Shoober Opublikowano 5 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2022 Cześć, Na auto miałem tydzień i większość czasu zajął mi lakier. Na całej karoserii było zgazowanie lakieru. Wystarczył Kovax 2000. Przepraszam, że nie ma tu przygotowania auta do korekty oraz zabezpieczenia, ale nie miałem czasu lub zapominałem. Z racji tego, że nie jest to pełna relacja nie bardzo wiedziałem gdzie umieścić temat, a po prostu chciałem się podzielić chociaż tymi kilkoma zdjęciami. ___________ Do mycia chemia CarPro, bo jestem fanatykiem. Maszyny: • Flex XCE, • Flex PXE i każda możliwa końcówka, • Evoxa HDD 21. Pasty: • Zvizzer: niebieski, różowy/czerwony; • Sonax CutMax, • CarPro: Ultracut i Reflect. Pady: • Super Shine Pads: Red Rag, • Zvizzer: niebieski, czerwony i pomarańczowy + przekładki do Red raga • CarPro: Orange Peeling Pad oraz Cool Wool Pad. Auto przejechane HD-Cleanse, na to Glasur. Wspomniane kilka zdjęć, które udało mi się ustrzelić: Nie bójcie się… schodek wyrównany, a fotka dla właściciela. Jeszcze przed finishem Na zderzaku widać zaciek, którego nawet polerowanie nie usunęło - może wiecie co to, ja nie. Właściciel pod ogromnym wrażeniem. W weekend może uda się skleić kilka zdjęć z prac nad autami dla Gran Turismo Polonia. 11 2
analyzator Opublikowano 6 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2022 Materiał na transformację niezły. Za to słaby na democar audio
Shoober Opublikowano 6 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2022 1 godzinę temu, analyzator napisał: Materiał na transformację niezły. Za to słaby na democar audio To auto organizatora imprezy, a nie uczestnika
Moderator Streat Opublikowano 6 Lipca 2022 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2022 Fajne nietuzinkowe auto szkoda że wiecej zdjec nie robiłeś bo kawał pracy tutaj włożone a fajna relacja by z tego wyszła Mimo wszystko fajnie auto odżyło! 1
DaV Opublikowano 23 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2022 Piękne auto i świetna robota Powiedz mi coś o tym "zgazowaniu lakieru" trochę w lakiernictwie siedzę (amatorsko) i nigdy o tym nie słyszałem. Podobne efekty uzyskuje się przy niedostatecznym odtłuszczeniu powierzchni przed malowaniem lub przy zbyt bogatej aplikacji lakieru ale o zgazowaniu nic nie słyszałem. Chętnie sie dowiem.
Shoober Opublikowano 25 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2022 @DaV na lakiernictwie się nie znam, po prostu wiem jak to rozróżnić. nie wiem jak powstaje, ale wygląda to jak niepęknięte bąbelki z lakieru.
zeea Opublikowano 25 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2022 Czasem potrafi sie podkład z bazą “pogryźć", albo jak w podkładzie dochodzi do przecierki i stosuje się na szybko ze spreja izolacje to tez kwiatki wychodza. Ale ja amator rowniez jestem
Dante05 Opublikowano 29 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2022 Powstaje też kiedy na niedoschniętą bazę kładzie się klar i lakier cały czas pracuje. Ciekaw jestem czy i tu nie wróciło po czasie. Robiłem kumplowi całą maskę zgazowaną, szlif papierem potem polerka i było igła żadnych bąbli. Było, bo zawsze wracało. Po trzech takich etapach daliśmy sobie spokój bo pęcherzyki zawsze wracały po kilku dniach.
Rekomendowane odpowiedzi