Grzechu23 Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Witam Dawno na forum w dziale testy nie było nic z naszego polskiego 'szajniego' Dzięki naszemu forumowemu partnerowi @CarStyle zostałem wytypowany na kilka testów różnych produktów z zaznaczeniem, iż chodzi o rzetelną opinię, bez przysłowiowego cukierkownia itp. Takie zasady lubię, więc oto pierwsza recenzja/prezentacja. Ogólnie sklep https://www.carstyle.pl/ jeśli chodzi o pakowanie/wysyłkę i sam kontakt - wzorowo!Shiny Garage Insider Opis producenta Cytat Insider to innowacyjny produkt do czyszczenia wszelkich elementów wewnętrznych. Preparat charakteryzuje się bardzo dobrymi właściwościami czyszczącymi, zmiękcza brud i pozwala go w bezpieczny sposób usunąć z czyszczonej powierzchni. Nie wymaga wypłukiwania, może być aplikowany na każdy typ powierzchni wewnątrz samochodu, posiada przyjemny grejpfrutowy zapach. Charakteryzuje się dobrymi właściwościami piennymi, dlatego zalecamy stosowanie z pędzelkiem lub pianownicą. Sposób użycia: Zaaplikuj produkt na szmatkę/pędzelek/szczoteczkę Rozprowadź pędzelkiem/szczoteczką/szmatką po czyszczonej powierzchni Usuń nadmiar produktu przy pomocy mikrofibry Jakiś czas temu, każdy czyszczenie wnętrza zaczynał od wszelkiego rodzaju rozcieńczonych APC, wypłukiwanie wodą itd. Obecnie rynek nasycił nas wszelkimi interior cleanerami i jak początkowo miałem zdanie, że IC mogłyby dla mnie nie istnieć, tak po przelaniu 1 czy 2 butelek stwierdzam, że fajnie uzupełniają linie detailingu wnętrze - szybkiego detailingu wnętrza, które jak wiemy nie każdy lubi (chyba po częsci ja się do tych osób zaliczam..zdecydowanie wole zabawy z zewnątrz) Dobra, jedziemy z tematem Butelka i odświeżona jakiś czas temu szata graficzna jak to w przypadku SG - osobiście mi odpowiada, jest ładnie, przejrzyście i czytelnie Atomizer dobrze wszystkim znany i lubiany. Nigdy nie miałem z nim żadnych problemów. Żadnego wciągania butelek, żadnych przecieków. Zapach? Faktycznie czuć fajnego grejpfruta i jak bezpośrednio powąchamy z butelki to może wydawać się, iż trochę za mocny, jednak przy aplikacji zapach jest stonowany i dodaje dużego plusa do ogólnej pracy. Przy APC nie ma szans na zapachy. Nasz pacjent - teściów Koleos. Ostatnio czyszczony 2 miesiące temu, więc wbity brud jest konkretny. Wskakuje taśma i mój ulubiony pędzel od ValetPro Nie jest to produkt, który pieni się na sam widok pędzla. Kilka ruchów, bez zbędnego pieszczenia się z szorowaniem Nie ukrywam - spodziewałem się jak na interior cleaner, że coś zostanie, a tu mały zonk Jest siła! Jedziemy dalej... Wskakuje na drzwi, ale patrząc na siłę SG zmieniam zasady - spryskuje, daje max 30 sekund na podziałanie chemii i wycieram MF. Żadnego ruchu mechanicznego. Dokładnie takiego efektu oczekuje od IC - szybko i sprawnie Widoczne 'kreski' to obtarcia W opisie produktu mamy jasny zapis: "może być aplikowany na każdy typ powierzchni wewnątrz samochodu" Z ciekawości wskakuje na skórę, która nie widziała cleaner'a od pół roku. Ulubiona szczoteczka na takie akcje Osobiście byłem b.pozytywnie zaskoczony Tutaj już przeleciałem cały boczek Lecę z deską i w sumie całym wnętrzem z wcześniej wspomnianą metodą na szybko Grubszy temat - bez problemów! Insider mocno przyśpiesza pracę brakiem konieczności wypłukiwania, że wskoczyłem na żony C3 Przy wszelkich APC miałem na tego typu plastiku w połysku zawsze jakieś smugi Tutaj żadnych takich akcji. Jedno przeciągnięcie i wsio... Ostatnie podejście i brak rozczarowań Słowem podsumowania - po przetestowaniu insidera jeszcze na dwóch innych autach, różnych zabrudzeniach i przelaniu prawie połowy butelki, serio uważam, że jest to fajny produkt od naszego rodzimego SG. Zalety: +spora moc czyszcząca (nie ukrywam spodziewałem się bardzo lekkiego rozcieńczonego APC do przetarcia jedynie kurzu, a tu miłe zaskoczenie ) +przyjemny lekki przy pracy grejpfrutowy zapach +solidny atomizer z fajną mgiełką, a co za tym idzie spora wydajność +cena do jakości zgrana wg mnie odpowiednio +możliwość szybkiego ogarnięcia auta bez konieczności wypłukiwania Minusy? (hmm...na tą chwile znalazłem chyba jeden) - Piana przy wzruszeniu pędzlem mogłaby być bardziej obfita, choć dobrze wiem, że nie każdy lubi taki efekt i zdecydowanie są zwolennicy niskopieniących produktów. Osobiście Insider'a mam wrzuconego na stałe do bagażnika i chyba zostanie ze mną na dłuższą chwilę Dzięki https://www.carstyle.pl/ za udostępnienie produktu na testy Pozdrawiam 15 1
lodowa Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2021 czyli nie tylko ja mam go w bagażniku na specjalne okazje zastanawiam się nad zestawianiem go z washmistem od soft99 ( jeszcze nie testowałem )
Grzechu23 Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2021 3 godziny temu, lodowa napisał: zestawianiem go z washmistem od soft99 ( jeszcze nie testowałem ) Przelałem troche washmista i dalej według mnie jest to świetny IC, ale używam go sporadycznie (może troche przez pryzmat cena/pojemność) Wcześniej wpadł mi w ręce IC od ADBL i totalnie mi nie podszedł. Teraz przy SG jest równie dobrze jak przy soft99, więc zostaje na stałe i raczej z typowym APC już nie wejdę do wnętrza* *z wyłączeniem typowym szczurów 1
Patryk14 Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Przelałem troche washmista i dalej według mnie jest to świetny IC, ale używam go sporadycznie (może troche przez pryzmat cena/pojemność) Wcześniej wpadł mi w ręce IC od ADBL i totalnie mi nie podszedł. Teraz przy SG jest równie dobrze jak przy soft99, więc zostaje na stałe i raczej z typowym APC już nie wejdę do wnętrza* *z wyłączeniem typowym szczurówWashmista używałeś jako środek do czyszczenia i kładłeś coś na niego? Czy do odświeżania dreasingu?Ja używam jako czyszczenie i lekkie zabezpieczenie i naprawdę się sprawdza WashmistWysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka
maciek-drummer Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2021 7 godzin temu, Grzechu23 napisał: Wcześniej wpadł mi w ręce IC od ADBL i totalnie mi nie podszedł. Dlaczego? Czym się według Ciebie wyróżnia SG w porównaniu do ADBL? Myślałem, że to bliźniacze produkty.
RoBee Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Czym się według Ciebie wyróżnia SG w porównaniu do ADBL? Też jestem ciekaw...Nisko pienienie tych IC jest uważam zamyślone. Ma być szybko i przyjemnie- produkt ma zniknąć po jednym przetarciu MF i tak właśnie jest. Ja zdążyłem się już przyzwyczaić i wgl mi to nie przeszkadza. Oszczędność czasu jest olbrzymia!
Grzechu23 Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2021 W dniu 13.08.2021 o 13:16, Patryk14 napisał: Washmista używałeś jako środek do czyszczenia i kładłeś coś na niego? Czy do odświeżania dreasingu? soft przeważnie wlatywał jako odświeżenie i nic na niego już nie kładłem. W dniu 13.08.2021 o 19:51, maciek-drummer napisał: Czym się według Ciebie wyróżnia SG w porównaniu do ADBL? Kolega niżej w sumie odpowiedział Przy ADBL jak robiłem wewnętrzne (piano, czy ogólnie błyszczący plastik jak ten duży panel w C3) to zostawały mi jakby mazy. Faktycznie, znikały po przetarciu kilka razy drugą stroną MF, ale jakoś nie widzę w tym takiego 'przyśpieszacza czasu' jak przy SG, gdzie samo jedno przetarcie załatwia temat. Pomijam już zapach w ADBL bo to kwestia gustu. W dniu 14.08.2021 o 01:12, RoBee napisał: Ma być szybko i przyjemnie- produkt ma zniknąć po jednym przetarciu MF i tak właśnie jest. Oszczędność czasu jest olbrzymia 1
CarStyle Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Widzimy, że produkt się sprawdził co nas bardzo cieszy! Z tej okazji rzucamy go dla was w lepszej cenie Shiny Garage Insider Interior Cleaner 500ML Shiny Garage Insider Interior Cleaner 1L
Rekomendowane odpowiedzi