dawid112 Opublikowano 8 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2022 Witam Planuje położyć na audi a4 ceramikę CQUARTZ UK i po godzinie CQuartz SIC oba pojemnosc 10ml Widziałem podobny temat ale chciałbym odświeżyć nowe informacje sugestie, porady ktoś użytkował taki zestaw i jak długo sie utrzymał. Oczywiście auto po korekcie i pod ceramike chcę dać dodatkowo Carpro essence. Pozdrawiam
alexander.p Opublikowano 9 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2022 10 godzin temu, dawid112 napisał: Witam Planuje położyć na audi a4 ceramikę CQUARTZ UK i po godzinie CQuartz SIC oba pojemnosc 10ml Widziałem podobny temat ale chciałbym odświeżyć nowe informacje sugestie, porady ktoś użytkował taki zestaw i jak długo sie utrzymał. Oczywiście auto po korekcie i pod ceramike chcę dać dodatkowo Carpro essence. Pozdrawiam Bardzo dobry i trwaly zestaw. Co.uk x2 sic x1 Chyba, że wystarczy na więcej warstw.
Grzechu23 Opublikowano 9 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2022 11 godzin temu, dawid112 napisał: CQUARTZ UK i po godzinie CQuartz SIC oba pojemnosc 10ml Godzinę temu, alexander.p napisał: Chyba, że wystarczy na więcej warstw. Nie jestem zbytnio w temacie powłok, ale buteleczka 10 ml UK wystarczy na 2 warstwy takiej A4?
Mumins Opublikowano 9 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2022 59 minut temu, Grzechu23 napisał: Nie jestem zbytnio w temacie powłok, ale buteleczka 10 ml UK wystarczy na 2 warstwy takiej A4? Będzie ciężko, musisz założyć10ml na warstwę - ale pamiętaj, że często dwie warstwy rekomendowane są po to, aby producent dawał pewną "gwarancję" działania, ponieważ w ten sposób uzyskujemy pewność aplikacji w każdym zakątku danego panelu. To, że położy się drugą warstwę, nie musi wpływać na realną trwałość powłoki. Także jeśli przyłożysz się i dokładnie zaaplikujesz CQ 3.0, to jedna warstwa też będzie w porządku po przykryciu jej SIC.
dawid112 Opublikowano 9 Marca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2022 Ile czasu trzeba poczekać po Carpro essence, żeby aplikować ceramikę? I czy na koniec warto odrazu nakładać reload czy powiedzmy za około 2 miesiące na podbicie też będzie dobrze?
PawelRDM Opublikowano 9 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2022 29 minut temu, dawid112 napisał: Ile czasu trzeba poczekać po Carpro essence, żeby aplikować ceramikę? I czy na koniec warto odrazu nakładać reload czy powiedzmy za około 2 miesiące na podbicie też będzie dobrze? Na SiC’a nie kładziemy Reload. Dedykowany qd to Elixir. Po 2 miesiącach będziesz mieć w pełni działająca powłokę nie ma sensu jej podbijać.
dawid112 Opublikowano 9 Marca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2022 A po Carpro essence ile odczekać żeby aplikować CQ 3.0
Mumins Opublikowano 10 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2022 17 godzin temu, dawid112 napisał: A po Carpro essence ile odczekać żeby aplikować CQ 3.0 Teoretycznie 4h, o ile mnie pamięć nie myli, ja dla bezpieczeństwa poczekałbym do następnego dnia, odtłuścił, odczekał godzinę i aplikował.
audicoupe Opublikowano 11 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2022 10ml UK to za mało na dwie warstwy ale z kolegi tekstu wynika ze chce po warstwie i tak jak wyżej na sic /gliss nie kładzie się reload.
dawid112 Opublikowano 12 Marca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2022 W dniu 10.03.2022 o 09:45, Mumins napisał: odtłuścił, odczekał godzinę i aplikował. Po essence też odtłuszczenie konieczne?
zeea Opublikowano 13 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2022 Nie tyle koniecznie odtluszczac co zebrac ewentualne pylki, paproszki co mogly usiąsc przez ten czas na aucie.
dawid112 Opublikowano 18 Marca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2022 Mycie wodą na bezdotyku po jakim czasie jest bezpieczne?
4shbyl3w Opublikowano 21 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2022 Podepnę się pod temat, przyszedł czas na serwis powłoki (CQUARTZ UK EDITION 3.0) po zimie mocno dostała w kość Jako, że skończył mi się CarPro Reload, co polecacie nałożyć jako sealant/booster? Dalej kontuunować zabawe z CP Reload? Czy może pójść w innym kierunku np. ADBL, czy CleanTech?
xadamx Opublikowano 22 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2022 Z tych 3 to zdecydowanie CP Reload.
Rekomendowane odpowiedzi