Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wydaje mi sie, ze właśnie to najwieksza zaleta ten wydluzony strzal. jednym sprawnym ruchem rozciągniesz mgielke po calym panelu i szybka docierka. Ten aplikator ma sens raczej w pomieszczeniu, robota na zewnatrz zmusza nas do aplikacji na fibre, albo z „większej pompki. Takze warto zaznaczyc wlasnie fakt ze korzystajac z niego na zewnatrz niekoniecznie bedzie to oszczedne. Wczoraj testowalem go jako sprysk lubrykantu pod glinke z opti no rinse i o dziwo ogarnalem tymi 300ml calego civica ufo i jeszcze troche zostalo. 

Opublikowano

A według mnie to one się zupełnie nie nadają do Pracy na dworze. Zawieje i połowa dawki idzie w cholerę. 

• Moderator
Opublikowano
3 minuty temu, Strus napisał:

A według mnie to one się zupełnie nie nadają do Pracy na dworze. Zawieje i połowa dawki idzie w cholerę. 

Dzis wieje jak cholera, nie da się tym pracować totalnie.

GIF by Discovery Europe

• Okay 1
Opublikowano

Może i totalny OT może nie ale, byle u fryzjera i właśnie używał takiego "atomizera" oczywiście wyobraźnia zadziałała 😁 Tez raczej nie widzę zastosowania w naszym fachu. Nawet w zamkniętym pomieszczeniu 

Opublikowano

Widocznie mamy inne odczucia. skoro coraz czesciej topowi producenci inwestuja w nowe atomizery dzialajace raczej na podobnych zasadach(w sensie ze mgielka)  to wydaje mi sie ze cos w tym jest. 
Ja poza myciem auta wszystko robie w garazu wiec nawet nie wpadlem na to ze outdorowe akcje odpadaja w jego przypadku. Lecz wykluczyc go z roboty nie mam zamiaru. Mysle ze jak bym mial firme sprzedajaca chemie dla amatorskiej detailerki i ktos by mi wjechal z „butami” ze mozna zaoszczedzic to tez by pewnie bojkotowanie w glowie sie tliło. 

Opublikowano

Sprawdziłem wczoraj orientacyjnie ile podaje Guala. Może mało profi ale wiecie, profi nie jestem. 
Wlałem wodę do butli, dokreciłem Gualę, zważyłem i psikałem 10 razy. Ważyłem i znowu psikałem 10 razy. I tak kilka serii. 

1 psik to około 1 do 1,2g ubytku. 

Co ru miałbym oszczędzać to nie wiem. Szczególnie ze przy takiej mgiełce przy jakimkolwiek wietrze połowa psiki to „przeminęło z wiatrem” 

Opublikowano

Z tym ze jesli mysle ontym samym co piszesz to on w momencie powrotu robi pauze nim znow prysnie, a tu masz stabilna mgielke. Nieistotne. kazdy ma swoje odczucia, ja to szanuje i przeczytam z checia wszystkie uwagi oraz minusy zastosowania tego badziewia. Moze po ktoryms nawet wyrzuce wszystkie do smietnika 😉 Uwazam ze kazdy atomizer ma swoje cechy. nie kazdemu musza one przypasowac i zapewne nie u kazdego sie sprawdza, mi pasuje ta ciaglosc po „zlapaniu cisnienia”. Nie jest to oczywiscie jakis złoty gral w moim mniemaniu. Zapewne trwaly tez nie jest i pewnie cos mocniejszego by go zniszczylo itd. 
Nie ma co, pisząc o oszczednosci w tytule nawet nie przeszlo mi przez mysl ze ktos by w ogole zdecydował sie uzyc go na zewnatrz 😉 
Przypomnialo mi sie granie w barmingtona bez plasteliny w środku 😉

Są tez produkty ktore jednak wymagaja wiekszej ilosci srodku wiec i ten tez sie nie sprawdzi. 

Tez w wolnym czasie zrobie podobny test tylko opomiarowanie wykombinuje. Porownam z atomizerem od przykladowego QD i wrzuce wyniki.