Skocz do zawartości

Lekka polerka plastikowych listew w kokpicie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, po kupnie auta zauważyłem, że listwy w niektórych miejscach są szorstkie a obok płynnie przechodzi w poślizg(ciekawe czemu?). Jakim środkiem i w jaki sposób mogę te listwy wypolerować? Chciałbym wydać na tę "operację" jak najmniej. Filmik na którym słychać problem(na żywo także widać bo łapie odciski palców co mi przeszkadza).

Opublikowano

wydaje mi się, że ktoś coś malował w pobliżu a auto miało otwarte okna bo na cały lakierze też jest taki pył i cały jest szorstki.

• Moderator
Opublikowano

Jezeli masz cały lakier szorstki to pewnie odkurz lakierniczy, zrob pełna dekontaminacje, do tego glinka i na koncu cleaner jezeli to nie pomoze to trzeba bedzie polerowac

Opublikowano
Godzinę temu, Streat napisał:

Jezeli masz cały lakier szorstki to pewnie odkurz lakierniczy, zrob pełna dekontaminacje, do tego glinka i na koncu cleaner jezeli to nie pomoze to trzeba bedzie polerowac

Już zaplanowana polerka jak zrobi się cieplej. Tylko co z tymi listwami w środku? Jak przelecę ręcznie środkiem do polerki plastików/lamp nie powinno się nic uszkodzić?