Skocz do zawartości

Zapachy do autka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam

Czy ktoś z was spotkał się z zapachem wanilii w płynie rozpylanym na tapicerke ( dywaniki, siedzenia ). Ostatnio na myjni psiknął mi gość dosłownie 3 razy i przez tydzień w aucie mega przyjemny zapach, co to może być, bo na myjnie jak się zrobi cieplej nie będe co tydzień jeździł.

Pozdrawiam

Np.

Poorboy's World Vanilla Air Freshner

Chemical Guys French Vanilla Scent Air Freshner

Ten pierwszy sporo taniej wychodzi (943 ml za 42,90 zl) i jest "normalniejszy" :) Chemical Guys ma 473ml i kosztuje 45,90 zl. Jest bardzo slodki i mocny.

Opublikowano
A odnośnie tego pierwszego, ktoś tego używa, to można rozcieńczać ?

Pzdr

A po co rozcieńczać ? Jest tego prawie litr, myślę że to zapas kilkuletni...

Rozcieńczać można oczywiście, z tym że zapach na pewno będzie mniej trwały i intensywny...

Opublikowano

ja dziś powąchałem PB stripper scenta i powiem, że z butelki całkiem w kapę zapach :mrgreen:

ale do pełni decyzji chyba bede musiał jeszcze przetestować to w samochodzie ;)

póki co unosi się cudny zapach nowości :D

Opublikowano
A odnośnie tego pierwszego, ktoś tego używa, to można rozcieńczać ?

Pzdr

Jak litra rozcieńczysz to chyba będziesz mógł w bazie autobusy odświeżać :D

Spokojnie ci do auta starczy na dłuugo :P no i tak jak napisał DS_Tomek, rozcieńczony nie będzie tak trwały.

Opublikowano
Przestać palić w samochodzie

A jaka to firma produkuje bo nie mogę się doszukać ?? :lol:

A na poważnie to wiem że nie powinno się palić ale człowiek głupi i co zrobić. :P

Opublikowano

Panowie możecie napisać jaka jest, tak orientacyjnie, trwałość tych "psiukaczy" PB i CG? kilka psiknięć utrzyma się tydzień w aucie czy nie ma szans?? przetestowałem puszki CS, oceniam pozytywnie poza trwałością w zimie :thumbdown:, i chciałbym się przerzucić na coś do rozpylania.. a poza PB i CG jest coś wartego uwagi jeszcze? dzięki z góry za podpowiedzi i pozdro

Opublikowano
utrzyma się tydzień w aucie

nie ma szans

Ja przynajmniej nie wyczuwam już następnego dnia.

[ Dodano: 1 Marzec 2012, 21:20 ]

przetestowałem puszki CS, oceniam pozytywnie poza trwałością w zimie

Przykleiłem pod puszkę rzep i blisko nawiewu drugi na taśmie dwu stronnej i pod wpływem ciepłego powietrza pięknie czuć już starego CS.

Opublikowano

A czy CS robi jeszcze jakieś zapachy oprócz zapachów owocowych czy tam gum do żucia? Miałem wisnie, mam teraz Santa Barbara i potem Golden State, ale to jednak nie jest to czego bym chciał. Jest coś fajnego co imituje zapach perfum np Hugo Boss itp ?

Opublikowano
Sa zapach CS z serii "Similar to.." - jest chyba Gucci, CK i Hugo Boss. Osobiscie nie testowalem, ale bywaja na allegro.

g*wno jakich mało, nie polecam - testowałem (tak jak ktoś tutaj już napisał: zapach zblizony do publicznej toalety)

Opublikowano
Panowie możecie napisać jaka jest, tak orientacyjnie, trwałość tych "psiukaczy" PB i CG?

Jedynie z CG jedynie Sofast Odor Killer utrzymuje się długo w aucie. Pozostałe trzeba praktycznie psikać codziennie.

Opublikowano

Nie polecam Poorboys winilia ani nic z tych rzeczy, nie dość, że zapach jest przesłodzony, to w ogóle się w aucie nie utrzymuje, pomijając fakt, że śmierdzi, a jest to to samo co zapachy kemko.

Pozdrawiam

Opublikowano

Kupiłem wczoraj w ramach testu zapach Eurogel o zapachu cytrynowym. Boże, najgorsze 5zl wydane w życiu :P

Pachnie jak słabej jakości kostka do toalety, raczej śmierdzi...

Opublikowano

ojtam, ojtam, jak jezdzilem za samochodem to na jednej gieldzie widzialem autentycznie kostke do WC powieszona w bagazniku :)

Opublikowano

dzisiaj kupiłem "choinkę" z ambipur waniliową ale po otwarciu to koło wanilii to to nawet nie leżało. Zobaczę jak będzie jutro pachnieć jak wejdę do auta

Opublikowano
Kupiłem wczoraj w ramach testu zapach Eurogel o zapachu cytrynowym. Boże, najgorsze 5zl wydane w życiu :P

Mój Eurogel Breeze czuć bardzo słabo, może będzie lepiej jak się ociepli :o W każdym razie następnym razem kupuję Wunder-Baum, który wsadzam do puszki po California Scents i zobaczymy jak to się sprawdzi...

Opublikowano

damianTDCi, w takim razie każdy ma inny węch, mój Eurogel ma ją pełne 2 miesiące i jeszcze spokojnie styknie na jeden. Może kluczowym elementem u mnie w aucie, jest jego umiejscowienie, czyli zaraz pod kratką nawiewu w uchwycie na puszkę/kubek. Jak dla mnie rewelacja, 4 zapachy na rok za całe 20 zł. Zrobiłem już zapas z innymi zapachami.