Skocz do zawartości

Zapachy do autka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
coolz86, ja psikam mniej więcej po 5 psików pod każdy dywanik. Może to kwestia tego, że wykładzina przesiąkła zapachem Strippera i teraz nawet kilka tygodni po ostatnim psikaniu jak włączę nadmuch na nogi to czuć wyraźny zapach.

Potwierdzam, u mnie jest tak samo.

Opublikowano

cannonn, O, dobry pomysł :) Puszki CS miałem parę razy, teraz chciałem wypróbować czegoś innego.

Opublikowano

Stripper bardzo ładnie pachnie, ale krótko trzyma. Lubię intensywny zapach to prawie codziennie bym musiał psikać po kilka psiknięć na dywaniki.

Wrzuciłem teraz puszkę CS i będzie spokój przynajmniej na kilkanaście dni :D

Opublikowano

Ja mam już pół roku puszkę CS Cherry Xtreme (czy jak to zwał) i nadal nie zwietrzała. Ale do Strippera się ten zapach nie umywa.

Opublikowano

Miesiąc temu wrzuciłem CS Coffee to czuć wtedy gdy włączę nawiew. Muszę wykombinować coś z tymi drewienkami i włożyć je w kratki.

Opublikowano

wooke, pomyśl, żeby wrzucić je w okolice filtra kabinowego, wtedy zapach powinien wpadać przez wszystkie nawiewy do kabiny.

Opublikowano

Myślałem nad tym ale czy nie będzie za bardzo "waliło" jak tak gorąco i nawiewy często chodzą. Kombinowałem włożyć w nawiew na nogi to sobie czasem włącze puścić zapach. Jutro popatrzę.

Opublikowano

Ja już przestałem kombinować i ciągle wieszam Wuderbauma Artic White! :D

Przerabiałem już puszeczki CS w lato po tygodniu już przestawały pachnieć, miałem vanilię i bodajże new car, najtrwalsza była vanilia, i najdłużej pachniała zimą :D

Opublikowano

U mnie sprawdza się CS coronado cherry i guma balonowa.

Mainz wiśniowy- w sprayu -1 dzień po 3 psikach na każdy dywanik

Wunderbaum to tylko black classic ale i tak max do tygodnia i go nie ma

Opublikowano
Obydwie wersje gumy są intensywne i trwałe ;)

Potwierdzam , też guma u mnie jeździ, tylko nie odrywaj całego zabezpieczenia na początku , lepiej tylko odchylić mimo, że jest regulacja na osłonce plastikowej, to jak się od razu oderwie całą pokrywę przez pierwsze dni jest dość mocno intensywny zapach w aucie.

Opublikowano

Czy możecie polecić jakieś zapachy do auta nawiązujące nutami do perfum (niekoniecznie konkretnej marki)?

Ogólnie "zakochałem" się w iPuro :D jednak cena w dalszym ciągu odstrasza mnie od tego aby kupować je tak często jakbym chciał :/.

Może zna ktoś jakąś ciekawą alternatywę?

Cały czas myślę o dyfuzorze iPuro ponieważ dzięki uprzejmości Pawła od Mx miałem okazję troszkę go testować i o ile sam zapach czy intensywność były zadowalające, to niestety po pewnym czasie zaczęło mnie denerwować, że za każdym razem trzeba było go włączać po zgaszeniu silnika więc w mieście średnio się sprawdzał :/

Myślałem jeszcze o czymś takim:

http://www.decordc.pl/zapachy-domu-mrmr ... p-563.html

Tylko ciekawe jak to się sprawdza :o

Opublikowano
Ogólnie "zakochałem" się w iPuro
To tak jak ja. Miałem czarny, balance i srebrny, ale wróciłem do czarnego. Dyfuzor się nie sprawdzał, bo masz gniazdo zapalniczki cały czas pod napięciem? Ja mam po stacyjce, więc to mogłoby być. Nie wiesz czy Paweł nie chce sprzedać? Jaki kolor/zapach miałeś?
Opublikowano

Na razie miałem 2x biały i mental balance. Czarnego powąchałem u Pawła w aucie, ale dla mnie był za ciężki.

Gniazdo zapalniczki traci napięcie po wyjęciu kluczyka i tu był właśnie problem ponieważ za każdym razem gdy wsiadałem do samochodu musiałem włączać go przyciskiem.

Gdyby nie to, to już dawno jęczałbym Pawłowi o to, żeby dyfuzor trafił do sklepu albo chociaż odsprzedał mi swój. :D

Jeżeli chodzi o dyfuzor który testowałem to niestety nie wiem jakie plany ma z nim Paweł ponieważ jakiś czas już mnie u niego nie było więc nawet nie miałem okazji porozmawiać.

