Skocz do zawartości

Zapachy do autka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, przeczytałem wątek od 30, nic nie znalazłem dla siebie.

Czy naprawdę nikt nie wynalazł dobrego zapachu nowości? Są mydła truskawkowe lub czekoladowe które tak pachną, że raz spróbowałem je ugryźć (czego żałowałem :) ) A nikt nie znalazł tego motoryzacyjnego świętego grala?

Kto miał przyjemność być w nowym aucie z wyższej półki ten będzie wiedział o co chodzi, zapach nowego plastyku wymieszanego jakby z silikonem. Tak jak pachną np nowe RTV, lub gdy wyciągasz nowy telefon, laptop z pudełka, zdejmujesz folijkę z wyświetlacza, czujecie to :-]

Moje auto po roku przestało pachnieć nowością, pewnie przez to czyszczenie cholerne :) Teraz nic nie pachnie. Zapachów innych niż nowego auta nie lubię.

Opublikowano
Moje auto po roku przestało pachnieć nowością, pewnie przez to czyszczenie cholerne :) Teraz nic nie pachnie. Zapachów innych niż nowego auta nie lubię.
Czas zmienic auto na nowe :D
Opublikowano
Czas zmienic auto na nowe :D

albo kupić nową komórkę, laptop i jeździć z otwartym pudełkiem ;)

Opublikowano

Hahaha, bardzo śmieszne :)

wożenie pudeł po komórkach to jest jakieś wyjście, ale może jednak coś istnieje. Przecież producenci muszą to jakoś perfumować, więc mają chemię.

Jak się kupi latarkę na bazarze od ruskich to nie pachnie tak jak nowy iphone :):-]

Opublikowano

tak jest :-] , niby wiekszy ale na opakowaniu jest napisane ze 'trzyma' 45 dni, a na tych mniejszych 60, się okaze

Opublikowano

Ostatnio zakupiłem sobie CS Cherry. Zdecydowałem się na niego po dość dobrych opiniach na forum. Otworzyłem od razu całą puszkę na raz, i muszę powiedzieć, że jak dla mnie jest on średnio wyczuwalny. Nie wiem, czy mam jakąś wadliwą puszkę, czy może zepsuty zmysł węchu, nie wiem. Ale myślałem, że będzie intensywniej pachniał.

Opublikowano

Przetestowałem dosłownie wszystkie popularne pachnidła ...i wracam do choinki Wunder-baum, nie ma nic lepszego szczególnie zapach vanilia.

Ma 2 zalety jest bardzo dobrze wyczuwalny(doskonale neutralizuje inne "zapachy") i długo się utrzymuje, oczywiście jest masa innych zapachów lecz godnych uwagi jest tylko kilka. Uważam że wydatek 2,80zł raz na 2 tygodnie (jak ktoś dozuje to można dłużej) jest jak najbardziej słusznym wyborem. Oczywiście odradzam wszelkie podróbki czyli jakieś tam gruszki, jabłka i.t.d. innych firm.

ps.

szczególnie jednak nie polecam wszelkich zapachów w aerozolu/sprayu o ile jest to jeszcze koncentrat wtedy 1 dzień się zapach ładnie utrzymuje (np. bubble gum) ale jeśli jest to gotowy zapach to ulatnia się momentalnie

:thumbdown:

Opublikowano
Ostatnio zakupiłem sobie CS Cherry. Zdecydowałem się na niego po dość dobrych opiniach na forum. Otworzyłem od razu całą puszkę na raz, i muszę powiedzieć, że jak dla mnie jest on średnio wyczuwalny. Nie wiem, czy mam jakąś wadliwą puszkę, czy może zepsuty zmysł węchu, nie wiem. Ale myślałem, że będzie intensywniej pachniał.

potrzymaj go z tydzien w aucie :-]:-]

Opublikowano

To dziwne ja mam go od tygodnia i pachnie na prawdę intensywnie, a regulacja jest ustawiona na minimum.

