V1RU$ Posted May 28, 2020 Report Posted May 28, 2020 Tym razem szybka *spontaniczna prezentacja (test) nowości od Binder, ich najnowsze dziecko tj: *Spontaniczna - wyrobiłem się w pracy wcześniej, wpadłem do domu z paczką z MOTOGO i tak jak stoję zacząłem myć. BINDER Premium Neutral Pre-Wash (Citrus+) Opis ze strony producenta: Spoiler http://binderpoland.pl/oferta/neutral-pre-wash/ Wg. opisu produkt używamy z oprysku, więc tak też zrobiłem. Stężenie 1:10 - Opryskiwacz Kwazar i ciepła woda. Ph koncentratu. Ph cieczy roboczej 1:10. Pacjent. Aplikacja produktu. Oprysk leżał na aucie 3 minuty, po tym czasie zabrałem się do płukania. Płukanie. Test białej rękawiczki. Mały test czy coś zdziałamy jako piana aplikowana z PA - 1:10. (nie był bym sobą jak bym tego nie sprawdził. @david2888 mówi, że trzeba wszystkie warianty sprawdzać) Wnioski. Po pierwszym myciu. Robi to co do niego należy. Jak na produkt z neutralnym Ph całkiem nieźle. Pobawię się nim jakiś czas i zobaczymy. Z PA szału nie ma, 1:10 piana mleko i po trzech minutach za dużo z niej nie zostało. Przy 1:10 mało ekonomiczny a cena produktu to okolice 50 pln. Ale skoro jest neutralny i bezpieczny to ciekawy produkt dla tych którzy mają obawy przed zasadowym starszym bratem czy SGCO lub podobnymi. Myślę, że bez obaw można używać go regularnie. W okresie jesień, zima pewnie wymięknie i jego moc będzie za mała - ale to jeszcze sprawdzimy. Na autach jest tygodniowy kaktus od MW. Zapach Binder'a to - chemiczne mydełko FA czy coś w ten deseń, czuć w powietrzu po aplikacji. Wypłukuje się przyzwoicie, występuje takie "spienienie" wiec widać gdzie już dobrze wypłukany. 4 1 1
Notcon Posted June 2, 2020 Report Posted June 2, 2020 Wygląda nieźle. Jako prewash przed właściwym myciem można się pokusić o słabszy roztwór. Chyba też zakupię do testów:)Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
Recommended Posts