Jump to content

Zestaw do pielegnacjio auta z ceramiką

kivlov

Recommended Posts

Cześć,

Mam obecnie nowe auto Mercedes W213 i nałożoną powlokę ceramiczną. Mam pytanie odnośnie mojego zestawu, bo chciałbym maxymalnie ulepszyć moje obecne produkty jakie posiadam i pytanie czy są jakieś ciekawe dużo lepsze produkty od obecnie używanych?

Do felg - krwawa felga Tenzi oraz K2

Dresing do opon - Geyon Q2 Tire oraz Autobrite

Piana aktywna Autobrite Magifoam - jakoś nie wiem czy mam złą piaskownicę, ale szybko spływa i prawie nic nie czyści

Szampon - Chemical Guys Extreme Body wash+WAX  CWS207

Kokpit - PB natural Look

QD - ADBL oraz jak mam siły to genialny Autobrite Top Gloss Instant Wax Drying Aid

Wosk w sprayu - chyba teraz nie warto używać jak mam ceramikę czy jako QD? - Chemical Guys Instawax spray canabura wax and sealant

Szyby - Detailers Magic Glass Magic

Opony - Tire & Rubber Cleaner od RRC

Szukam ponadto dobrego aplikatora do opon.

Środki z woskiem sobie daruj.

Szampon shiny base/orange lub carchem 1900:1 

Qd Watergold będziesz miał ppz który  je popsuje looku i kropel, działa też przy osuszaniu.

Co do piany to magi powinna działać. Napisz jak używasz, stężenie, pianie Ica, myjka. Na zimę jako prewash możesz użyć coś innego np kocha greenstar.

Do felg kup coś innego a deirony to co jakiś czas, na pewno nie częściej niż dwa razy na sezon lub co 2000km.

Akurat robię ok 1,5 tyś km tygodniowo więc często muszę myć auto 🙂

Trochę tych rzeczy mam z woskiem- aż żal wyrzucić 😞

Ten QD to faktycznie ciekawa propozycja, że nie słyszałem o nim? Wstyd, ostatnio się zaniedbałem, jeszcze zauważyłem, że polecają Zymol Field Glaze ciekawe co lepsze, ps, a tego Watergold są dwie wersję - czarna i złota która lepsza?

Ps jeszcze jaki aplikator do dresingu opon i co do Czyszczenia skóry wewnątrz.

Akurat robię ok 1,5 tyś km tygodniowo więc często muszę myć auto
Trochę tych rzeczy mam z woskiem- aż żal wyrzucić
Ten QD to faktycznie ciekawa propozycja, że nie słyszałem o nim? Wstyd, ostatnio się zaniedbałem, jeszcze zauważyłem, że polecają Zymol Field Glaze ciekawe co lepsze, ps, a tego Watergold są dwie wersję - czarna i złota która lepsza?
Ps jeszcze jaki aplikator do dresingu opon i co do Czyszczenia skóry wewnątrz.

Do skórek Kecav light