Opublikowano
Przetestowałem dosłownie wszystkie popularne pachnidła ...i wracam do choinki Wunder-baum, nie ma nic lepszego szczególnie zapach vanilia.

Ma 2 zalety jest bardzo dobrze wyczuwalny(doskonale neutralizuje inne "zapachy") i długo się utrzymuje, oczywiście jest masa innych zapachów lecz godnych uwagi jest tylko kilka. Uważam że wydatek 2,80zł raz na 2 tygodnie (jak ktoś dozuje to można dłużej) jest jak najbardziej słusznym wyborem. Oczywiście odradzam wszelkie podróbki czyli jakieś tam gruszki, jabłka i.t.d. innych firm.

ps.

szczególnie jednak nie polecam wszelkich zapachów w aerozolu/sprayu o ile jest to jeszcze koncentrat wtedy 1 dzień się zapach ładnie utrzymuje (np. bubble gum) ale jeśli jest to gotowy zapach to ulatnia się momentalnie

:thumbdown:

trochę w tym racji cena/jakość przemawia za wunder baum;) choć sam używam zapachów cs, łatwiej dozować intensywność zapachu i dłuużej wytrzymują i pewnie pozostanę przy zapachach cs :)

P.S. Gdzie można kupić wunder baum za 2,80?

Opublikowano
A jak z intesywnością?

wydaje się być ok ;) nie jest jakiś gryzący itp ;-) ładnie pachnie jakby ktoś żuł z boku gumę orbit i robił balony :lol:

Opublikowano

Testowal ktos moze California Scents, ale te mocowane do kratki nawiewu?

Zastanawiam sie nad tym, bo np. dla mnie Cranberry w puszce jest zbyt intensywne, wiec moze te na kratke beda lepsze.

Podjade chyba zakupic, bo w sklepie zapachydoauta sa dostepne.

Uzywal ktos tych zapachow?

Opublikowano
potrzymaj go z tydzien w aucie :-]:-]

Powiem Ci, że jeśli auto stoi trochę i świeci na nie słońce, to jak otworzę drzwi czuć go troszkę. Jednakże jeśli jest pogoda byle jaka, to z intensywnością słabo. Wnętrze auta jest świeżo uprane, wszystkie plastiki i szyby dokładnie umyte, więc obcych zapachów zbytnio nie ma. Albo trafiłem na "wadliwą" partię, albo zepsuł mi się węch :D

Opublikowano

Z tymi zapachami jest tak że nie ma ruchu powietrza koło nich, jak leży gdzieś w uchwycie i może nie pachnie tak intensywnie jak np coś w nawiewie czy dyndająca się choinka.

Opublikowano
Z tymi zapachami jest tak że nie ma ruchu powietrza koło nich, jak leży gdzieś w uchwycie i może nie pachnie tak intensywnie jak np coś w nawiewie czy dyndająca się choinka.

hehehhe, ale beje :D mialem CS cherry w uchwycie na kubki (przy biegach) i pachnialo tak ze gdy ktos przechodzil kolo auta pytal co tak pachnie , a w srodku wogole masakra byla tak pachnialo :mrgreen:

Opublikowano

Ja mam teraz Limonkę z serii My Shaldan. Też pachnie intensywnie i siedzi w uchwycie na kubki który większość czasu jest zamknięty.

Muszę wymyślić jakiś patent jak to zmniejszyć, bo czasami nie można wytrzymać

Opublikowano
Ja mam teraz Limonkę z serii My Shaldan. Też pachnie intensywnie i siedzi w uchwycie na kubki który większość czasu jest zamknięty.

Muszę wymyślić jakiś patent jak to zmniejszyć, bo czasami nie można wytrzymać

Też mam;-) Limonka vel Zielona Cytryna;-) Przez pierwsze 2 tygodnie trzymałem w bagażniku, teraz jest pod siedzeniem. Myślę, że to kwestia przyzwyczajenia ale i osłabnięcia zapachu. Mam ją około miesiąca;-) Ogólnie polecam:-)