Szalony Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 W sumie od aplikacji to około tygodnia,szampon według zaleceń producenta,bez prewasha,myjka zimna woda...Zrobiłem dzisiaj nim inne auto i się okaże... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 4 Lipca 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Szalony, a jak przygotowałeś lakier? Glinka i coś na smołę poszło w ruch? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JM63 Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Jeśli nie wadliwy produkt, to coś nie tak z aplikacją? Może zbyt cienka warstwa? Ja ten błąd na początku popełniałem... Jeśli chodzi o przygotowanie powierzchni... Some say, że kluczowe, ale kiedyś dorwałem babciną Dacie Logan, mytą deszczem, syfu na kilogram glinki itd i po myciu poszedł cherry glaze + carbon nakładany z partyzanta pod daszkiem bo padało, a na drugi dzień na bezdotyku coś a'la filmiki Geno i w sumie tak z miesiąc poleżał, dopóki go brud nie zapchał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yel1 Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Koledzy, który z wosków Zymol-a byście polecili do srebrnego lakieru?. Większość z was chwali carbona,ale na ciemnych lakierach. Jak wypadnie na srebrnym? Z tego co czytam teoretycznie dedykowany do srebrnych lakierów jesr cream, ale wolę się zdać na wasze doświadczenie:) Już dłuższy czas wybieram coś z wyższej półki ale nadal dylemat co wybrać, podobno srebrny najmniej wdzięczny pod woski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 yel1, ja tam smaruje carbonem i jest nieźle. Razem w połączeniu z HDC przyciemnia fajnie lakier i nadaje niezły wet look Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 4 Lipca 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 yel1, z każdego Zymola będziesz zadowolony, choć faktycznie na srebrnym lakierze nic "dupy nie urwie" Pamiętaj tylko że w systemie Zymola za look odpowiada HDC. Wosk to tylko... ale to już było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yel1 Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 choć faktycznie na srebrnym lakierze nic "dupy nie urwie" No właśnie tego sie obawiam i oczywiście najpierw HDC To carbon czy cream, a może coś ze stajni SV? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Eryczek, a spróbuj nałożyć "50'ątkę" bez clenera Szczególnie te od glasura w zywż. Sam wosk dużo daje... Lecz bez HDC długo nie usiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 4 Lipca 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 SJake, moje początki z Zymolem były bez HDC. Nie uwierzysz jak szajs z tego Titaniuma - po trzech tygodniach nie zostawało po nim nawet wspomnienie A miał leżeć trzy miechy Później za słabo spolerowałem HDC i właściwie kładłem wosk na nie usunięty cleaner... Też po pierwszym myciu nic po nim nie zostawało Reasumując, ćwiczenie czyni mistrza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JM63 Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Julian kiedyś w wątku o woskach do srebrnego lakieru wspominał, że na srebrnym właśnie Carbon. Nie Glasur, Titanium itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Concourus też średnio wygląda na srebrnym Titaniuma będę przed zimą testował dopiero Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JM63 Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Później za słabo spolerowałem HDC i właściwie kładłem wosk na nie usunięty cleaner... Też po pierwszym myciu nic po nim nie zostawało bywało. Tylko u mnie to HDC nie było zaschnięte-niedotarte, a tłustawo-mażąco-niedotarte Po fibrze niby ok, ale przejazd paluchem zostawiał ślady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 4 Lipca 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 escimo, jeden z Masterów kładł przed zimą Concoursa na swoje srebrne Audi - może się wypowie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yesfan Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Eryczek, ciekawe kogo masz na myśli Wpływ wosku na wygląd to śliski temat, ale rzeczywiście carbon na moim ciemno srebrnym kolorze wyglądał świetnie (a może to autosugestia), ale to concours jest moim ulubionym woskiem Zymola! Dlaczego? Bo tak! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_RS Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Maksymalny wet-look na srebrnym - TYLKO Crystal Rock p.s. fajnie, że temat jednak nie "umarł" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yel1 Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Maksymalny wet-look na srebrnym - TYLKO Crystal Rock Zakładałem ciut mniejszy budżet, tak o jedno zero mniejszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 4 Lipca 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 yel1, nie ma co kombinować - Carbon to świetny wosk "na start" Glasura albo Concoursa kupisz po prostu w przyszłym roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 yesfan, carbon na moim też przyciemnia, a concorus wydaje mi się, że dodaje takiego "szajnu" Teraz się przesiadam na inną markę, jeszcze nie wiem co zastosuje, ale coś wymyślę Titanium - zima Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burner Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Carbon przyciemnia srebrny lakier? Wg moich obserwacji jest odwrotnie - rozjaśnia... Tak czy siak to dobry wybór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fancivi Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 A ja wczoraj aplikowalem HDC + Carbon na czarna perle ;D po HDC juz bylo dobrze, dolozylem Carbona i usmiech od ucha do ucha w garazu wygladalo to juz pieknie, pozniej wygrzany na sloncu, przepolerowany + FG i sam bylem w szoku jak to wygladalo. A wlascicielka to az zaniemowila jak zobaczyla swoj samochod Czarny, czerwony, granatowy na tych zauwazylem przyciemnienie i glebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Burner, w połączeniu z HDC zdecydowanie przyciemnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fancivi Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 ale tez srebrny srebrnemu nie rowny... bo odcieni srebrnego jest hohoho ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yel1 Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 Podsumowując carbon sprawdzi się świetnie na każdym kolorze, nawet na "mało szałowym" srebrnym:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_RS Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 carbon sprawdzi się świetnie na każdym kolorze Dokładnie - kup, używaj i ciesz się efektami...Poszukiwań "co dalej?", "co da nastęny-droższy?" nie polecam - przerabiałem zawzięcie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 nawet na "mało szałowym" srebrnym carbon kupowałem właśnie z myślą o srebrnym lakierze, jest niewspółmiernie lepszy niż creame, mimo dedykacje tego drugiego właśnie do jasnych kolorów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi