Ploski89 Opublikowano 10 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2021 Niedawno położyłem na auto wosk finish care 1000p, leży ładnie, ale jak dla mnie słaby połysk, chociaż kumpel widzi różnice, ja jakoś jej nie za bardzo widzę chyba że ślepy jestem zastanawiam się co można zrobić następnie, gdzieś tak dopiero w sierpniu będę miał więcej czasu na urlopie że by się pobawić. Wosk powinien już do tego czasu zejść. I zastanawiam się czy warto położyć zamiast tego wosku tania powłokę. Mam tu na myśli tenzi quartz coat. Czy lepiej zainwestować w lepszy wosk np. Soft99 fusso coat. Z tego co widziałem tu po testach to ta powłoka trwałością nie grzeszy ale może warto spróbować.
powalla Opublikowano 10 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2021 3 godziny temu, Ploski89 napisał: tania powłokę. Mam tu na myśli tenzi quartz coat. Kosztuje ok 100zł i piszesz że to tania, więc jak poszukasz za lekko ponad 100zł kupisz Cquartz 3.0 i carpro SIC po 10ml . Położenie i dotarcie ich to banał wobec fusso
Ploski89 Opublikowano 10 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2021 Też myślałem czy nie lepiej dołożyć do cquartz. Zestaw 30 ml kosztuje w granicach 200 zł. Ale tak się zastanawiałem czy nie warto spróbować tego tenzi quartz coat. Większość kosmetykow do pielęgnacji auta mam od tenzi i są w miarę ok jak na cenę.
krzygaj Opublikowano 11 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2021 @Ploski89 powłoka da Ci także ochronę mechaniczną, której wosk Ci nie da. 1
witek1965 Opublikowano 16 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2021 W dniu 10.05.2021 o 21:35, powalla napisał: Cquartz 3.0 i carpro SIC po 10ml je się nakłada jedną na drugą ? jaki czas po dotarciu musi spędzić auto w garazu do pełnego utwardzenia ? Czym najlepiej zrobic ręcznie finish ? Menzerna Final Finsh FF3000 może być ?
FilipO Opublikowano 17 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2021 8 godzin temu, witek1965 napisał: je się nakłada jedną na drugą ? jaki czas po dotarciu musi spędzić auto w garazu do pełnego utwardzenia ? Czym najlepiej zrobic ręcznie finish ? Menzerna Final Finsh FF3000 może być ? Na Avensisa T27 pójdzie +/- 2 10ml butelki CQ 3.0 + 1x 10ml SIC-a. Czas ok. 1h między warstwami UK, potem bodaj godzina do SIC-a Finish ? Sonax PF. Ale musisz pamiętać że powłoka rys nie przykryje, i warto lakier porządnie przygotować -> szczególnie na ciemnych lakierach.
GrzechuKR Opublikowano 17 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2021 47 minut temu, FilipO napisał: Ale musisz pamiętać że powłoka rys nie przykryje, i warto lakier porządnie przygotować -> szczególnie na ciemnych lakierach. W przypadku TevoS36 coś tam potrafi przykryć.
FilipO Opublikowano 17 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2021 9 minut temu, GrzechuKR napisał: W przypadku TevoS36 coś tam potrafi przykryć. Muszę kiedyś spróbować, ale napierw UK 3.0 w 2 warstwach musi dokonać żywota .. a na to się nie zabiera .. po 1.5 roku 1 warstwa na dachu powoli umiera, a reszta się trzyma pomimo katowania zasadami, myciem kwaśnymi szamponami, WS-ami.. no ale w końcu ją muszę zdjąć.
witek1965 Opublikowano 18 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2021 W dniu 17.09.2021 o 07:48, FilipO napisał: Ale musisz pamiętać że powłoka rys nie przykryje, i warto lakier porządnie przygotować -> szczególnie na ciemnych lakierach. najlepeij będzie jak wstawię kilka zdjęć lakieru, bez przygotowania, a nawet bez mycie, bo pogoda do bani dziś. To powinno pomóc w doborze odpowiednich preparatów do przygotowania lakieru przed nałozeniem ceramiki
Rekomendowane odpowiedzi