Skocz do zawartości

Hologramy po SG Morning dew detailer ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Chwile już Was obserwuje i sporo się ucze, tym razem przyszedł czas na pierwszy post z prośbą o pomoc. 

Auto odebrałem miesiąc temu z salonu. Dobrze wyczyścili mi na sąsiedniej myjni po czym zabrałem się do Fusso 99 Dark Coat. 

Wszystko zgodnie z instrukcjami, malutka warstwa, krzyżowo, odczekane itp. Zostały mi delikatne smugi ale udało się je dotrzeć.

Przed weekendem, po umyciu samochodu ( szampon SG Orange Shampo), oszuszeniu ręcznikiem, położyłem QD od Shiny, morning dew detailer. W cieniu jest igła natomiast gdy pojechałem do sklepu i zaświeciło ładnie słońce, efekt jak na zdjęciu. Według mnie to efekt tego QD bo wcześniej tego nie widziałem. 

Teraz pytanie co z tym zrobić ? Czy umyć auto dokładnie, glinka, IPA, od nowa fusso i wyrzucić morning dew do śmieci 🙂 Czy też umyć dokładnie i dać inny QD ? 

Oto co mam na półkach poniżej - może ktoś podpowie co ewentualnie odpuścić z tych rzeczy całkiem przy czarnym lakierze

ADBL Black Water Tire Dressing do Opon 

ADBL Glass Cleaner - Płyn do Mycia Szyb 

ADBL QD1 - Quick Detailer Syntetyczny QD 

ADBL Snowball -  Szampon 

ADBL Yeti Polinesian Forest 

RRC - Alkohol Izopropylowy IPA Cleaner - 1L 

Work Stuff - Gentleman Basic - 4szt. - Mikrofibry 

Work Stuff Handy Wax Applicator Aplikator do Wosku 

Work Stuff KING Drying Towel 90x73cm

ADBL ProMitt 

SHINY GARAGE Orange Car Shampoo Szampon 500ml 

SOFT99 Fusso Coat 12 Months Dark Colour Wax Wosk 

FLUFFY DRYER 90x60 - Ręcznik do Osuszania Lakieru 

ADBL Vampire Liquid - Krwawiąca Felga Lakier - 1L 

Glinka do Lakieru - Blue Clay Bar - Średnia - 100g 

image0.jpeg

Opublikowano

Psiknkj tym QD w to miejsce i dobrze dotrzyj czysta fibra. Dla mnie to wyszedł albo fusso albo qd został w tych miejscach

Opublikowano

Problem w tym że tak też robiłem.. Czystą fibrą, później fibrami po praniu nawet, i jak przetrę to dalej to jest.. trafia mnie z tym, dzisiaj jak wyjechałem do dobrego słońca to w zasadzie wszędzie to mam mniej lub bardziej

Zamówiłem fibry Work Stuff - Gentleman Basic - 4szt. - Mikrofibry , może będzie lepiej, może docieram złym materiałem, obecnie to jest Monster Shine Mr Mild PRO mikrofibra 60 x 40 cm

Opublikowano

Hmm to może tak zaslchlo że nie możesz tego rozpuścić qd. Bo u mnie właśnie wyszło po kilku dniach jak wszytsko wyschło

Opublikowano

Mam QD&WAX,

rys nie ma, delikatnie wszystko zawsze jest dotarte, na poprzednim aucie popełniłem błąd o którym piszesz wiec tutaj bym tego nie przeżył :)