kupusso Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Na mnie wrażenie zrobił SV Shield- nakładany w pierwszych dniach kwietnia trzymał się bardzo dobrze (kropleki, zrzucanie wody ) aż do zeszłego tygodnia. Myty co 2-3 tygodnie + QF albo FG. Teraz nałożyłem Glasura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 krd, To co już używałeś z zymola/swissvaxa i jak to jest w Twoim przypadku z opiniami na ich temat? Z Glasur, Concours, Destiny. SV Concorso, Autobahn. Mysle, ze w wypadku takich produktow opinie beda podobne. Chociaz na pewno trafi sie maruder, ktory bedzie nakladal w dziwnych warunkach klimatycznych i bedzie zdziwiony kiepskimi efektami. Ogolnie wydaje mi sie, ze mimo wszystko sa to bardzo blisko rozgraniczone siuwaksy i zauwazanie roznoc jest dosc trudne. Aczkolwiek musze przyznac, ze po Concorso moje autko wyglada nieco inaczej jak wczesniej Jakos tak jasniej. Ale to wszystko subiektywne odczucia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carire Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 krd, To co już używałeś z zymola/swissvaxa i jak to jest w Twoim przypadku z opiniami na ich temat? Z Glasur, Concours, Destiny. SV Concorso, Autobahn. Mysle, ze w wypadku takich produktow opinie beda podobne. Chociaz na pewno trafi sie maruder, ktory bedzie nakladal w dziwnych warunkach klimatycznych i bedzie zdziwiony kiepskimi efektami. Ogolnie wydaje mi sie, ze mimo wszystko sa to bardzo blisko rozgraniczone siuwaksy i zauwazanie roznoc jest dosc trudne. Aczkolwiek musze przyznac, ze po Concorso moje autko wyglada nieco inaczej jak wczesniej Jakos tak jasniej. Ale to wszystko subiektywne odczucia. Autobahn'a na co nakładałeś? felgi? To w jakich warunkach je nakładasz:)? Zostawiesz potem na np. całą noc żeby się wypocił wosk czy może lampa czy na pare godzin na słońce? Każdego nakładałeś po 1 warstwie? Atlantiq jest chyba bardzo podobny do Destiny, zgadza sie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Griffe Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Pavlik rozumiem, kladlem rozne zymole i najwieksze wrazenie wywarl na mnie atlantique, mi jego zapach bardzo odpowiada, zwlaszcza na tle cukierokow, bananow i innych slodyczy, auto wygladalo po nim oblednie, jednak cena robi swoje. Destiny tez jest swietny ale w sumie i tu obowiazuje kryterium ceny. Concours tez jest fajny, ale to jakos ten Glasur jest taki "na co dzien". Tak jak z autami tymi weekendowymi i daily driverem - nie szargam rs6 non-stop, do miasta znacznie lepiej sprawdza sie S3, ktora nota bene jest poligonem woskowym i na niej sprawdzam wlasnie zymole, byl SV Mirage, mial byc inny SV ale poki co nie wyszlo, teraz padlo na PA i zobaczymy jak to wyjdzie, jestem bardzo ciekaw... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carire Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Griffe, to zapodawaj fotki jak na S3 tyle sprawdzasz co kładziesz, wizytka na bezdotyku, jakie wrażenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Autobahn'a na co nakładałeś? felgi?To w jakich warunkach je nakładasz:)? Zostawiesz potem na np. całą noc żeby się wypocił wosk czy może lampa czy na pare godzin na słońce? Każdego nakładałeś po 1 warstwie? Atlantiq jest chyba bardzo podobny do Destiny, zgadza sie? Tak - Autobahn na felgi. W warunkach garazowych. Nakladam wieczorem w garazu, poleruje i stoi sobie do rana w dwudziestu kilku stopniach. Potem wystawiam na sloneczko z rana i poleruje ponownie Glasura kladlem tez 2 warstwy, po 6 tygodniach trzymal jak zly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Na (zakończony w weekend) zlot VW Mania w Trójmieście nałożyłem na golfa kilka wosków z wyższej półki. Tył auta - zymol concours, maska, boki drzwi - zymol destinity, przedni zderzak -zymol carbon czy titanum, tylny zderzak - zymol glasure. Jedynie dach, progi i dolne części drzwi zrobiłem Megsem # 16. Zymol poprzedzony hdc, a Megs - IPA. Wcześniej oczywiście pełny detailing. W odpowiedniej temperaturze auto stało w garażu dobę i zostało wytarte. Efekt bardziej niż zadowalający, co widziałem w oczach zlotowiczów. A w piątek i w sobote rano prewash z car-bath zrobiony w pianownicy i program 4 na bezdotyku. Efekt super. P.S. nie wiem, czy to kwestia czystego powietrza w Trójmieście, ale przez cztery dni pobytu ani razu auto nie zakurzyło mi się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carire Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 krd, a w jakich odstępach kładłeś 2 warstwe? Concours'a i destiny po 1 kładłeś? mario, jak masz to zapodaj fotki jak wyszła taka mieszanka i jak w Twojej opini, widac różnicę po lakierze jak tak namieszałeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 krd, a w jakich odstępach kładłeś 2 warstwe? Concours'a i destiny po 1 kładłeś? W odstepach mniej wiecej 24h. Tak, po jednej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carire Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 krd, to w tym czasie nie jezdziles autem czy jak? Bo powtarzałes z tym wypoceniem 2 razy tak samo w odstepie 24h? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Carire. No właśnie z tym mam problem. Bo największą różnicę widziałem na przednim zderzaku, gdzie był carbon lub titanum (teraz nie pamiętam). Miałem wrażenie, że pięknie przyciemnił lakier i jednocześnie wydobył głębię. Reszta wosków odwrotnie. Lakier był bardzio jasny. Różnicy nie widziałem między nimi. Natomiast śliskość lakieru po tych woskach to coś obłędnego. Nie wiem ile taka kombinacja wytrzyma, ale trwałość wosku latem i wiosną nie jest dla mnie kluczowa. Na pewno zostanę przy woskach premium (poza zimą) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 krd, to w tym czasie nie jezdziles autem czy jak? Bo powtarzałes z tym wypoceniem 2 razy tak samo w odstepie 24h? Nie jezdzilem - stal w garazu No z wypacaniem dokladnie to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carire Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 krd, next time tez tak bede próbował i zobaczymy jak będzie mario, zdawaj relacje co i jak:good: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 mario, Titaniuma możesz na zimę dawać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Relację zdam jak się ten cały mix trzyma, Titanuma wypróbuję na zimę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Griffe Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Kilka fotek S3 & Zymol Atlantique. Auto umyte, inspekcja czy nie ma za duzo swirli i aplikacja. Po nalozeniu 10 minut czekam i poleruje, potem przez 24h stoi, dopolerowuje i gotowe. Kropelki po kilku dniach od aplikcji naturalne czyli deszcz i po dwoch tygodniach z karchera przy myciu (trzecim od smalcowania) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Pięknie to wygląda. Czemu zostawiasz aż na 10 minut? Czy się w tym czasie wosk nie za bardzo wysechł? Na atlantiqe chyba też jest napisane, aby nie zostawiać do wyschnięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Griffe Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 O ile dobrze pamietam to wlasnie i atlantique i vintage maja podane 10 minut, destiny ma 5 minut w zymolu im wyzej tym dluzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 No to ja wszystko zrobiłem źle . Zacząłem polerować, gdy ledwie zaczynał schną ć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 mario, To, że starłeś prawie od razu to niekoniecznie taki wielki błąd. To, że został wypolerowany to nie znaczy, że starty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 No to ja wszystko zrobiłem źle . Zacząłem polerować, gdy ledwie zaczynał schną ć Ja tam przyjmuje zasade, ze woskuje caly samochod a dopiero potem poleruje. Jeszcze z zadnym woskiem nie mialem problemow pracujac ta metoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Następnym razem potrzymam go dlużej. Na razie woda zachowuje się na lakierze, jakby woski ciągle tam były. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Griffe Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 krd tez tak robilem wczesniej, ale jesli producent podaje inaczej, zwlaszcza dla tych lepszych woskow inaczej, to lepiej robic tak jak zaleca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carire Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Griffe, ciekawie wyszly te fotki a ile czekasz w takim razie z concoursusem? Ja własnie robie zawsze całe a potem dopiero wycieram i jak dla mnie ta metoda jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Griffe Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Concursem lece element i wycieram, element po elemencie. Na koniec poleruje calosc i zostawiam do wypocenia na drugi dzien poleruje raz jeszcze. Poki co Atlantique ma sie dobrze, dobija do miesiaca, zaliczyl 4 mycia na dwa wiadra i kilka oplukan karcherem z racji tego, ze czesto bywam na budowach. Celowo nie jest traktowany zadnym QD zeby nie faloszowac wynikow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi