Jump to content

Szczotka do zbierania kurzu

Recommended Posts

Jak wiadomo ww szczotki z czasem tracą swoje właściwości antystatyczne.Producenci szczotek zalecają-(Po kilkumiesięcznym użytkowaniu niezbędne jest ponowne nasączenie woskiem, . Płynny wosk nanosi się na włosie szczotki)

Czy ktoś z posiadaczy ww szczotek przeprowadzał ten proces, i gdzie można kupić wosk do nasączania szczotek?

Z moim też się nic nie dzieje(megs),ale sądzę ,że po upływie pewnego czasu zacznie szwankować.Moim zdaniem zakup nastepnego dustera za 200 zł mija się z celem,lepiej go czymś nasączyć .Zakup specyfiku Swissvaxa,też wydaje się nieopłacalny skoro za 60 zł można mieć nowego dustera

Łukasz, a jakiego dustera używasz?

Ja sobie przywiozłem z zagranicy taki "no-name" z włóknami z mikrofibry, ale ten no-name jest rewelacyjny ;)

a możesz wrzucić jakieś foto?

• 2 weeks later...
  • 1 year later...

czy szczotka od Megs'a nie będzie powodować powstawania swirli przy zbieraniu kurzu ???

wogóle co radzicie kupic taką szczotke czy płukać autko z kurzu ostatnim programem na bezdotykowce ?? (tzw miekką wodą). zauważyłem też szczotę svisswaxa . która będzie lepsza ??

Mam dustera Megsowego i SV - włosie wydaje się identyczne, Megs jest plastikowy, SV drewniany i przez to IMHO lepszy na wypadek gdyby się coś "omsknęło".

Ja nie odważył bym się usuwać kurz szczotką - myślę, że 4 program to lepsze wyjście.

Mówię o sobie - miękki lakier Hondy na który nawet spojrzeć nie można bo się zarysuje.

to 4 program + Quick Detailer ? ( do usuniecia tych małych kropeczek po wodzie) hmm BMW ma niby twardy lakier ale zawsze myślałem,że od samego wcierania mikrofibrą też rysy powstaja, pytanie w ktorym przypadku wiecej