Bartull0 Posted July 25, 2020 Report Posted July 25, 2020 Cześć, na samym wstępie, jestem totalnym laikiem w detailingu, konserwacji itp. Mam auto: Ford Focus Mk7, 2017, przejechany 60 tyś, kolor grafit(połysk), stan oceniam na bardzo dobry, aczkolwiek widać drobne ryski na drzwiach i masce - podejrzewam, że działanie kamieni na drodze. Ostatnio w ręce wpadła mi wolnoobrotowa polernica. Na posiadanu mam także pastę polerską Automax. Pomyślałem, że może "odnowie" lakier polerując tą pastą. Pytanie do bardziej doświadczonych kolegów: a) czy jest sens czy może auto jeszcze tego nie wymaga, i b) czy taka pasta będzie dobra (nie chce rozwalić/ porysować sobie lakieru). Jeżeli taka pasta jest fatalna, to proszę o napisanie dlaczego i może pomoc w wyborze lepszej. Jakiiej gradacji ściereczka będzie odpowiednia do nałożenia do polernicy? Mam też "na warsztacie" wosk Meguiar's Gold Class Carnauba. Czy mogę użyć polernicy do jego rozprowadzenia? Pozdrawiam i dzięki za pomoc :)
Pawel_t11 Posted July 25, 2020 Report Posted July 25, 2020 4 minuty temu, Bartull0 napisał: polernica Sorry nie mogłem się powstrzymać. 1 2
Bartull0 Posted July 25, 2020 Author Report Posted July 25, 2020 6 minut temu, Pawel_t11 napisał: Sorry nie mogłem się powstrzymać. spoko jak się już skończysz śmiać i coś wartościowego mógłbyś doradzić będę zobowiązany
kamil598 Posted July 25, 2020 Report Posted July 25, 2020 https://kosmetykaaut.pl/topic/427-polerowanie-maszynowe-lakieru-poradnik/
Recommended Posts