corsair81 Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Panowie, już miałem kupować powłoki: osobną do folii, osobną do lakieru ale coś mnie tknęło... Czy nie ma ryzyka ze skoro użyję dwóch różnych powłok to będą różnice w wyglądzie? Lakier to orange sunset (BMW), auto jest nowe, folia PPF XPEL ( na przód, słupki A, progi, czesć tylnego zderzaka). Chciałem połozyć Kisho na lakier i cquartz do powłok na folię. Jak rozwiązujecie takie dylematy?
Moderator Streat Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2020 @corsair81 tak czy siek bedziesz miec delikatnie inny wyglad bo masz położona folie, a powłoką. Z tego co pamietam (moge sie mylic) powłoka do foli nadaje jej hydro a nie zmienia efektów wizualnych
Moderator BiałyGTi Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Różnice jakies tam beda bo masz folie a juz sama folia zmienia troche elementy. Powloki na folie zabezpieczają ja przed przyleganiem brudu i poprawiaja hydro . Mozesz kłaść dwie inne a do wyglądu sie przyzwyczaisz. Roznice nie beda tak kolosalne ze beda sie rzucać w oczy
marco80 Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Folia też ma właściwości hydro, więc wg mnie nie musisz kłaść na folie
fireman Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Zrobiłem naprawdę sporo takich połączeń i żaden klient nigdy nie zauważył różnicy. Śmiało kładź dwie różne powłoki. Na folie tym bardziej i pilnuj insektów żeby za długo nie leżały po trasie. Folie PPF, niektóre mają hydro, niektóre nie mają, nie ma co uogólniać.
Rekomendowane odpowiedzi