mieszacz Posted June 20, 2010 Report Share Posted June 20, 2010 Jak wiadomo ww szczotki z czasem tracą swoje właściwości antystatyczne.Producenci szczotek zalecają-(Po kilkumiesięcznym użytkowaniu niezbędne jest ponowne nasączenie woskiem, . Płynny wosk nanosi się na włosie szczotki) Czy ktoś z posiadaczy ww szczotek przeprowadzał ten proces, i gdzie można kupić wosk do nasączania szczotek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Evo Posted June 20, 2010 Administrator Report Share Posted June 20, 2010 Swissvax ma w swojej ofercie specjalny płyn do ich dustera, ale nie wiem czy by wspołpracował z szczotkami innych producentów. http://www.swissvax.pl/index.php?id=46&tx_produkty_pi1[prod]=67 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz Posted June 20, 2010 Report Share Posted June 20, 2010 Swojego dustera mam już prawie 1,5 roku i używam często i nawet przy polerowaniu do ściągania pyłu - zbiera ciągle tak samo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mieszacz Posted June 20, 2010 Author Report Share Posted June 20, 2010 Z moim też się nic nie dzieje(megs),ale sądzę ,że po upływie pewnego czasu zacznie szwankować.Moim zdaniem zakup nastepnego dustera za 200 zł mija się z celem,lepiej go czymś nasączyć .Zakup specyfiku Swissvaxa,też wydaje się nieopłacalny skoro za 60 zł można mieć nowego dustera Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Posted June 21, 2010 Report Share Posted June 21, 2010 Łukasz, a jakiego dustera używasz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz Posted June 21, 2010 Report Share Posted June 21, 2010 Łukasz, a jakiego dustera używasz? Ja sobie przywiozłem z zagranicy taki "no-name" z włóknami z mikrofibry, ale ten no-name jest rewelacyjny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Posted June 21, 2010 Report Share Posted June 21, 2010 Łukasz, a jakiego dustera używasz? Ja sobie przywiozłem z zagranicy taki "no-name" z włóknami z mikrofibry, ale ten no-name jest rewelacyjny a możesz wrzucić jakieś foto? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz Posted June 21, 2010 Report Share Posted June 21, 2010 a możesz wrzucić jakieś foto? Coś takiego: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Posted June 21, 2010 Report Share Posted June 21, 2010 Czyli szczotka od nox-a też może być OK? Bo podobna jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz Posted June 21, 2010 Report Share Posted June 21, 2010 Czyli szczotka od nox-a też może być OK? Bo podobna jest Nie wiem, bo nie miałem w rękach. Może i podobna - ciężko powiedzieć. Osobiście nie lubię kupować rzeczy "podobnych" do czegoś, bo jakoś kilka razy nie wyszło mi to na dobre. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Posted June 21, 2010 Report Share Posted June 21, 2010 No takiej jak twoja to pewnie nie kupię bo za szczotą nie będę jechał gdzieś za granicę Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuflik Posted June 30, 2010 Report Share Posted June 30, 2010 Czy ktoś korzystał ze szczotki APP? Kosztuje grosze a wygląda nie najgorzej... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wujek600kv Posted March 17, 2012 Report Share Posted March 17, 2012 czy szczotka od Megs'a nie będzie powodować powstawania swirli przy zbieraniu kurzu ??? wogóle co radzicie kupic taką szczotke czy płukać autko z kurzu ostatnim programem na bezdotykowce ?? (tzw miekką wodą). zauważyłem też szczotę svisswaxa . która będzie lepsza ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
red Posted March 17, 2012 Report Share Posted March 17, 2012 Mam dustera Megsowego i SV - włosie wydaje się identyczne, Megs jest plastikowy, SV drewniany i przez to IMHO lepszy na wypadek gdyby się coś "omsknęło". Link to comment Share on other sites More sharing options...
paluch Posted March 17, 2012 Report Share Posted March 17, 2012 Ja nie odważył bym się usuwać kurz szczotką - myślę, że 4 program to lepsze wyjście. Mówię o sobie - miękki lakier Hondy na który nawet spojrzeć nie można bo się zarysuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wujek600kv Posted March 17, 2012 Report Share Posted March 17, 2012 to 4 program + Quick Detailer ? ( do usuniecia tych małych kropeczek po wodzie) hmm BMW ma niby twardy lakier ale zawsze myślałem,że od samego wcierania mikrofibrą też rysy powstaja, pytanie w ktorym przypadku wiecej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts