałość ogólnie kiepska..
karol Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Ja u siebie mam położony Black Hole i na niego wosk FK High Temp. Wosk tak samo jak BH położyłem 8 lipca. Do tej pory auto myłem dwukrotnie. Ostatnie mycie wykonałem wczoraj i wosk kropelkuje tak samo jak podczas pierwszego mycia. Auto trzymam w garażu może to też wpływać na trwałość (szczerze powiem, że jak na razie to jedynie raz jechałem w deszczu)
Rekomendowane odpowiedzi