Jump to content

Żółty nalot na lakierowanych alufelgach i pytanie odnośnie deironizerów i wheel cleanerów

Recommended Posts

Posted

Czy jakaś chemia ruszy ten żółty nalot, który zaznaczyłem na zdjęciach?

I jeszcze dopytam o ten czarny nalot który także widać na zdjęciu - co będzie lepsze deironizer czy jakiś wheel cleaner? Nigdy nie używałem tego typu środków i trochę się w tym gubię.

Czym np. różni się Sonax Extreme do mycia felg od Sonax żel do mycia felg ? Jeden do deironizer, a drugi wheel cleaner?

20191129_174327.jpg

Posted

Na takie zabrudzenia jakiś kwasowy produkt np Cleantech Clean Wheel

Posted

@Jordan aby dobrze umyć felgi w arsenale powinieneś mieć zarówno jakiś kwasior (ten od @cleantechco to kozak) jak i coś jak deiron ( ADBL Vampir Liquid, K2 Roton pro itd)

Posted

@peciu @grabek246 Jako, że nigdy takich środków nie stosowałem to zacząłem budżetowo: od zakupienia K2 Roton (zwykły) i pędzelka w markecie - i udało się prawie wszystko doczyścić 😉  Żółty nalot zszedł momentalnie, a z czarnym trzeba było trochę się pomęczyć: pędzlować, psikać ponownie, czekać i znowu pędzlować, ale też zszedł. Pozostało tylko parę czarnych kropek w różnych miejscach - podejrzewam, że to chyba asfalt. Jak się zrobi trochę cieplej to powalczę z nimi środkiem do usuwania asfaltu.