kamilgt Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 na filmie pre-wash VP PH Neutral z Glori FM10. dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 a Polish Angel Majeste to juz nie sposób nałożyć aplikatorem. Czemu? Mój jest dość miękki Mój jest akurat... twardość umiarkowana i pod aplikator idealny. Dzisiaj otworzyłem nowe opakowanie Majeste de Passion. Normalnie jak inny wosk . Zapach się zgadzał, łatwość polerowania również, ale aplikacja jakaś nowa - bo z wcześniejszego fakt nie dało się nałożyć aplikatorem - only by hand. Tak sobie dumam i dumam i wydumałem - że tamto chyba przemarzło zeszłej zimy jak woziłem go w bagażniku i stąd taki efekt. btw. Bilt Hamber Hydrawax 2500km (z tego 1000km w deszczu) 50 dni Samochód myty raz ręcznie i użyty Presto Detail Spray, a tak to wyłącznie na bezdotyku (MagiFoam + oprysk z ciepłego poseidona + 4 program) Film nakręcony przed myciem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuflik Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Bilt Hamber Hydrawax oj kusisz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_RS Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 oj kusisz... aplikacja to zadanie dla tzw "twardzieli" ....ale daje rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 oj kusisz... aplikacja to zadanie dla tzw "twardzieli" ....ale daje rade Nigdy więcej nie chce już tego docierać, ale jak widać efekty bardzo poprawne Jak ma się silną łapę - polecam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuflik Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Nigdy więcej nie chce już tego docierać, ale jak widać efekty bardzo poprawne Jak ma się silną łapę polecam!!! _________________ A to dziękuje, Autobalm też jest baaardzo fajny i super maskuje ale ta aplikacja;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JM63 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 No i właśnie... przygodę z wyższą półką planowałem rozpocząć od zestawu HDC + Carbon, ale... Coraz częściej widzę pozytywne opinie o Auto Finesse. Zastanawiam się, czy nie pójść drogą Rejuvenate+ Soul/Passion. Podejrzewam, że w wyglądzie specjalnej różnicy nie zauważę, ale sama frajda, subiektywne doświadczenia posiadania/ używania wosku przemawia za...? Nie ukrywam, że mam ogromną słabość do oglądania kropelek i spływającej wody- więc ma to duże znaczenie. "Pomożecie"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 14 Stycznia 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 sama frajda, subiektywne doświadczenia posiadania/ używania wosku przemawia za Zymolem , mimo wszystko oglądania kropelek i spływającej wody Tu będzie podobnie w tych kategoriach cenowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JM63 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 I jak zwykle Evo, czujny i skuteczny. Zatem Zymol! Dzięki po raz setny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 JM63, a nie myślałeś nad Polishangel? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JM63 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 kamilgt, gdybym ostatnio dysponował gotówką pewnie bym Cię ubiegł w zakupie Najchętniej bym wziął... wszystko, żeby powąchać, posmarować chociaż lusterko. Możesz jakoś porównać PA do Zymola? Z wiedzy 'jutubowej' sądzę, że Concours de Beauty nie radzi sobie z wodą tak ładnie jak np Carbon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 niedługo mają być znowu te samplery 75ml pytanie o porównanie to raczej do kogoś innego, bo ja to ani tym ani tym nie smarowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JM63 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Ale drożej No nic, może z czasem coś urośnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Ale drożej na to już nic nie poradzimy... ale za to cleaner masz 1,5 raza tańszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JM63 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Po cichu liczyłem, że komuś z forum HDC się znudzi Ideałem by było, gdyby ktoś chciał się pozbyć resztki np HDC i Carbona, żebym zobaczył, czy 'to na pewno to'... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 15 Stycznia 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Ideałem by było, gdyby ktoś chciał się pozbyć resztki np HDC i Carbona, żebym zobaczył, czy 'to na pewno to'... Bierz w ciemno! Nie wierzę,że Ci się nie spodoba a nawet jeśli zawsze mażesz sprzedać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 15 Stycznia 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Po cichu liczyłem, że komuś z forum HDC się znudzi Ideałem by było, gdyby ktoś chciał się pozbyć resztki np HDC i Carbona, żebym zobaczył, czy 'to na pewno to'... Zymol robi rewelacyjne produkty i nie sądzę aby okazało się w Twoim przypadku, że "to jednak nie to". Bawię się Zymolem od niecałego roku i jak mój podpis mówi - zakochałem się. Od czasu do czasu bierze mnie na "odświeżenie wspomnień" i wyciągam jakiś stare Coli, Megsa czy PB... Ale z nimi już mam krzywdę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JM63 Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Dobra Pany, nie ma co gadać- Z to tylko kwestia czasu Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekS Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 JM63, tez uzywajac Coli i Dodo zastanawialem sie czy jest duza roznica w woskach np Zymol. Kupilem samplery i nagrzalem w garazu zeby wyprobowac nowe zabawki :-) Praca z tymi woskami jest latwiejsza, przyjemnie sie je naklada i poleruje, ladnie pachna (concours). Sa mega wydajne. Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ariello01 Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 tez uzywajac Coli i Dodo zastanawialem sie czy jest duza roznica w woskach np Zymo U mnie różnica jest duża ale....psychiczna Według mnie na dobrze przygotowanej powierzchni "każdy" ( z tych co mam/miałem) wosk się fajnie nakłada czy to: carbon/glasur/lusso oro/colli/megs. Oczywiście jak już wspomiałem wyżej im biore droższy wosk w łapę to wydaje sie że jest lepszy, ale według mnie to psychicznie o ten 1 %. Jednak w podsumowaniu dodam że i tak będę kupował co raz to droższe woski bo czasem ten 1 % to jest baaaardzo duuużo Nowicjuszom tylko przypomne, że zamiast wydawać kase na drogie woski myśląc że zastąpią one korekte lakieru to sie GRUUBO mylą. Przewążnie cały efekt to daje własnie korekta a nie wosk za xxxx zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cash Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Nowicjuszom tylko przypomne, że zamiast wydawać kase na drogie woski myśląc że zastąpią one korekte lakieru to sie GRUUBO mylą. Przewążnie cały efekt to daje własnie korekta a nie wosk za xxxx zl Bywają ludzie którym się właśnie nie da przetłumaczyć, że korekta to podstawa, bo myślą, że im co najmniej auto spłonie pod maszyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bucki Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Bywają ludzie którym się właśnie nie da przetłumaczyć, że korekta to podstawa, bo myślą, że im co najmniej auto spłonie pod maszyna Takich jest wielu , najlepsze jest to jak wielu moich znajomych zadaje mi pytanie - A ile taka polerka lakieru trzyma się na aucie i po jakim czasie schodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacek _b Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Rozumiem że wy wszyscy od razu wsio czailiście w przygotowaniu lakieru i woskowaniu ? Nie dziwcie się reakcjom zwykłych użytkowników aut , prawda jest tez taka że 98% oglądających nie zauważy różnicy czy to będzie Zymol czy np. Pete's 53 przy jednakowym przygotowaniu lakieru . Więc proszę o trochę wyrozumiałości dla pospolitych użytkowników wosków Colli czy Megs'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 yacek _b, w wyglądzie różnicy nie będzie, ale w odprowadzaniu wody, a tym samym utrzymaniu w najlepszej kondycji wizualnej (zniwelowane "brudzenie") już tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voldi22 Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 SJake, ma w 100% rację Właśnie jestem po pierwszym Carbonowaniu samochodu. Następny dzień spędziłem jeżdżąc po mieście, a pogoda jaka jest każdy widzi. Wróciłem zmrożonym samochodem do garażu, smutny, że samochód cały w solance, rano wchodzę, a tam błysk Żeby nie było, oczywiście nie taki jak po myciu ale w porównaniu z Colim to różnica jest widoczna. Brud ładnie spłynął na kafelki razem z lodem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi