BartasKRK Opublikowano 7 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2021 Witam serdecznie Po trasie mam sporo owadów na masce, szybie itd. Teraz pytanie. Czy najpierw użyć środka na owady (jaki polecacie?), spłukać i potem piana? Czy na odwrót? Piana, płukanie i potem ewentualnie coś na owady? Przy okazji pytanie o dekontaminację felg. Najpierw piana na felgi i płukanie i potem krwawa felga? Czy na brudną felgę od razu coś na dekontgaminację?
paki112 Opublikowano 7 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2021 Preparat na owady, daj mu chwilę popracować, na to piana Większość tych środków jest okej, Allegrini Go-go Insect, ADBL, Elite Detailer, Carlab,... Co do felg jak mocno brudne to najpierw pozbądź się największego brudu pianą czy samą lancą z wodą. Dopiero potem Wheel Cleaner czy tam deiron 1
BartasKRK Opublikowano 7 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2021 @paki112super, dzięki za odpowiedz
BartasKRK Opublikowano 7 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2021 @paki112 kurde, zapomniałem, że jeszcze pójdzie Tar&Glue. Tym kiedy przyatakować? Do opony starczy mocniejsze APC czy lepiej czymś potraktować?
paki112 Opublikowano 7 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2021 @BartasKRK Ja bym dał tara po umyciu i wysuszeniu auta A po tarze jeszcze raz umył, żeby na pewno całego wymyć Apc od biedy da radę, ale są mocniejsze/lepsze środki do czyszczenia opon. Z tanich Carlab jest bardzo dobry 1
BartasKRK Opublikowano 8 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2021 Jeżeli chodzi o dywaniki gumowe to nada się to samo co idzie na opony? 1
MMCzysci Opublikowano 8 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2021 Ze stężeniem ostrożnie, bo na niektórych potrafią się porobić plamy w miejscu aplikacji... przerobiłem Wyryte w skale z S20 5G FE 1
CarGeek.pl Opublikowano 22 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2021 @BartasKRK Tak, preparaty do czyszczenia opon nadają się generalnie do wszystkich gumowych powierzchnii. 1
Rekomendowane odpowiedzi