Jump to content

Recommended Posts

Posted
5 godzin temu, maajkeelo napisał:

Posiadam pastę Aluchrom K2 daje to jakiś efekt ? Chodzi mi czy się świeci jak się zaaplikuje na felgę ?

Najpierw musisz doczyscic felge np. Deironizer, kwas, wheel cleaner, a potem można pobawić się z tą "pastą" 

Posted

Tak jak kolega wyżej, alufelgi wyczyścić dedykowanymi środkami a potem możesz aplikować wspomnianą pastę. Rozpoczynając przygodę z detailingiem aplikowałem takie specyfiki na koła, mozolna robota a efekt mizerny, zainwestuj w dedykowane środki zabezpieczające alufelgi i będziesz zadowolony 😉

Posted

zamiast tego K2 Aluchrom to polecam QD do felg - GOOD STUFF Rims Detailer

Posted
23 godziny temu, maajkeelo napisał:

Posiadam pastę Aluchrom K2 daje to jakiś efekt ? Chodzi mi czy się świeci jak się zaaplikuje na felgę ?

Pewnie się świeci. To jest ścierne i do metalu a twoje feli sa lakierowane. Porównaj sobie twardość lakieru do metalu i pomyśl co się pewnie stanie 🙂

Pokaż felgi na foto to pomyślimy.

• 1 month later...
Posted
W dniu 20.11.2019 o 23:38, analyzator napisał:

Pewnie się świeci. To jest ścierne i do metalu a twoje feli sa lakierowane. Porównaj sobie twardość lakieru do metalu i pomyśl co się pewnie stanie 🙂

Pokaż felgi na foto to pomyślimy.

ALUTEC Sigma no malowane są te czarne "szprychy" więc co polecacie coś na felgii by ladnie się swieciły?

Posted
4 minuty temu, analyzator napisał:

@maajkeelo chcesz je doczyścić, wypolerowac czy zabezpieczyć ?

Hmm.. myślę o jakimś efekcie połysku czy może zabezpieczyć. Chodzi mi o to że one są nówki w Marcu/Kwietniu je zakładam i chciałbym oprócz oczyszczenia brudu za pomocą gąbki  z szamponem jakoś dać im efekt by się świeciły jakiś Q&D czy coś xd 

• 2 weeks later...
Posted
W dniu 6.01.2020 o 12:51, analyzator napisał:

@maajkeelo FK1000p, 20zł. Na lakier też dobre.

Ale to jest na felgi ? bo jak dobrze w necie widzę to ludzie tym całe auto woskują xD 

Bo mam Fusso może je położę na felgi 😄

Posted
13 minut temu, maajkeelo napisał:

Ale to jest na felgi ? bo jak dobrze w necie widzę to ludzie tym całe auto woskują xD 

Bo mam Fusso może je położę na felgi 😄

@maajkeelo, przecież FK1000p to normalny twardy wosk. Można na całe auto, a można i na felgi. Tym bardziej, że testerek za 20 PLN można kupić, to na felgi do końca życia starczy ;-)  A jak chcesz to i Fusso możesz położyć,. Jedyne co to pamiętaj że felgi, czy pod FK1000p, czy Fusso trzeba przygotować, i samo umycie felg rękawicą i szamponem to może być trochę przymało.

Posted
W dniu 16.01.2020 o 00:16, gordon napisał:

@maajkeelo, przecież FK1000p to normalny twardy wosk. Można na całe auto, a można i na felgi. Tym bardziej, że testerek za 20 PLN można kupić, to na felgi do końca życia starczy ;-)  A jak chcesz to i Fusso możesz położyć,. Jedyne co to pamiętaj że felgi, czy pod FK1000p, czy Fusso trzeba przygotować, i samo umycie felg rękawicą i szamponem to może być trochę przymało.

Felgi nówka w kartonie jeszcze parę dni temu były 😄  Dopiero co Pirelli założyłem na nie i czekają do wiosny, to może tylko IPA odświeżyć i kłaść Fusso ?

• Moderator
Posted
16 godzin temu, maajkeelo napisał:

to może tylko IPA odświeżyć i kłaść Fusso ?

tak 🙂