Moderator Streat Opublikowano 21 Lipca 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2020 Witam wszystkich! Chciałbym wam zaprezentować płyn do szyb od firmy Enzo Coatings Glass Cleaner Info od producenta: Cytat to gotowy do użycia i bardzo skuteczny płyn do mycia szyb. Posiada bardzo dobre właściwości odtłuszczające, dzięki czemu sprawdzi się również przy silnie zatłuszczonych powierzchniach szklanych wewnątrz samochodu. Produkt otrzymujemy w bardzo fajnym opakowaniu, schludna etykieta bardzo dobrze wykonana: do produktu otrzymujemy trigger guala którego osobiście bardzo lubię za to że jest niezniszczalny. Kolor produktu: Zielony Zapach: Cytrynowy chemiczny Konsystencja: Wodnista Do testu wybrałem szybę po przebiegu 150km. Złapała trochę kurzu plus robaków. Jak widać jest trochę zanieczyszczeń drogowych, zobaczymy jak sobie produkt poradzi: Jeden psik na szybe i przecieramy i otrzymujemy taki efekt finalny: Praca z tym produktem to czysta przyjemność Produkt fantastycznie odparowuje. Bez smug a doczyszczanie na naprawdę wysokim poziomie, wszystkie robaki usunął za pierwszym razem. Podsumowując: Produkt bardzo mi się podoba, zapach cytrynowy jest chemiczny jednak nie przeszkadza on bardzo w pracy. Jeżeli chodzi o poślizg podczas mycia to jest na bardzo dobrym poziomie, fibra ładnie sunie po szybie. Domywanie na bardzo dobrym poziomie. Produkt bardzo dobrze odparowuje. Na ten moment to jeden z moich ulubionych płynów do szyb Zalety:+Bardzo dobre właściwości myjące +Dobry poślizg +Szybkość odparowania +Brak mazów +/- Zapach to kwestia gustu u mnie jest on neutralny Wady:-Brak 3
Eidos71 Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2020 Zapach - przynajmniej wg mnie - jest przyjemny, ale silny. W zamkniętym pomieszczeniu nawet nieco zbyt silny. Ale ogólnie produkt robi, co ma robić i potwierdzam opinię @Streat
Moderator Domel Opublikowano 21 Lipca 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2020 Bardzo dobry produkt. Wylałem go juz trochę. Mocno przypomina mi ProElite Glass GT mini minimalnie wolniejszym odparowaniem.
detail1411 Opublikowano 1 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2021 Wolniejsze lub szybsze odparowanie w dużej mierze zależeć będzie od temperatury i wilgotności, w glass cleanerze powinno być zbalansowane i takie w Enzo Coatings Glass Cleaner jest
Rekomendowane odpowiedzi