Liptonosz Opublikowano 19 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 Witam, Niestety mam tylko zdjęcia po korekcie lakieru i nałożeniu glaze oraz wosku. Całą zabawa trwała ok 7 godzin:) Użyliśmy past ściernych Poorboy's SSR3 na twardej białej gąbce oraz SSR1 i Professional Polish na miękkiej gąbce. Polerka od 600 do ok 1500obr. Wszystko małymi fazami, powoli i delikatnie - nie chcieliśmy od razu mocno szaleć żeby czegoś nie spieprzyć. Tym sposobem zeszło ile zeszło ale efekt mnie zmiażdzył. Bardzo załuję że nie mam zdjęc przed kuracja ani 50/50 ale byliśmy tak oddani pracy żeby nas nie zastała noc że zrezygnowałem z aparatu. Auto wygląda chyba lepiej niż nowe, zniknęły wszystkie rysy, swirls itp. Nawet przetarcia ze zderzaka i mocne rysy z klapy bagażnika. Po polerce nałożyliśmy maszynowo Poorboy's black hole a na to Poorboy;s Natty's Red - ten nałożyłem dłonią bo zabrakło aplikatora:) Następną korektę już uwiecznię na zdjęciach, teraz już wiem mniej więcej jak zabrać się do polerki... To był mój pierwszy kontakt z polerką... [ Dodano: 20 Lipiec 2010, 00:27 ] [ Dodano: 20 Lipiec 2010, 00:29 ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 19 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 Jak na pierwszy raz to bardzo ładnie 7h to nie tak długo. Mnie tyle zajmuje wymycie i przygotowanie do polerowania. Przydałyby się zdjęcia spod "latarni", z "CPeNa" (czyt.lampa) Fajne zdjęcie niewiasty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolargol Opublikowano 20 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 wyszło bardzo ładnie powtórzę się z pytaniem: jak dużo past ssr3 i 1 ci zeszło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liptonosz Opublikowano 20 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 siema! SSR3 poszło praktycznie całe 150ml, SSR1 może połowa tego, muszę sprawdzić. Być może że nieumiejętnie aplikowaliśmy pasty, dlatego tak dużo poszło:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolargol Opublikowano 20 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 sporo...myślałem że 2 auta uda mi się zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liptonosz Opublikowano 20 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 nie wykluczone, możliwe ze dawaliśmy za dużo na gąbkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 20 Lipca 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Liptonosz, Za dużo towaru Wam poszło. Najładniej wyszły prawe drzwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liptonosz Opublikowano 20 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Tak myślałem, ale już byliśmy tacy zmordowani, do tego gorąc i zero jedzenia, cały czas coś robiliśmy. Zjedliśmy tylko śniadanie o 10:00, kolejny posiłek dopiero ok 22:00 bo po polerce zrobiłem jeszcze szyby, i całe wnętrze:) Na przyszłość będę wiedział żeby działać oszczędniej, choć następnym razem wypróbuję pasty 3M. A prawe drzwi... najpiękniejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 20 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Drzwi bajka! Aż bym sobie podotykał... pewnie jest gładziutko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liptonosz Opublikowano 20 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 No stary... ja miałem chęć polizać lakier po korekcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afi Opublikowano 20 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Liptonosz, w celu sprawdzenia kropelkowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proximo Opublikowano 20 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 dobra robota :-) fajna fotka drzwi hehe a ten ss3 to duzy wam zszedl?? masakrycznie duzo jak tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltan Opublikowano 20 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Ładnie wyszło, a nie myślałeś aby zacząć od czegoś słabszego np. ssr 2.5? Ps. Po polerce też bym chciał takie odbicie ujrzeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liptonosz Opublikowano 21 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 proximo - miałem tester SSr3 - 150ml, poszedł praktycznie cały. Zoltan, nie miałem SSR2.5, kupiłem zestaw testowy SS1+2+3. SSR2 mało zbierał więc pojechaliśmy od razu SSR3, po tym użyliśmy SSR1 który zebrał wszystko po SSR3. Jest idealnie, być może gdybyśmy po SSR3 użyli SSR2 i dopiero SSr1 efekt byłby jeszcze lepszy, ale jak na pierwszy raz i tak jest masakra i nie wiem czy da się lepiej:) Swoją drogą co ile można robić polerkę, spodobało mi się i na pewno kupię sobie jakąś maszynę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi