Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

Niestety mam tylko zdjęcia po korekcie lakieru i nałożeniu glaze oraz wosku.

Całą zabawa trwała ok 7 godzin:) Użyliśmy past ściernych Poorboy's SSR3 na twardej białej gąbce oraz SSR1 i Professional Polish na miękkiej gąbce. Polerka od 600 do ok 1500obr. Wszystko małymi fazami, powoli i delikatnie - nie chcieliśmy od razu mocno szaleć żeby czegoś nie spieprzyć. Tym sposobem zeszło ile zeszło ale efekt mnie zmiażdzył. Bardzo załuję że nie mam zdjęc przed kuracja ani 50/50 ale byliśmy tak oddani pracy żeby nas nie zastała noc że zrezygnowałem z aparatu.

Auto wygląda chyba lepiej niż nowe, zniknęły wszystkie rysy, swirls itp. Nawet przetarcia ze zderzaka i mocne rysy z klapy bagażnika.

Po polerce nałożyliśmy maszynowo Poorboy's black hole a na to Poorboy;s Natty's Red - ten nałożyłem dłonią bo zabrakło aplikatora:)

Następną korektę już uwiecznię na zdjęciach, teraz już wiem mniej więcej jak zabrać się do polerki...:) To był mój pierwszy kontakt z polerką... :ad:

[ Dodano: 20 Lipiec 2010, 00:27 ]

926b2bda96b84bd4m.jpg

73229a8d3a5cde88m.jpg

77d3796c1d4a7c7cm.jpg

ecdb18f8de3d54a5m.jpg

1b2e6669b20d7b3bm.jpg

3930c7d8a706b13bm.jpg

f693979e7f6dbdcam.jpg

[ Dodano: 20 Lipiec 2010, 00:29 ]

e0dd0a9843a63414m.jpg

Posted

Jak na pierwszy raz to bardzo ładnie ;)

7h to nie tak długo.

Mnie tyle zajmuje wymycie i przygotowanie do polerowania. :mrgreen:

Przydałyby się zdjęcia spod "latarni", z "CPeNa" (czyt.lampa)

Fajne zdjęcie niewiasty 8-)

Posted

siema!

SSR3 poszło praktycznie całe 150ml, SSR1 może połowa tego, muszę sprawdzić. Być może że nieumiejętnie aplikowaliśmy pasty, dlatego tak dużo poszło:)

• Administrator
Posted

Liptonosz, Za dużo towaru Wam poszło.

Najładniej wyszły prawe :D drzwi.

Posted

Tak myślałem, ale już byliśmy tacy zmordowani, do tego gorąc i zero jedzenia, cały czas coś robiliśmy. Zjedliśmy tylko śniadanie o 10:00, kolejny posiłek dopiero ok 22:00 bo po polerce zrobiłem jeszcze szyby, i całe wnętrze:)

Na przyszłość będę wiedział żeby działać oszczędniej, choć następnym razem wypróbuję pasty 3M.

A prawe drzwi... najpiękniejsze :D

Posted

Liptonosz, w celu sprawdzenia kropelkowania? :D

Posted

Ładnie wyszło, a nie myślałeś aby zacząć od czegoś słabszego np. ssr 2.5?

Ps. Po polerce też bym chciał takie odbicie ujrzeć ;)

Posted

proximo - miałem tester SSr3 - 150ml, poszedł praktycznie cały.

Zoltan, nie miałem SSR2.5, kupiłem zestaw testowy SS1+2+3. SSR2 mało zbierał więc pojechaliśmy od razu SSR3, po tym użyliśmy SSR1 który zebrał wszystko po SSR3. Jest idealnie, być może gdybyśmy po SSR3 użyli SSR2 i dopiero SSr1 efekt byłby jeszcze lepszy, ale jak na pierwszy raz i tak jest masakra i nie wiem czy da się lepiej:)

Swoją drogą co ile można robić polerkę, spodobało mi się i na pewno kupię sobie jakąś maszynę:)