Jump to content

SQUALLY Wheel Brush - Szczotka do felg

Recommended Posts

• Dystrybutor
Posted

Work Stuff Squally Wheel Brush - szczotka do mycia felg.

Rozmiar – 38 cm
Waga – 120 g

Główne cechy:

• wysoka chłonność
  • gęsta i delikatna mikrofibra ( made in Korea)
  • duża powierzchnia myjąca
  • rączka wyłożona gąbką
  • wykończona z dbałością o detale
  • łatwa w czyszczeniu

SQUALLY Wheel Brush to szczotka dla najbardziej wymagających klientów. Zdecydowanie bardziej delikatna niż klasyczne szczotki do felg.

https://sklep.goodstuff.com.pl/pl/p/-SQUALLY-Wheel-Brush-Szczotka-do-felg/273

Zapraszamy do dyskusji! 🙂

white_squally_003.jpg

• Lubię to 1
  • Dystrybutor
Posted

Cześć, nie robiliśmy dokładnych porównań.

Jeśli podasz wymiary WaxPro, to sprawdzę i dam znać 🙂

• 2 weeks later...
Posted

Mam obie. Jednak w moim aucie przy felgach 17 cali są one za "grube". Ta pianka pod tymi "włoskami" jest niepotrzebna.  Czyszcząc felgi nie wchodzi między zacisk a felgę. Latem przetestuje na 19 calach. Przy felgach z większą ilością szprych też może być problem. 

Jak Wasze pędzelki i fibry są świetne, tak te szczotki są bardzo mało praktyczne.

Posted

Ja mam ta wieksza i faktycznie jest fajna,delikna ale troche za gruba,czy ta mniejsza jest tak samo gruba tylko krótsza? 

Posted

Troszkę "chudsza" jednak i tak za "gruba" haczy o zacisk, i osłonę. Szczególnie  na osłonie będzie można ją łatwo porwać czy uszkodzić. 

Kolejna kwestia wielkości tarczy i zacisku do felgi.

• Lubię to 1
Posted

Rozgladam sie włanie za szczotką do felg i w sklepie miałem włanie  Squally w rekach niestety sa zagrube na bardziej szprychowate felgi oraz miedzy zacisk a felge, tak mnie naszła myśl jakby zrobić szczotkę ale EZ Detail Brush z włosiem Albino ciekawe czy miało by to racje bytu 🤔

Posted

Wystarczy wywalić gąbkę z obecnej, czyli dać sam trzonek i te "włoski", jeszcze jakby były dłuższe ( minimum dwa razy ) to będzie bomba szczota 🙂

• Dystrybutor
Posted

Dzięki za Wasze sugestie! Przy większych felgach sprawdzają się bardzo dobrze. Natomiast znamy problem z mniejszymi, dlatego pracujemy nad wprowadzeniem nowego produktu. Czekajcie na info! 🙂

• Lubię to 1
  • 1 month later...
Posted

Czy w waszej szczotce jest ściągany ten materiał mikrofibrowy aby go wyprać?

@Work Stuff

Posted
20 godzin temu, Bapko napisał:

Czy w waszej szczotce jest ściągany ten materiał mikrofibrowy aby go wyprać?

@Work Stuff

Nie jest ściągany, ale w moim przypadku np odpadł po jakimś czasie i mógłbym już uprać 😄 natomiast nie ma takiej potrzeby, trochę APC + woda pod niedużym ciśnieniem i jest czysto. 

• Lubię to 1
Posted
21 godzin temu, Mumins napisał:

Nie jest ściągany, ale w moim przypadku np odpadł po jakimś czasie i mógłbym już uprać 😄 natomiast nie ma takiej potrzeby, trochę APC + woda pod niedużym ciśnieniem i jest czysto. 

Nadmienię tylko, żeby nie robić negatywnej reklamy WS, że szczota była orana dzień w dzień, rzucana w kąt hali, zapomniana na tydzień i tak w kółko. Zero czyszczenia, suszenia i dbania o nią. Zwyczajnie od ciągłej wilgoci i brudu puścił klej na kijku - żadna tego typu szczotka by nie wytrzymała takiego traktowania.