Moderator Domel Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Moderator Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Automotive Care Microfiber & Pad Wash Cytat Nowoczesny, profesjonalny płyn do prania ręczników i aplikatorów mikrofibrowych/bawełnianych jak i czyszczenia padów polerskich (gąbkowych/mikrofibrowych/futer) oraz aplikatorów piankowych. Skuteczny w niskich temperaturach. Nie zawiera wybielaczy i zmiękczaczy. Neutralizuje zapachy. Wnika głęboko w strukturę i z łatwością usuwa zabrudzenia, reszki past polerskich, wosków itp. Rozcieńczenie Pranie tekstyliów w pralce: 80-160ml na 4,5-5kg prania Pranie ręczne tekstyliów: 60-100ml na 10L wody Czyszczenie padów polerskich (gąbkowych/mikrofibrowych/futer) lub aplikatorów piankowych: 20-40ml na 1L wody Pojemność: 1L Ponad pół roku testuję płyny do prania mikrofibr. Testy kosztowały mnie już kilka set złotych - ale co moje nauczone to moje Przez pół roku nazbierało mi się około 2h nagrywek: Analizy, porównania, dewagacje: W pewnym momencie zauważyłem, że test wychodzi poza budżet, nagrywek mam kilka godzin - i stwierdziłem, że NIKT tego nie obejrzy w tym zabieganym świecie Godzinne filmiki to tylko dla hardcorowców Sam bym nie obejrzał bo nie mam na to czasu Zauważyłem też, że Janki które używałem potrafią gubić kolor przy kolejnej przepierce i test za testem przestaje być wiarygodny i powtarzalny. Także zmieniłem kryteria, budżet i zacząłem od nowa i tego schematu będę się trzymać. Zakupiłem 16 nowych świeżych MF K2 Moli i zacząłem terroryzować nimi lakier na waterlessach. Generalnie plan jest długo terminowy (mimo że trwa już z 6 miesięcy ). Czyli kolejne 16 nowych świeżych MF i kolejny produkt. Robimy 16 mikrofibr - pierzemy w 40 stopniach i wyciągamy wnioski. Oczekiwania są aby płyn do prania przywrócił jakość "nowości" Lecimy z pierwszym produktem: Automotive Care Microfiber & Pad Wash - płyn do prania mikrofibr oraz czyszczenia padów polerskich Proszę bardzo. 16 mikrofibr. Nacięte - ilość nacięć to numerek + numerek napisany markerem na metce: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. Mniej więcej od 8. zaczyna się grubszy brud A to tylko waterless. Kurz z auta kiedy pyliła natura mocno Efekty: Sorki za liczne błędy językowe Youtuberem nie jestem - youtube to dla mnie tylko taki dodatek audiowizualny do testów tutaj na forum ka https://youtu.be/98os9pPhkno Generalnie wylałem 1 litr AutomotiveCare nie tylko w tym praniu ale wcześniejszych i było tego około 12 rund. Kilka razy po 100ml na bęben kilka razy mniej. W tym ostatnim wlałem 60ml na bęben. Miarka w tej butelce ma 50ml więc w teorii można z tego wyciągnąć do 20 prań. Producent podaje: Cytat Pranie tekstyliów w pralce: 80-160ml na 4,5-5kg prania Szczerze to nie mam pojęcia ile to jest 5kg prania Muszę zważyć wiadro następnym razem Ale jak widzieliście na filmiku to wrzucam maksimum co mam na bęben, około 60ml na kieszeń z proszkiem - temp. 40 stopni i jazda. Pralka ma chyba 2 lata. Wystawiam ocenę temu produktowi 5+/6 14/16 mikrofibr - wygląd, zapach, świeżość jak nowe Robi robotę Świetnie spisał się też w praniu Padów ale ręcznie - w pralce u mnie efekt słabszy. https://streamable.com/x3l8nf Ale ręcznie - świetnie wypłukiwał mi urobek po robocie z pada. To co bym dodał/zmienił to zapach. Mam inny produkt na tapecie w wersji przedprodukcyjnej... ...i zapach osiągnęliśmy mega intensywny a przyjemy i owocowy dla nosa. Wyciągasz MF z pralki i czuć nutę zapachową. Ale wiem, że może nie wszystkim by to spasowało Tutaj w AC mi tego trochę brakuję - ale MF wyciągnięte z mojej pralki, bardzo lekkie i puszyste i to akurat nie "wina" pralki bo w tej samej maszynie prałem jak widzicie screeny na samej górze inne produkty i nie wszystkie dają taki efekt lekkości i świeżości - także potwierdzone organoleptycznie na 100% Na dziś to tyle. W kolejce 16 nowych MF + to co do tej pory przeprałem i kolejna recenzja wkrótce 4 4
Moderator Streat Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Moderator Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2022 @Domel widze ostro testujesz płyny do prania mikrofibr brakuje CI rag comapny i Nolle(drogi skurczybyk ale wydajny mega), rag jeszcze mozna kupic małe opakowanie ale nolle nie widziałem wiec jak chcesz to moge CI troche odlać i podesłac ogólnie jeżeli chodzi o dopieroanie to nolle bardzo fajnie mi sie sprawdza i przede wszystkim fibry wychodzą miekkie z pralki bez dodatku zmiekczacza 1
Moderator Domel Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2022 12 godzin temu, Streat napisał: @Domel widze ostro testujesz płyny do prania mikrofibr brakuje CI rag comapny i Nolle(drogi skurczybyk ale wydajny mega), rag jeszcze mozna kupic małe opakowanie ale nolle nie widziałem wiec jak chcesz to moge CI troche odlać i podesłac ogólnie jeżeli chodzi o dopieroanie to nolle bardzo fajnie mi sie sprawdza i przede wszystkim fibry wychodzą miekkie z pralki bez dodatku zmiekczacza Każdy płyn to 16 nowych MF czyli 106 PLN Także chętnie przyjmę każdy płyn hahaha
Moderator Domel Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Kurcze jestem w pozytywnym szoku Wrzuciłem sobie numer 12. na temperaturę 60stop z jakimś tam Arielem i innymi szmatami i doprał się perfekcyjnie Przed praniem w Automotive: Po Praniu w AC: Po praniu w 60 - jak nowe Także 60st osunęło wszystkie zabrudzenia. Pytanie teraz bardziej ile prań w 60st nie zniszczy włosia 2
AutomotiveCare.pl Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Dziękujemy za test! Ilość włożonej pracy i czasu jest ogromna.
analyzator Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Regularnie piorę MF w 60*c i nie ma problemu. Wszystko przeżyło bez utraty jakości Carpro daje radę.
alexander.p Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2022 40 minut temu, analyzator napisał: Regularnie piorę MF w 60*c i nie ma problemu. Wszystko przeżyło bez utraty jakości Carpro daje radę. Ja również regularnie w 60. Ma to sens
Rekomendowane odpowiedzi