Dystrybutor Cleantle Opublikowano 12 Października 2023 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 12 Października 2023 @xadamx okolo 11.5 w koncentracie. Tak rozcienczanie lekko zmniejszy pH. pieni się calkiem niezle przy miękkim włosiu, jak będzie turbo twarde włosie to mało co się zapieni.
Griszman Opublikowano 16 Stycznia Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia Cześć! Mam już Wasz TFR i Citrus Foam i zastanawiam się czy jest sens inwestować jeszcze w Wasze APC. Chodzi mi konkretnie o umycie powierzchownie z kurzu i nalotów komory silnika, głównie obszaru w okół niego. Czy TFR w tym przypadku nie powinien sobie również dobrze poradzić w rozcieńczeniu 1:20? Jaka ewentualnie będzie różnica w stosunku do APC? Chodzi mi o maksymalnie bezpieczeństwo ponieważ spłukując wypracowany pędzlem brud niewielką ilością wody gdzieś on na pewno niżej pozostanie. A może w ogóle do tego wystarczy Wasza piana? Byłoby najbezpieczniej @Griszman @Cleantle
sztefan24 Opublikowano 16 Stycznia Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia @Griszman APC cleantle nie posiada w składzie wodorotlenków i nie trzeba go wymywać z tego co wiem. Tfr i citrus foam to dość agresywne środki, które wymagają spłukania. Dla mnie to trochę inna kategoria chemii. Oczywiście możesz użyć tfr do czyszczenia komory.
Dystrybutor Cleantle Opublikowano 16 Stycznia Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia @Griszman jak najbardziej możesz. Możesz wyczyścić pędzlem i np wytrzeć fibra do sucha. Nie musisz koniecznie splukiwac jak nie chcesz lac po komorze silnika. Możesz użyć zarówno tfr jak i citrus foam. @sztefan24 citrus foam i tfr nie są agresywne czy potrzebują splukiwania? Nie koniecznie, można wytrzeć produkt do sucha fibra. Można użyć niższego stężenia (szczególnie Citrus Foam żeby się tak nie pieniło). Wodą się splukuje żeby splukac odseparowany brud, można też ten brud zebrać mechanicznie np. Fibra. 2 1
Dystrybutor Cleantle Opublikowano 5 Marca Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 5 Marca Zobaczccie jaka jest róznica w agresywnosci produktów z wodorotlenkiem sodu vs bez. Mimo że pH w obydwu produktach jest mocno zasadowe bo około 12 to jednak nie pH mówi o tej agresywności a skład. Wszystkie produkty zostały zaaplikowane w koncentracie i pozostawione do wyschnięcia Skórzana tapicerka: Aplikacja: PO zaschnięciu: 3 3
Rekomendowane odpowiedzi