gruby_RS Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Więc powinieneś właściwie zaaplikować Poszedł na PA Esclate Lotoin, bez IPA - tylko zobaczyć aplikację, ścieranie... Nie mogłem właśnie zlokalizować cleanera Scholl, rozumiem że to na ten czas S40 Banalna aplikacja i starcie, zapach to "next level" nawet vs Z i SV, "ingi" baaardzo przyzwiote, fajne opakowanie - "wstępnie" uważam, że wart swojej ceny. Na temat zmiany koloru auta etc wypowiem się niebawem Evo napisał/a:BLACK LABEL TO LIPNY WOSK ale czcionka , ja wyczułem spisek już dawno... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capricorn Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Nie mogłem właśnie zlokalizować cleanera Scholl, rozumiem że to na ten czas S40 S30 i S40 może być jako przygotowanie ale po nich zawsze IPA przed woskiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Tak z innej beczki...tak sobie pacze i myślę, że taki 1g wosku to cholernie dużo BTW - SJake; Ty to masz wyczucie zobaczymy czy wystarczy chociażby na maskę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_RS Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 ale po nich zawsze IPA przed woskiem rozumiem "mechanizm" działania ale jednak przyzwyczaiłem się już do systemów dedykowany cleaner i wosk - bez IPY. Poczekamy więc na nowość od Scholl-a chociażby na maskę ...musi wystarczeć to po przecinku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Nareszcie zaczynasz nabierać dystansu do tego tematu Ja Ci tylko ułatwiam Twoją krucjate w udowodnieniu że BL to lipny wosk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 SJake; Ty to masz wyczucie Waga w rękach licznik monet w uszach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capricorn Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Poczekamy więc na nowość od Scholl-a 1kg to sporo na początek chyba że jesteś przekonany w ciemno, jak chcesz mogę Ci dać do testu W9 z mojej kolekcji testowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Ja Ci tylko ułatwiam Twoją krucjate w udowodnieniu że BL to lipny wosk Piotrek -sezon u mnie się zaraz zacznie i już nie będę nikomu dupy zawracał i nic testował A na wszystkie relacje i testy jedyną odpowiedzią będzie : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 nadmienię że niebawem będzie nowy Cleaner W9+ o niesamowitym zapachu lecz na razie tylko w opakowaniach 1 kg do profesjonalnego użytku. Jakoś mi to umknęło, ale zdaje się że W9+ to sealant, a nie cleaner ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capricorn Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Piotrek mówisz o W6+ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 http://www.premium-lackpflege.de/Scholl-Concepts-W9-Premium-Lackversiegelung-1-Ltr_1 Lackversiegelung to dziwna nazwa jak na cleaner Scholl na swojej stronie też go pozycjonuje w dziale wosków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capricorn Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 W przypadku wielu produktów Scholla typowe określenia nie do końca pasują. W6+ zawiera również żółtą carnaube więc nie jest to do końca Selant, natomiast W9+ oprócz wysokiej zawartości carnauby zawiera micropowder, aplikacja tylko maszynowa na pomarańczowym padzie. Przy zbyt małym docisku na miękkim lakierze i słabo zaimpregnowanym padzie możesz mieć rysy z słabo wypracowanego proszku. W 9+ może również być jak LSP, ale zalecany jest jako clener przed Vintage i Rock-iem. Takie zestawienie testowaliśmy w Remseck. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Ja myślałem że w9+ to hybryda... A zalecanym cleanerem pod nowości woskowe Scholla jest S40, po której owe siedzą i mają się dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inarusbox Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Z zimowego colliego przerzucić się na pets'a czy poczekać i odłożyć trochę kasy na zestaw HDC + carbon lub glazur i póki co smalcować DJ purple haze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maq Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 zestaw HDC + carbon lub glazur Zdecydowanie to trzeba mieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 inarusbox, zbieraj kaske Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burner Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Jw Od siebie dodam, że nie musi być Glasur. Carbon jest naprawdę dobrym woskiem, będziesz zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inarusbox Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Teraz czy jest spora różnica między carbonem a glazurem, bo cenowo carbon prawie dwa razy tańszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 inarusbox, Zaczekaj i kup Carbona! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borowa Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Czy miał ktoś kontakt z Zymolem Rouge? Szukam czegoś na to lato, a po opisie ("Rouge Wax został opracowany z myślą o czerwonych niemetalicznych lakierach") mogę stwierdzić, że to wosk stworzony dla mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zymol Concours po dwóch tygodniach. Od aplikacji kilka razy płukany, raz myty proszkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micha-ł Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Pavlik, to jest ta "weekendówka" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 raz myty proszkiem taki towar proszkiem atakujesz ale jak widać i tak trzyma jak zły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Typowa weekendówka - na polskie dłuuuugie weekendy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 taki towar proszkiem atakujesz :acute: to było zaraz po tym, jak filar przyatakował bok Typowa weekendówka - na polskie dłuuuugie weekendy zapewne maja nie doczeka, ale to nie jego wina Jest tylko jedno ale...Volvo garażowane, jeździ tylko po mieście i dziennie robi jakieś 25km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi