motorzysta95 Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Cześć, Już kilka aut udało mi się wypolerować i efekt był naprawdę zadowalający. Wczoraj zacząłem polerować swojego Saab'a i niestety jest jakaś masakra... Auto poleruję DA Kraus DB5800s + pady NAT + pasty Menzerna 400 / 2500 / 3500 Po wypolerowaniu i przetarciu IPĄ lub Wipe Out'em zostają takie jakby smugi/rysy i nie wiem jak się tego pozbyć... próbowałem różnych kombinacji (twarda gąbka + pasta 400 / twarda gąbka + pasta 2500 / średnia gąbka + pasta 2500 / średnia gąbka + pasta 400)... Czy to wina pasty ? Jak coś takiego zwalczyć ? Próbowałem po tym przetrzeć QD i dalej widać te smugi... Fibra moim zdaniem też robi rysy mimo, że nowa... Może ktoś poradzi jak to poprawić / naprawić ? Co robię źle ?
analyzator Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Pasta nie przysycha? Jakie stężenie ipy? Czy nie wycierasz lakieru zanim wystygnie?
AudiBlask Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2021 @motorzysta95 Odpuść wipeout, spróbuj niskim stężeniem ipy. Jak nadal będziesz miał ten problem to zawsze możesz sięgnąć po Carpro Essence.
motorzysta95 Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2021 To jakie stężenie IPY proponujecie ? 50% ? No przecieram zaraz po skończeniu polerowania, może faktycznie lakier jest jeszcze ciepły... Lakier to zwykły czarny z palety SAAB, kolor 170. Myślicie ze to od słabego stężenia IPY czy cieplej powierzchni ?
Moderator Streat Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Moderator Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2021 W dniu 22.04.2021 o 13:19, motorzysta95 napisał: Myślicie ze to od słabego stężenia IPY czy cieplej powierzchni ? oba, ipa 25% i deliktane ruchy plus chwile odczekaja przed wymywaniem pasty
andrew-mks Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2021 też to przerabiałem - ipa. Użyj capro Eraser albo gtechniq wipe out. IPA to alkohol i na miekkich lakierach zostawia takie zmatowienie niestety.
Rekomendowane odpowiedzi