FilipBonn Opublikowano 27 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2020 Cześć, Niedawno zostałem szczęśliwym posiadaczem nowiutkiego samochodu i zacząłem się zastanawiać jak najlepiej zabezpieczyć lakier ogólnie wybór padł na folie ochronne samoregenerujące na front (zderzak,maska,lampy) plus progi bo w tym modelu bardzo szybo się piaskują i pojawiają się odpryski. Na pozostałych częściach karoserii chciałem położyć powłokę ceramiczną. Wszystko ma być zrobione u auto detailera. Ale... poczytałem troszeczkę na forum i wiele osób w temacie o powłoce ceramicznej zwracało uwagę na widoczną różnicę w kolorze i odbiorze lakieru pomiędzy samochodami z powłoką i bez.. i teraz zacząłem się zastanawiać czy robienie połowy auta w powłoce ceramicznej nie będzie jednak błędem? Będzie różnica odcieni? Będzie to widoczne? Może lepiej zostawić sam front z foliami ochronnymi i odpuścić powłokę ceramiczną? Dzięki za pomoc.
Moderator Streat Opublikowano 27 Maja 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2020 @FilipBonn chyba wszystkie studia detailingowe robią w ten sposob że kłądą folie na front a na reszte auta ceramike, zwykle dobieraja taka ceramike aby rozniło sie to jaknajmniej, jednak pamietaj o tym że tam gdzie bedzie folia tam zawsze bedzie idealny lakier pod nią a z biegiem czasu tam gdzie ceramika lakier Ci sie porysuje i trzeba bedzie polerowac i od nowa aplikowac ceramike Jaki masz kolor auta?
FilipBonn Opublikowano 27 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2020 @Streat niebieski, taki trochę atramentowy dzięki za odpowiedź, to może lepiej okleić całe? Sam już nie wiem
Moderator Streat Opublikowano 27 Maja 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2020 @FilipBonn jeżeli masz pieniądze na oklejanie, to ja bym całe auto okleil, trwała ochrona
FilipBonn Opublikowano 3 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2020 Czy to prawda że folie zatrzymują promieniowanie uv w związku z czym lakier pod folią jest chroniony, natomiast ten bez płowieje i blaknie? Jeśli tak tak jak bardzo będzie widoczna różnica np po 5 latach? Auto będzie wyglądać jakby miało stłuczkę i lakierowane świeżo elementy które będą pokryte folią ochronną? ;))
FilipBonn Opublikowano 7 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2020 Jeszcze jedno pytanko, jeśli kładziemy powłokę ceramiczną na auto które w części jest pokryte folią ochronną to powłoka idzie tylko na goły lakier czy na folię też?
MMCzysci Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2020 Reklamy won!Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi