Skocz do zawartości

Zapachy do autka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a jak zapach new car albo monterey vanila od CS? sory ale nie chce mi sie wertowac tylu stron tematu ;p Co do Balboa Bubblegum moge powiedziec ze dostalem go od kolegi juz czesciowo wypachniony, spsikalem go woda obrocilem drewienka i teraz jezdzi przy nawiewie na nogi z tylu i czuc go dalej, wiadomo nie tak intensywnie ale czuc ;)

Opublikowano

GrzegorzLU, aż takiej tragedii z New Car to chyba nie ma. U mnie pachniał około miesiąca ;)

Chabsu, jeżeli chodzi o Vanilię to jak dla mnie zapach genialny - no może nie genialny, bo to za duże słowo, ale na pewno fajny - nie jest to taka typowa Vanilia jaką zna chyba każdy z Wunder Baum... zalatuje takim ciastem z dodatkiem prawdziwej vanili :D, ale niestety na tym kończą się jego pozytywy... Bo o trwałości można raczej pomarzyć - moją puszkę było czuć około dwóch tygodni i poleciała do bagażnika.

Ciekaw jestem "nowej" Vanilli ale to okaże się z czasem :P

Opublikowano
GrzegorzLU, aż takiej tragedii z New Car to chyba nie ma. U mnie pachniał około miesiąca ;)

:shock:

Dla mnie słabo wyczuwalny, leży w bagażniku otwarty na full i nic.....

Ostatnio powkładałem kawałki w filtr powietrza i było fajnie :good: , niestety tylko przez parę dni.

Opublikowano

To ja jakieś szczęście musiałem chyba mieć :D...

Albo...

Kwestia gdzie się położy puszkę? :o

Ja akurat mam miejsce między przednimi fotelami, nie leży schowana gdzieś głęboko pod siedzeniem, więc często jest wystawiana na promienie słoneczne... A to jak wiadomo trochę przyspiesza parowanie olejków itd. :P

Opublikowano

Ostatnio powiesiłem u siebie Wunderbauma New Car i myślałem, że pachnie zupełnie inaczej. Najpierw ostro podjeżdżał mi proszkiem do prania lub czymś podobnym, ale pojeździłem dzień i w sumie całkiem fajnie pachnie. Ale jakoś zapach nowego samochodu inaczej mi się kojarzy :mrgreen:

Opublikowano

Ja od siebie :

-nie polece CS New Car - bardzo słaby zapach, mało intensywny nawet po ściągnięciu wieczka,

-CS Napa Grape - dosyć fajny, intensywny zapach, trzyma max 3 tygodnie, później to już zależy jak zawieje :)

Opublikowano
Widze ze sa CS w sprayu, to nowosc? Testowal ktos?

Miałem okazję sprawdzić zapachy u MX Nowickich :D

Jak bym miał brać dla siebie w sprayu to była by to wiśnia. Ma zajebisty zapach nie czuc jej w postaci zapachu do kibelka tylko fajny słodki zapach wisienki.

Jeżeli chodzi o trwałość to sie tu nie wypowiadam bo nie testowałem

Opublikowano

Mam dwa pytania odnoście CS.

1. Dlaczego w jednych puszkach (chyba spillproof) nie ma tej kratki regulacyjnej? Takie otwarte trzymać w aucie :idea:

2. Co możecie powiedzieć o zapachach CS similar to polo i similar cool water :?:

Opublikowano
bo bez kratki to sa typowo do domu ale wiekszosc i tak je kupuje i stare kratki montuja :)

I kiedyś ktoś wspominał na LeonClubie, że u niego wytrzymują dłużej niż zwykłe...

Opublikowano

Kilka dni temu po raz pierwszy kupiłem CS Santa Barbara Berry z Allegro. Zapach dla mnie zbyt taki anyżowy ale niezły. Dziś na stacji SHELL kupiłem NewPort New Car, zapach dla mnie ciekawszy (choć wcale nie podobny do tego, do którego przyzwyczaił nas choćby Wunderbaum). Jedna rzecz mnie zastanawia. Czytałem, że nektórzy chowają zakręcone CS'y do schowka albo pod fotel i nadal są one dla nich zbyt duszące. Ja mam jeden pod fotelem, drugi we wnęce między fotelami i jest bardzo delikatnie. Czy to my się aż tak różnimy czy zapachy, w różnych partiach pachną z różną intensywnością?

Opublikowano
1. Dlaczego w jednych puszkach (chyba spillproof) nie ma tej kratki regulacyjnej? Takie otwarte trzymać w aucie

W znanych mi sklepach wszystkie mają kratki w zestawie lub można wybrać czy chce się kratkę czy nie :o

Opublikowano

W zasadzie używam CG strippera ale kusi mnie zakupić CS, ten cool water lub polo. Kratkę dostanę od kolegi, który zużył już 2-3 zapachy :)