yesfan Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 malkolm, tytuł filmu to "Autoglym HD Wax sheeting". Na Mercedesie też ładnie się przezentuje: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-snoop- Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 malkolm, przecież filmik ma nazwę Autoglym HD Wax sheeting, więc według Ciebie jakiego wosku dotyczy, jeśli nie Autoglym High Definition Wax ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 faktycznie coś mi się pomerdało miałem styczność kiedyś z tym woskiem, wrażenie średnie, nie powala, za to podobno w trwałości mocny zawodnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yesfan Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 malkolm, jak to średnie? Trwałość ok, nakładanie bajka, odpychanie wody wzorowe, co jeszcze potrzeba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryczken16 Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 co jeszcze potrzeba? cena musi byc minimum ponad 500zl... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micha-ł Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 yesfan, używałeś dedykowanego cleanera? Ja nie miałem z nim styczności, podobno jest w porządku. Sam wosk u mnie wytrzymywał 1 miesiąc spokojnie. Myślę, że w tej cenie ciężko znaleźć coś lepszego. patryczken16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 8 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Yesfan jaka metoda aplikacji, na całe auto i dopiero polerowanie czy po kilka elementów?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yesfan Opublikowano 9 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 micha-ł, cleaner (cleanser) mam, przetarłem nim tylko błotnik na szybko więc zdanie sobie jeszcze nie wyrobiłem. Sucre wg instrukcji: polerować po wyschnięciu, co następuje po ok. 15 minutach, spokojnie można oblecieć całe auto, a później polerować, schodzi bardzo łatwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 9 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 ja bym go porównywał do coliego, megsowej 16# itp. wosk poprawnie się aplikuje , ściera, ot jak wosk ze średniej pułki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yesfan Opublikowano 9 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 malkolm, może kiedyś była inna receptura, moim zdaniem porównywanie go do collliego czy megsowej #16 to totalne nieporozumienie. Np. polerowanie #16 w porównaniu z HD waxem to istny koszmar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryczken16 Opublikowano 9 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 a ja porownam HD do glazura,jeszcze dzis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciechch Opublikowano 9 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 Od dwóch lat smaruję HD Waxem... Jak na mój "level" nie trzeba nic więcej. Poniżej filmik, może jakość kuleje, ale "coś tam" można wypatrzeć. "Ingi" jak dla mnie Dziwi trochę, że rzeczywiście na forum cicho o nim. Trendsetterem forumowym nie jestem, ale warto się zastanowić jako alternatywa dla obecnego mainstreamu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 9 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 Bardzo fajnie się sprawuje ten HD Wax. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jmajka Opublikowano 9 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 Odpowiedz jest prosta bo nie jest ani na "s" ani na "z" ,a tak na serio czuje wysyp AG HD w dziale twój arsenał w najbliższym czasie, a po tym w dziale sprzedam Ja uważam, że ten wosk jest warty swojej ceny, zapach który może uzależnić, chociaż chemie w nim czuć. Położony na dedykowanym cleanerze potrafi utrzymać się 3 miesiące i w górę, łatwy w aplikacji oraz w ścieraniu, a co do wyglądu i tak to zależy od korekty, oraz odprowadzanie wody jest genialne nie zostaje dużo do osuszania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 9 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 ktoś kładł HD Wax na SRP i może powiedzieć jak ma się do dedykowanego cleanera ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciechch Opublikowano 9 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 a po tym w dziale sprzedam Dla tych, którzy lubią próbować to jedyne rozsądne wyjście, mój "słoiczek" służy już 2 lata i posłuży jeszcze 2 kolejne ) ktoś kładł HD Wax na SRP Ja kładę tylko na SRP (mam go dużo i na moim lakierze muszę ciut oszukiwać ) Co do trwałości... wiosna - jesień za często woskuję w zimie nie szanuję - czyli bezdotyk i takie tam. Na aucie ojca zdarzyły mu się ingi po 5 ciepłych miesiącach, ale tam mycie sporadyczne, mały przebieg i 50/50 w garażu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryczken16 Opublikowano 9 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 Wlasnie skonczylem aplikowac na 50/50 maski.. dla mnie super,zapach cleanera jak i wosku uzaleznia docieranie bez problemu najmniejszego,aplikatory jutro poleje wode,na drugiej czesci glazur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jmajka Opublikowano 9 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 a po tym w dziale sprzedam Dla tych, którzy lubią próbować to jedyne rozsądne wyjście, mój "słoiczek" służy już 2 lata i posłuży jeszcze 2 kolejne ) Ja tu nikogo nie chcę wyśmiać i rozumie że dla większości, to jedyna możliwości do sprawdzenia przetestowania czegoś, ja też już ponad dwa lata mam i pozostało ponad 3/4 słoiczka ale te kosmetyki wydajne ktoś kładł HD Wax na SRP SRP bardziej wypełnia rysy, niż hd cleanser a co do innych parametrów nie zauważyłem zmian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryczken16 Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 hmmmm... Glazur na audi lezy jak nowy juz ponad miesiac,a na bmw ma ok tygodnia i gdzies chyba wyszedl na spacer ? raz jest piekny,a raz jak nizej.. - brak AG HD uprzednio przygotowany cleanerem ORAZ zymool glazur uprzednio przygotowany cleanerem (ok tyg lezy) , auto myte 2 razy,600km zrobione na glazurze. tylko na masce 50/50 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yesfan Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 patryczken16, a gdzie co leży? Zgaduję, ze autoglym hd wax po stronie pasażera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 yesfan, no taaa... "Glasur poszedł na spacer" Coś musiało pójść nie tak... A HD spoko. Jeden z niedocenianych jak SONAX Premium. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryczken16 Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 glazur po stronie kierowcy,ale zanim nakrecilem filmik polalem wode na maske i wyschla mysle ze to w duzym stopniu ogranicza obydwa woski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carire Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Panowie jaki wosk polecacie tak do 300 zl do czarnej Toyoty Rav4 z 07 roku? Chodzi mi zeby dobrze wygladal bo i tak raz na 6-7 tyg bedzie wosk nakladany carbon lusso oro? Czy cos inngo polecacie i jaki cleaner? Hdc? Dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwawa Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Carire, maq sprzedaje prawie nowego carbona w dziale sprzedam za 220zł. IMO Carbon to taki entry wosk od którego zaczyna się przygodę z "woreczkami", także polecam. Toyota ma bardzo delikatny lakier więc jeżeli nie masz ochoty co chwila latać z maszyną i usuwać rysy to HDC nada się swietnie maskując większość "brzydactw". Cleaner Lusso też jest możesz też podpytać Jacka vel. Sjake na PW co może zaproponować bo ma różne fajne rzeczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carire Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 czyli hdc + carbon jak najbardziej ok tak ? popytam sie w takim razie na forum po pasuje kupic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi