macieks154 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Cześć, Chwile już Was obserwuje i sporo się ucze, tym razem przyszedł czas na pierwszy post z prośbą o pomoc. Auto odebrałem miesiąc temu z salonu. Dobrze wyczyścili mi na sąsiedniej myjni po czym zabrałem się do Fusso 99 Dark Coat. Wszystko zgodnie z instrukcjami, malutka warstwa, krzyżowo, odczekane itp. Zostały mi delikatne smugi ale udało się je dotrzeć. Przed weekendem, po umyciu samochodu ( szampon SG Orange Shampo), oszuszeniu ręcznikiem, położyłem QD od Shiny, morning dew detailer. W cieniu jest igła natomiast gdy pojechałem do sklepu i zaświeciło ładnie słońce, efekt jak na zdjęciu. Według mnie to efekt tego QD bo wcześniej tego nie widziałem. Teraz pytanie co z tym zrobić ? Czy umyć auto dokładnie, glinka, IPA, od nowa fusso i wyrzucić morning dew do śmieci Czy też umyć dokładnie i dać inny QD ? Oto co mam na półkach poniżej - może ktoś podpowie co ewentualnie odpuścić z tych rzeczy całkiem przy czarnym lakierze : ADBL Black Water Tire Dressing do Opon ADBL Glass Cleaner - Płyn do Mycia Szyb ADBL QD1 - Quick Detailer Syntetyczny QD ADBL Snowball - Szampon ADBL Yeti Polinesian Forest RRC - Alkohol Izopropylowy IPA Cleaner - 1L Work Stuff - Gentleman Basic - 4szt. - Mikrofibry Work Stuff Handy Wax Applicator Aplikator do Wosku Work Stuff KING Drying Towel 90x73cm ADBL ProMitt SHINY GARAGE Orange Car Shampoo Szampon 500ml SOFT99 Fusso Coat 12 Months Dark Colour Wax Wosk FLUFFY DRYER 90x60 - Ręcznik do Osuszania Lakieru ADBL Vampire Liquid - Krwawiąca Felga Lakier - 1L Glinka do Lakieru - Blue Clay Bar - Średnia - 100g
kepa416 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Psiknkj tym QD w to miejsce i dobrze dotrzyj czysta fibra. Dla mnie to wyszedł albo fusso albo qd został w tych miejscach
Marcin1992 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Mi tak się robiło jak nie dotarłem QD od soft 99. Psiknalem jeszcze raz, dotarłem czysta fibrą i pikobelo
macieks154 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Problem w tym że tak też robiłem.. Czystą fibrą, później fibrami po praniu nawet, i jak przetrę to dalej to jest.. trafia mnie z tym, dzisiaj jak wyjechałem do dobrego słońca to w zasadzie wszędzie to mam mniej lub bardziej Zamówiłem fibry Work Stuff - Gentleman Basic - 4szt. - Mikrofibry , może będzie lepiej, może docieram złym materiałem, obecnie to jest : Monster Shine Mr Mild PRO mikrofibra 60 x 40 cm
kepa416 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Hmm to może tak zaslchlo że nie możesz tego rozpuścić qd. Bo u mnie właśnie wyszło po kilku dniach jak wszytsko wyschło
Moderator BiałyGTi Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2020 umyj auto w ciepłej wodzie i powinno zejść jesli to QD Jaka masz wersje MD ??
ktm950 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Jest też szansa, że za mocno tarłeś fibrą i został haze/rysy. Sprawdzisz to, pod mocnym źródłem światła, nawet samym paluchem.
macieks154 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Mam QD&WAX, rys nie ma, delikatnie wszystko zawsze jest dotarte, na poprzednim aucie popełniłem błąd o którym piszesz wiec tutaj bym tego nie przeżył :)
Rekomendowane odpowiedzi