Lobuzzz Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2020 Witamo Coś tam wcześniej się bawiłem z detalingiem ale ciągle raczkuje stąd pytanie do Was. Auto to Mazda 6 z 2015 roku z kolorem Snowflake ( biały ). Zakupiony w sierpniu. Z 2 miesiące temu zrobiłem mycie, glinka,mycie, wosk. Teraz chce trochę więcej się pobawić a dokładnie to usunąć lotną rdze którą widać na białym kolorze auta. Wcześniej myślałem że poradzę sobie glinką ale niestety wszystkich malutkich brązowych cętek nie usunąłem stąd zakupiłem z ADBL Vampire Liquiid i chce się za to zabrać jeszcze raz. Domyślam się ze jak przejadę Vampirem to wosk zejdzie ? Jaka chemie posiadam w swoim arsenale Na zew: ( rękawica, dwa wiadra) Mycie - ADBL SnowballG Glinka - meguiars Vampire Liquide APC Nelson Cleaner – Duragloss ( chyba 101 ) Wosk – Soft 99 black ( taki został po czarnym fordzie ) Środek to: ADBL Interior cleaner Poorboys natural look Koła to Vampire i później wosk tez z Soft 99 i na dressing czasem Natural look z PB Jechać jeszcze raz ale tym razem całą chemią która posiadam ? Glinkę bym odpuścił. Przelecieć APC po Vampire czy duraglossem i od razu wosk ? Temperatura nie rozpieszcza i chce umyć na dniach jak będzie coś koło 10 st na zew i później w środku w garażu zacząć się bawić. Jak to zrobić aby to miało ręce i nogi ?
RoBee Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2020 Te brązowe kropki to smoła. Prickbort i jazda.
Lobuzzz Opublikowano 2 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2020 Nie sądzę. Na kawałku sprawdziłem od klapy tylnej vampire. Lotna rdza na lakierze ewidentnie. Widać jak na kropkach puszcza rudy nalot i robi się mega czerwone. Ps. Próbowałem z godzinę wstawić zdjęcie jak vampir rozpuszcza rudawe plamki, ale pomimo rozmiar zdjęcia odpowiada według regulaminu oraz waga parę kb i nie udało się dołączyć do postu.
Rekomendowane odpowiedzi