Jump to content

Recommended Posts

Posted

Hej.

Doradźcie proszę jakim dressingiem mogę to potraktować aby zniwelować intensywność tych plam?

DSC_1162.JPG

Posted

no właśnie jak troche przejrzałem artykułów/filmików to rodzajów jest od groma.

Wydaje mi się, że w moim przypadku musiałby być taki bardziej zaczerniający żeby to pokryć (może już nie pokryć, a jak najbardziej wyrównać)

Jak ktoś się tym bawi na co dzień to pewnie jest w stanie coś konkretnewgo polecić...

• Moderator
Posted

@SqR tutaj to juz chyba tylko autobrite black dye albo solution finish 

Posted
6 godzin temu, SqR napisał:

Jak ktoś się tym bawi na co dzień to pewnie jest w stanie coś konkretnewgo polecić..

Dziś robiłem fiata 126p i pełnoletnie plastiki potraktowane opalarką , a potem mleczkiem Tenzi do plastików powróciły do stanu "jak nówka" ... choć ostawiam w ciemno iż teraz lepiej wyglądają niż na placu sprzedaży w Tychach gdy był kupowany jako nowy 😉 

Maskowanie takich wyblaknięć nic nie da , musisz ciepłym powietrzem to potraktować ... fajnie by tu się sprawdziła stacja hotair do lutowania. 

• Moderator
Posted

@powalla u mnie w hondzie oplarka nic nie dała, plastik jest tak dziwny ze niby czarny ale jak sie go zarysuje to robi sie jasny. Tutaj moze byc podobnie 😕 

Posted

To są ślady po opalarce... 

To teraz pytanie moje takie (to, że pewnie zrobiłem to chuj.. to wiem) , co zrobiłem źle? 🙂

Robiłem to na zew jak świeciło słońce i nie widziałem, że sie cos dzieje z plastikiem. Dopiero później wyszło....

Posted

Zrobiłeś to punktowo na rysy i czy przed opalarką dokładnie umyłeś powierzchnię?  Umyj to dokładnie APC i równomiernie  i po całości dmuchnij opalarką .

Posted

hmm przetarłem... 

Mówisz, że musiałbym dmuchnąć całość?

Ja robiłem punktowo...