Natomiast jeżeli chodzi o zapach to miałem kaszmir i powiem szczerze... REWELKA! :)

W dyfuzorze był jeszcze o zapachu bawełny, ale już troszkę mniej mi podszedł jednak też całkiem miły dla nosa ;)

Ps. Gdybyś pokusił się o buteleczkę iPuro z tymi "wykałaczkami" ratanowymi to odradzam. Miałem plan kupić taką żeby wozić w boczku po przycięciu patyczków i tak się złożyło, że w z sklepie był dostępny zestaw: wspomniana buteleczka + zapach montowany w kratkę i niestety ten z buteleczki w najmniejszym stopniu nie przypomina zapachu montowanego w kratkę :/

Testowałem jeszcze zapachy z DecorDC iPuro (te zawieszki)

Geen Leaf - tragedia, dla mnie "pachniał" jak te robaczki które śmierdzą po zgnieceniu :D

Lime Light - cytrusy, coś jak landyrnki

Cotton - jak już pisałem, nie ma "wow" jak w przypadku kaszmiru ale jest na tyle przyjemny, że go kupiłem :)

Za jakiś czas pewnie przetestuję jeszcze Mr&Mrs Fragrance w kapsułkach jeśli nikt nie skrobnie o nich na ten temat więc pewnie dam znać za jakiś czas ;)

Jakoś mam już dość owoców w aucie więc testuję :)

Opublikowano

JA raczej pozostanę przy czarnym ipuro, natomiast kiedy używam klimy zapach jest słabo wyczuwalny z uwagi na nistą temperaturę nawiewu. Wiosną było dużo lepiej. Dlatego pomyślałem o tym dyfuzorze. Tylko cena... To jedynie zapachy przecież :)

Opublikowano
Tylko cena... To jedynie zapachy przecież :)

Fakt, stówka więcej i już można sobie pozwolić na wylewanie jakiegoś "hjugo bossa" na dywaniki :kox:

Dlatego właśnie bronię się trochę przed iPuro chociaż muszę przyznać, że zapachy skutecznie mnie do niego ciągną :)

Kombinuję jeszcze, bo wkłady do "elektryka" posiadają w środku żelowe kuleczki i cały czas zastanawiam się co z nimi zrobić żeby uniknąć korzystania z dyfuzora i jak na razie rozwiązania mam dwa:

- Wrzucić kuleczki na filtr kabinowy, ale znowu pewnie wywietrzeją raz dwa...

- Wyjąć kratkę od nawiewu na boczną szybę, ponieważ tam nadmuch jest w miarę słaby, wrzucić wkład i ponownie założyć tylko nie jestem do końca pewny czy się tam zmieści :D

Że też nie ma zapachów w takich nutach, ale trwałością i intensywnością bliskich Cs'owej wiśni itd. :dontknow:

Opublikowano

A dałbyś spokój dalszym poszukiwaniem i kombinacjom z kuleczkami na filtrze, gdyby dyfuzor działał cały czas? Może wystarczy go lekko rozebrać i ominąć włącznik tak, by działał w sposób ciągły, a wyłączałoby go odcięcie prądu poprzez wyjęcie kluczyka ze stacyjki? Jest opcja, żeby dostać się do środka i to zrobić bez uszkodzeń?

Opublikowano

Gdyby nie trzeba byłoby go włączać za każdym razem gdy zniknie napięcie to już dziś bym go kupił i zastanawiał się tylko które zapachy dodać do koszyka ;)

Niestety nie wiem jak wygląda w środku elektronika ponieważ tak jak pisałem, dzięki uprzejmości Pawła miałem okazję go przetestować więc nie chciałem kombinować aby go nie popsuć.

Z tego co pamiętam to musiał być chyba na zatrzaskach ponieważ nie przypominam sobie aby jakieś śrubki były na widoku. Pytanie tylko czy jest tylko na zatrzaskach czy może jest jeszcze dodatkowo sklejony :dontknow:

Opublikowano

Znalazłem fotki, ale nie widać co jest pod wkładem.

bkQcV4v.jpg

4niC61y.jpg

smzdPVE.jpg

Czy tam na drugim zdjęciu jest jakiś układ scalony, czy mi się wydaje?

Opublikowano

@fipa na drugim zdj wydaje mi się ze jest stycznik. Pozwala on na dojscie zasilania do przycisku ktory mozna zdemontowac z obudową.

Opublikowano

Szczerze? Też się zastanawiałem i jak dla mnie wyglądało to na coś takiego, pytanie tylko po co miałby tam być? Tak naprawdę w iPuro jest to tylko wieczko z możliwością regulacji. Jedynie można regulować na nim intensywność zapachu poprzez naciśnięcie palcem tzn. przy pierwszym "kliknięciu" wieczko odchyla się, przy drugim przymyka, w sumie nic zawiłego. Natomiast jeśli pytasz o to co znajduje się pod wkładem to jest to zwykły wiatraczek, coś w stylu: http://botland.com.pl/wentylatory/3872- ... ewody.html

Cała elektronika jest ukryta niestety pod nim.

Edit:

Arkadio_Gdansk, problem tylko w tym, że włącznik znajduje się na boku urządzenia a pokrywka urządzenia nie ma innej funkcji poza ukryciem wkładu i regulacją intensywności zapachu poprzez odchylanie i przymykanie wieczka i to też jest wykonywane "mechanicznie".

Opublikowano

@fipa na drugim zdj wydaje mi się ze jest stycznik. Pozwala on na dojscie zasilania do przycisku ktory mozna zdemontowac z obudową.