Jump to content

Wywrotowy pomysł :)

Recommended Posts

Posted

Nie linczujcie mnie odrazu :)

tak sobie siedze i przeglądam allegro i wpadło mi do głowy:

Jako, że szmatki z mikrofibry są drogie, co powiecie na zakup koca z mikrofibry

(przykład: koce sprzedawane na allegro przez iras2008)

i pocięcie go na mniejsze szmatki - dobry pomysł? Głupi? Piszcie szczerze :)

c873c12e5a793775med.jpg

Posted

To jest zupełnie inny rodzaj mikrofibry. On kompletnie nie chłonie wody i nic się nim nie zadziała. Nawet do kurzu nie specjalnie się nadaje bo go nie zbiera tylko przemieszcza po powierzchni.

Posted

może jak by go wyprać? To tak jak z nowym ręcznikiem, nie wytrzesz się aż go nie wypierzesz :)

Posted

Przypuszczam, że to będzie taka sama fibra jak gratisu u SCS. Jest baardzo sztuczna, w ogóle nie chłonie wody. Ale, ale dobra do polerowania wosku.

tomazzi, pranie na niewiele sie zda, bym powiedział że nic nei zmieni.

Posted
Ale, ale dobra do polerowania wosku.
Oj tez nie bardzo.Nie dalej jak wczoraj próbowałem spolerować sealanta FK i się mazało... Jedyne do czego się nadaje to polerowanie po nałożeniu dressingow na plastiki.
Posted
To jest zupełnie inny rodzaj mikrofibry. On kompletnie nie chłonie wody i nic się nim nie zadziała. Nawet do kurzu nie specjalnie się nadaje bo go nie zbiera tylko przemieszcza po powierzchni.

Potwierdzam to co napisał Marek.

Posted

poza tym, obawiam się, że na mokrym aucie połowa koca zostałaby na lakierze. taka tkanina chyba bardzo mocno "gubi" włoski. ale jeśli koszt nie jest wysoki, możesz próbować;)

Posted
ZAPRASZAM DO ZAKUPU

KOCY Z MIKROFIBRY

200x220

W SUPER CENIE

59 zł

jak się nie sprawdzi to zawsze będę miał narzutę na wersalkę :) albo kocyk do bagażnika trafi, będzie na letnie wypady nad wodę :evil:

p.s. jest tych kocy od groma :)

78b6f15586c78ff9.gif

ok, już nie zawracam gitary, dziękuję wszystkim za pomoc.

• Administrator
Posted

Uwierz,nie chcesz dotknąć tym lakieru. Julek dobrze prawi, pod wpływem wilgoci strasznie gubi włókna, mówie z doświadczenia. Nie suszyłem co prawda auta, ale na chwile położyłem taki koc na mokrym dachu, zostawił pełno syfu po sobie.

Posted

Tez o tym myslałem - ale odpuściłem... Ten materiał nadaje się jedynie do zbierania kurzu i nie posiada cech prawdziwej detailingowej MF, czyli zastosowania wszelakiego.